Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Hijs de zeilen, trossen los, alle hens aan dek: zeilseizoen bruine vloot is geopend!

09-04-2017

HARLINGEN - Met de Vlootdag is afgelopen zaterdag het zeilseizoen van de bruine vloot feestelijk geopend.

Hijs de zeilen, trossen los, alle hens aan dek: zeilseizoen bruine vloot is geopend! Foto: Dorus Breidenbach

Op de in de Zuiderhaven te pronk liggende traditionle zeilschepen was het open schip en hier werden de in grote getale toegestroomde bezoekers door de bemanning van de schepen welkom geheten en rondgeleid. Op een flink aantal zeilschepen was iets cultureels te beleven, zoals exposities, verhalenvertellers, knutselworkshop, poppenkast, waddenproeverij, live muziek of men kon onder het genot van een kopje koffie met gebak genieten van de authentieke scheepsentourage. Op de kade verrastte de showband van Hosanna het publiek met een optreden, was het een en al gezelligheid en zorgde het gezang van diverse shantykoren voor de typisch nautische sfeer!

 

Liefhebbers van een vaartochtje konden meevaren op een van de schepen van de bruine vloot en de ultime sfeer op het zilte Wad beleven. Op de kade was er volop vertier. Niet alleen de Bonte markt met een nautisch tintje trok veel bekijks, ook vermaakten de muzikale smid, de boekanier, slagwerkgroep Cadence, DJ Joepie, toneelgroep Stavoren, siersmid Theo en pennendraaier Henk gedurende de dag het publiek met optredens en demonstraties. De Ambachtengroep Friesland lieten bezoekers verwonderen, boeien met verhalen en feitjes over hoe de mensen het vroeger allemaal deden en tonen wat wij tegenwoordig met zijn allen allemaal zijn vergeten. Ook konden kinderen een eigen knutselwerkje maken en een ritje over de Zuiderhaven maken op één van de supergave speelgoedpony's.

 

Uiteraard was er ook aan de inwendige mens gedacht. Liefhebbers van oudhollandse poffertjes, ambachtelijke frieten, pizza's, tosti's, wafels, bbq specialiteiten of Thaise, Indonesisch & Turkse hapjes en divers zeebanket konden te kust en te keur en hun tongen strelen met al het aangebodene lekkers vanuit o.a. vrolijke en originele foodwagens. Daarnaast mocht een heerlijk bakje koffie, lekker ijsje, wijntje of koud biertje op een van de Vlootdag terrrassen natuurlijk niet ontbreken. Kortom, het was genieten van een gezellige sfeer en in het zonnetje goed toeven!

 

De Vlootdag wordt georganiseerd door Rederij Vooruit, SHZH, TSC, Zonnewind Zeilreizen, Holland Sail, VBZH, BENG evenementen, Zeilpunt en de gemeente Harlingen.

 

Impressie Vlootdag 2017 door Dorus Breidenbach - Fotografiedorus.nl

Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek Shoppen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Start wervingscampagne trainees Tall Ships Races Harlingen 2018

09-04-2017

HARLINGEN - Stichting Harlingen Sail is vrijdag 7 april gestart met de kick-off van de wervingscampagne voor jongeren (trainees) die deel kunnen nemen aan The Tall Ships Races Harlingen 2018.

Hosanna opent de Vlootdag

09-04-2017

HARLINGEN - De muziek en dansgroepen van cmv Hosanna openden zaterdag 8 april traditiegetrouw de Vlootdag op de Zuiderhaven.

Uitslag Harlinger Kampioenschap Sloeproeien 2017

09-04-2017

HARLINGEN - Zaterdag 8 april werd door Stichting Watersport en Recreatie Evenementen i.s.m. Sloeproeivereniging Okkehel en Steemar.com voor de 9e keer het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien georganiseerd.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen