Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

HMHC nieuws 02-04-2017

04-04-2017

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van de Harlinger Mixed Hockeyclub.

Dames 1 biedt weerstand tegen koploper

Afgelopen zondag speelde Dames 1 van HMHC een thuiswedstrijd tegen koploper Epe, die nog geen enkele wedstrijd heeft verloren in deze competitie. De Harlinger dames wisten dus dat hen een pittige wedstrijd te wachten stond. Dit keer gaf de coach vooraf geen speech over focus, maar over angst en pijn. De dames kregen de opdracht alles te geven wat ze hebben en angst en pijn aan de kant te zetten.

 

In de eerste minuten van de eerste helft was zichtbaar dat het team hierna luisterde. Ze speelden zonder angst en waren gelijk gevaarlijk. Zoals ze met elkaar afspraken, speelden de Harlinger dames als een team. Voor hen viel ook het eerste doelpunt toen Manon Schakenbos de bal na een mooie actie voor gaf. Toch kon Epe een paar minuten later na een aantal keren tegenhouden door keepster Akke van der Laan en verdedigster Monica Schaafsma gebruikmaken van een strafcorner. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en werden daar erg fanatiek van. Harlingen slaagde erin om de dames uit Epe buiten hun cirkel te houden. Maar aan het einde van de tweede helft lukte het hen toch nog één keer om de Harlinger cirkel binnen te dringen en een doelpunt te scoren.

 

In de tweede helft moesten de Harlingers even inkomen. Ze hadden een klein moment van inzakken, waarvan Epe profiteerde. Ze maakten hun derde doelpunt, maar Harlingen gaf niet op. Ze bleven voorwaarts hockeyen en bleven, uitzonderlijk als Harlingen het zwaar heeft, samen spelen. Dit zorgde voor mooie aanvallen, waar het publiek erg van genoot. In de laatste paar minuten lukte het hen gelukkig nog om na het goed positioneren van Jeanine Teuben en Fabiënne Klijn de eindstand op 2-3 te brengen. De Harlinger dames hadden, zoals beloofd, alles gegeven en het verschil zo klein mogelijk gehouden. Beide teams kijken uit naar het weerzien van de laatste wedstrijd op 18 juni in Epe om er weer een spannende en fanatieke wedstrijd van te maken.


Volgende week speelt Harlinger dames 1 wederom een thuiswedstrijd. Dit keer tegen Hardenberg om 12.45 uur. Hierop volgend speelt ook Heren 1 thuis om 14.30 uur. Het beloofd weer een gezellige sportieve dag te worden.

 

HMHC Heren 1 biedt goede tegenstand

Afgelopen zondag stond er weer een wedstrijd op het programma voor de Heren van Harlinger Mixed Hockeyclub. Deze keer was de tegenstander Hondsrug uit Zuidlaren. Zij spelen mee voor het kampioenschap en is ook een moeilijke tegenstander voor de heren uit Harlingen. De vorige wedstrijden eindigden in 9-1 en 0-12 voor Hondsrug. Sinds de winterstop zijn de Harlingers bezig om de scores, die zijn hebben behaald voor de winterstop te verbeteren. Hondsrug zou een moeilijke tegenstander worden om te verslaan, maar de schade moest in ieder geval beperkt worden.

 

Vanaf het beginsignaal lieten de Harlingers zich zien van hun beste kant. Ze speelden sterk en zochten snelle en korte combinaties. De tegenstander had geen grip op het spel en moesten ver terug zakken op eigen helft. Dit pakte direct goed uit voor de heren van Harlingen. Al na twee minuten spelen scoorden de Harlingers. Menno van der Kuil passeerde de keeper en wilde richting het doel schieten, maar die bal zou naast het doel over de lijn gaan. Jan-Willem Tetteroo reageerde snel en tikte de bal alsnog in het doel. Door de vreugde waren de heren niet scherp op de aanval van Hondsrug en dat resulteerde direct in een doelpunt tegen voor de Harlingers. Binnen vijf minuten spelen stond de stand op 1-1. Vervolgens bleven de heren van Harlingen het lastig houden door Hondsrug. Ze kwamen nauwelijks aan uitverdedigen toe en ze stonden constant onder druk van de aanvallers uit Zuidlaren. Hierdoor werd er drie keer gescoord door Hondsrug en na 20 minuten spelen stonden de stand op 3-1. Aan het eind van de eerste helft kregen de Harlingers steeds meer kansen om te scoren, alleen werd er geen actie beloond met een doelpunt. De laatste kans voor rust werd wel goed benut. Menno van der Kuil kreeg in de cirkel de kans om te schieten en hij schoot de bal hard de goal in. Hiermee was de stand bij rust 4-2.

 

Na de rust bleven de Harlingers sterk spelen tegen deze moeilijke tegenstander. Alleen de counters van Hondsrug waren snel en lastig om tegen te houden. De verdediging van de Harlingers stond alleen weer sterk en Hondsrug kwam niet aan scoren toe. Pas halverwege de tweede helft lukte het Hondsrug pas weer om te scoren. Door een onverwachte counter, stond de verdediging nog niet goed en kon de tegenstander gemakkelijk scoren. Hierna bleef de verdediging weer scherp en lukte het Hondsrug niet om nog een keer zo te scoren. In de laatste 10 minuten kregen de heren uit Zuidlaren nog twee strafcorners mee. Deze beide kansen werden goed benut en daardoor stond de stand op 7-2. In de laatste minuut kregen de Harlingers de laatste kans om nog wat te doen. Ze kregen een vrije slag mee, deze werd snel genomen en daardoor kwam de bal uiteindelijk bij Jan-Willem Tetteroo terecht. Deze sloeg vervolgens de bal in het doel en zette daarmee de eindstand op 7-3 voor Hondsrug.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

VVH Dames 1 neemt revanche tegen Turfstekers Drachten

04-04-2017

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag mochten de dames uit Harlingen naar Drachten toe.

Feitenrelaas Fumo van de storing bij de REC

04-04-2017

HARLINGEN - Feitenrelaas Fumo van de storing op 18 december en herstart na reparatie op 23/24 december 2016 bij de REC.

Scheepvaartbericht Havendienst Harlingen

04-04-2017

HARLINGEN - Wegens onderhoudswerkzaamheden stremming Zoutsloot.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats
Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen