Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

HMHC nieuws

20-09-2016

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1.

Welverdiende winst voor Dames 1

Afgelopen zondagmiddag speelden de Harlingen Dames hun tweede wedstrijd in Hoogezand. Nadat het semi-waterveld gesproeid was, ging de wedstrijd tegen Dash van start. De opdrachten van de Harlinger coach waren precies hetzelfde als vorige week. De dames moesten hoge druk zetten, het eerste goal maken en drie punten pakken. Ook deze week lukte het de Harlinger dames om de eerste twee opdrachten uit te voeren.

 

De dames zetten hoge druk en al snel viel het eerste doelpunt. Na een harde klap van Joyce Heida tegen de paal, was het Hannah-Veerle Touwslager die gebruik maakte van de rebound. De dames konden elkaar goed vinden en er werd ontzettend mooi overgespeeld. Na een mooie onderschepping van Marije Doeksen, kreeg Orren Smeding de bal. Zij wist de achterlijn te halen en gaf de bal voor aan Hannamay Tjalsma, die de bal vervolgens met de backhand de goal in wist te schieten. 0-2 was de ruststand. De Harlinger dames stonden erg positief in de wedstrijd en hielden de eerste opdracht ook na de rust vol.

 

Continu werd er hoge druk gespeeld. Dit resulteerde al snel in het derde doelpunt, wederom in de rebound door Orren Smeding. Niet veel later was het ook Joyce Heida, die in de rebound de bal met haar backhand over de liggende keeper schoot. Toch gaf Dash het niet op. Zij maakten gebruik van de weinige foutjes van Harlingen en brachten de bal in het doel, 4-1. Harlingen bleef gelukkig bij haar eigen spel en hielden de hoge druk vol. Na een shoot van Dash, kreeg Harlingen een strafcorner mee. Orren Smeding schoot de bal rechtstreeks in het doel. Niet veel later was het toch Dash die na rommelig spel de bal in het Harlinger goal kreeg.

 

Met nog een paar minuten op de klok, bepaalde Harlingen nog steeds het spel. Ze hadden de hele wedstrijd hoge druk gespeeld en hadden veel balbezit. Jeanine Teuben sloot de wedstrijd af met een mooie harde knal over de keeper van Dash heen. Ook de derde opdracht van de coach werd deze week dus uitgevoerd. De Harlinger dames stapten trots en met drie punten de auto’s in. Volgende week staat wederom een uitwedstrijd op het programma in Lemmer.

 

HMHC Heren 1 krijgt geen grip op het spel van tegenstander

Zondag mocht Heren 1 van de Harlinger mixed hockeyclub hun eerste wedstrijd van het seizoen thuis spelen: de tegenstander was Roden. Door de wedstrijden van vorig seizoen tegen deze tegenstander wisten de Harlingers dat het een moeilijke tegenstander zou worden.

Vooraf werd besproken om het eigen baltempo te maken, want het baltempo van Roden zou dusdanig hoog liggen, dat ze achter de feiten aan zouden kunnen lopen.

 

Na het beginsignaal zette Roden direct hoge druk, waardoor de Harlingers de bal moeilijk uit konden verdedigen. De bal was constant op de Harlinger helft en Roden was hierdoor een paar keer dicht bij de openingstreffer. Echter wisten de Harlingers dit keer op keer te voorkomen en gingen de meeste ballen over de achterlijn. Na 11 minuten was het verzet gebroken en viel toch het eerste doelpunt voor Roden. Door een fout in de verdediging, wist Roden de eerste strafcorner van de wedstrijd te forceren. Deze kans werd direct benut en de bal ging laag het doel in. Vervolgens kwamen de Harlingers terug in hun eigen spel. Er kwam meer controle over de bal en de thuisploeg kreeg ook meer ruimte van Roden. De ploeg uit Drenthe bleef meer hangen op hun eigen helft, waardoor Harlingen rustiger het spel konden opbouwen en ook kon aanvallen. Doordat de Harlingers meer gingen aanvallen, kwam er meer ruimte en wist Roden in de 20ste minuut door middel van een snelle counter door de verdediging heen te breken en scoorde opnieuw. Direct hierna speelde Roden weer hoge druk, waardoor het derde en vierde doelpunt snel achter elkaar volgden. Vlak voor rust wisten de Rodenaren nogmaals te scoren, wat resulteerde in een 0-5 ruststand.

 

Tijdens de rust werden de Harlingers nogmaals gewezen op de afspraak die voor de wedstrijd was gemaakt. Ze moesten minder balverlies lijden, waardoor ze zelf meer het initiatief in handen konden krijgen.

 

In het begin kregen de Harlingers door deze afspraak weer meer ruimte om op te bouwen. Alleen kort na het begin van de tweede helft was Roden opnieuw te sterk voor Harlingen en er ontstond weer een hele reeks met tegendoelpunten voor de thuisploeg. Na 46 minuten spelen stond de score al op 0-7 en de Harlingers konden haast geen weerstand meer bieden tegen de fitte tegenstander. Met maar één wissel op de bank, konden zij niet tegen het snelle en sterke spel van Roden op. Richting het eind van de wedstrijd nam de tegenstander gas terug en kwam er ook meer rust in het spel van de Harlingers. Toch gebeurde het dat er nog drie doelpunten vielen voor de Drenten. De eindstand na 70 minuten was 0-10.

 

Uitslagen van de rest van de teams          

Meisjes A1 – GHBS MA6 1-2
Meisjes B1 – Hoogeveen B2 14-1
Meisjes C1 – Westerkwartier C1 3-1
Meisjes C2 – Quick Stick C5 1-0
Meisjes C3 – Lemmer C2 4-2
Meisjes D1 – GHBS D2 3-3
Meisjes D2 – Dash D2 3-2
Meisjes/mixed D3 – Winsum D1 0-2
Jongens B1 – Groningen B3 0-4
Jongens C1 – Lemmer C1 4-3

                                 

                                  

              

                       

                            

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geen inschrijfkosten september voor zwemles

20-09-2016

HARLINGEN - Deze maand zijn er geen inschrijfkosten voor de zwemlessen in 't Derde Haad.

Marathon radio-uitzending en Open Huis RSH

20-09-2016

HARLINGEN - Maar liefst 53 uur non stop radio in de ether en op de kabel, dat staat vanaf vrijdagmiddag 23 september 13.00 uur tot en met zondag 25 september 18.00 uur op het Radio Stad Harlingen programma.

JOGG blog geschreven door ikc ’t Wad

20-09-2016

HARLINGEN - Het JOGG bordje reist in de gemeente Harlingen rond en wordt steeds overgedragen aan een persoon of groep die zich inzet voor jongeren op gezond gewicht.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen