Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

HMHC nieuws 02-04-2017

04-04-2017

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van de Harlinger Mixed Hockeyclub.

Dames 1 biedt weerstand tegen koploper

Afgelopen zondag speelde Dames 1 van HMHC een thuiswedstrijd tegen koploper Epe, die nog geen enkele wedstrijd heeft verloren in deze competitie. De Harlinger dames wisten dus dat hen een pittige wedstrijd te wachten stond. Dit keer gaf de coach vooraf geen speech over focus, maar over angst en pijn. De dames kregen de opdracht alles te geven wat ze hebben en angst en pijn aan de kant te zetten.

 

In de eerste minuten van de eerste helft was zichtbaar dat het team hierna luisterde. Ze speelden zonder angst en waren gelijk gevaarlijk. Zoals ze met elkaar afspraken, speelden de Harlinger dames als een team. Voor hen viel ook het eerste doelpunt toen Manon Schakenbos de bal na een mooie actie voor gaf. Toch kon Epe een paar minuten later na een aantal keren tegenhouden door keepster Akke van der Laan en verdedigster Monica Schaafsma gebruikmaken van een strafcorner. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en werden daar erg fanatiek van. Harlingen slaagde erin om de dames uit Epe buiten hun cirkel te houden. Maar aan het einde van de tweede helft lukte het hen toch nog één keer om de Harlinger cirkel binnen te dringen en een doelpunt te scoren.

 

In de tweede helft moesten de Harlingers even inkomen. Ze hadden een klein moment van inzakken, waarvan Epe profiteerde. Ze maakten hun derde doelpunt, maar Harlingen gaf niet op. Ze bleven voorwaarts hockeyen en bleven, uitzonderlijk als Harlingen het zwaar heeft, samen spelen. Dit zorgde voor mooie aanvallen, waar het publiek erg van genoot. In de laatste paar minuten lukte het hen gelukkig nog om na het goed positioneren van Jeanine Teuben en Fabiënne Klijn de eindstand op 2-3 te brengen. De Harlinger dames hadden, zoals beloofd, alles gegeven en het verschil zo klein mogelijk gehouden. Beide teams kijken uit naar het weerzien van de laatste wedstrijd op 18 juni in Epe om er weer een spannende en fanatieke wedstrijd van te maken.


Volgende week speelt Harlinger dames 1 wederom een thuiswedstrijd. Dit keer tegen Hardenberg om 12.45 uur. Hierop volgend speelt ook Heren 1 thuis om 14.30 uur. Het beloofd weer een gezellige sportieve dag te worden.

 

HMHC Heren 1 biedt goede tegenstand

Afgelopen zondag stond er weer een wedstrijd op het programma voor de Heren van Harlinger Mixed Hockeyclub. Deze keer was de tegenstander Hondsrug uit Zuidlaren. Zij spelen mee voor het kampioenschap en is ook een moeilijke tegenstander voor de heren uit Harlingen. De vorige wedstrijden eindigden in 9-1 en 0-12 voor Hondsrug. Sinds de winterstop zijn de Harlingers bezig om de scores, die zijn hebben behaald voor de winterstop te verbeteren. Hondsrug zou een moeilijke tegenstander worden om te verslaan, maar de schade moest in ieder geval beperkt worden.

 

Vanaf het beginsignaal lieten de Harlingers zich zien van hun beste kant. Ze speelden sterk en zochten snelle en korte combinaties. De tegenstander had geen grip op het spel en moesten ver terug zakken op eigen helft. Dit pakte direct goed uit voor de heren van Harlingen. Al na twee minuten spelen scoorden de Harlingers. Menno van der Kuil passeerde de keeper en wilde richting het doel schieten, maar die bal zou naast het doel over de lijn gaan. Jan-Willem Tetteroo reageerde snel en tikte de bal alsnog in het doel. Door de vreugde waren de heren niet scherp op de aanval van Hondsrug en dat resulteerde direct in een doelpunt tegen voor de Harlingers. Binnen vijf minuten spelen stond de stand op 1-1. Vervolgens bleven de heren van Harlingen het lastig houden door Hondsrug. Ze kwamen nauwelijks aan uitverdedigen toe en ze stonden constant onder druk van de aanvallers uit Zuidlaren. Hierdoor werd er drie keer gescoord door Hondsrug en na 20 minuten spelen stonden de stand op 3-1. Aan het eind van de eerste helft kregen de Harlingers steeds meer kansen om te scoren, alleen werd er geen actie beloond met een doelpunt. De laatste kans voor rust werd wel goed benut. Menno van der Kuil kreeg in de cirkel de kans om te schieten en hij schoot de bal hard de goal in. Hiermee was de stand bij rust 4-2.

 

Na de rust bleven de Harlingers sterk spelen tegen deze moeilijke tegenstander. Alleen de counters van Hondsrug waren snel en lastig om tegen te houden. De verdediging van de Harlingers stond alleen weer sterk en Hondsrug kwam niet aan scoren toe. Pas halverwege de tweede helft lukte het Hondsrug pas weer om te scoren. Door een onverwachte counter, stond de verdediging nog niet goed en kon de tegenstander gemakkelijk scoren. Hierna bleef de verdediging weer scherp en lukte het Hondsrug niet om nog een keer zo te scoren. In de laatste 10 minuten kregen de heren uit Zuidlaren nog twee strafcorners mee. Deze beide kansen werden goed benut en daardoor stond de stand op 7-2. In de laatste minuut kregen de Harlingers de laatste kans om nog wat te doen. Ze kregen een vrije slag mee, deze werd snel genomen en daardoor kwam de bal uiteindelijk bij Jan-Willem Tetteroo terecht. Deze sloeg vervolgens de bal in het doel en zette daarmee de eindstand op 7-3 voor Hondsrug.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

VVH Dames 1 neemt revanche tegen Turfstekers Drachten

04-04-2017

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag mochten de dames uit Harlingen naar Drachten toe.

Feitenrelaas Fumo van de storing bij de REC

04-04-2017

HARLINGEN - Feitenrelaas Fumo van de storing op 18 december en herstart na reparatie op 23/24 december 2016 bij de REC.

Scheepvaartbericht Havendienst Harlingen

04-04-2017

HARLINGEN - Wegens onderhoudswerkzaamheden stremming Zoutsloot.

Reacties

Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen