CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Hijs de zeilen, trossen los, alle hens aan dek: zeilseizoen bruine vloot is geopend!

09-04-2017

HARLINGEN - Met de Vlootdag is afgelopen zaterdag het zeilseizoen van de bruine vloot feestelijk geopend.

Hijs de zeilen, trossen los, alle hens aan dek: zeilseizoen bruine vloot is geopend! Foto: Dorus Breidenbach

Op de in de Zuiderhaven te pronk liggende traditionle zeilschepen was het open schip en hier werden de in grote getale toegestroomde bezoekers door de bemanning van de schepen welkom geheten en rondgeleid. Op een flink aantal zeilschepen was iets cultureels te beleven, zoals exposities, verhalenvertellers, knutselworkshop, poppenkast, waddenproeverij, live muziek of men kon onder het genot van een kopje koffie met gebak genieten van de authentieke scheepsentourage. Op de kade verrastte de showband van Hosanna het publiek met een optreden, was het een en al gezelligheid en zorgde het gezang van diverse shantykoren voor de typisch nautische sfeer!

 

Liefhebbers van een vaartochtje konden meevaren op een van de schepen van de bruine vloot en de ultime sfeer op het zilte Wad beleven. Op de kade was er volop vertier. Niet alleen de Bonte markt met een nautisch tintje trok veel bekijks, ook vermaakten de muzikale smid, de boekanier, slagwerkgroep Cadence, DJ Joepie, toneelgroep Stavoren, siersmid Theo en pennendraaier Henk gedurende de dag het publiek met optredens en demonstraties. De Ambachtengroep Friesland lieten bezoekers verwonderen, boeien met verhalen en feitjes over hoe de mensen het vroeger allemaal deden en tonen wat wij tegenwoordig met zijn allen allemaal zijn vergeten. Ook konden kinderen een eigen knutselwerkje maken en een ritje over de Zuiderhaven maken op één van de supergave speelgoedpony's.

 

Uiteraard was er ook aan de inwendige mens gedacht. Liefhebbers van oudhollandse poffertjes, ambachtelijke frieten, pizza's, tosti's, wafels, bbq specialiteiten of Thaise, Indonesisch & Turkse hapjes en divers zeebanket konden te kust en te keur en hun tongen strelen met al het aangebodene lekkers vanuit o.a. vrolijke en originele foodwagens. Daarnaast mocht een heerlijk bakje koffie, lekker ijsje, wijntje of koud biertje op een van de Vlootdag terrrassen natuurlijk niet ontbreken. Kortom, het was genieten van een gezellige sfeer en in het zonnetje goed toeven!

 

De Vlootdag wordt georganiseerd door Rederij Vooruit, SHZH, TSC, Zonnewind Zeilreizen, Holland Sail, VBZH, BENG evenementen, Zeilpunt en de gemeente Harlingen.

 

Impressie Vlootdag 2017 door Dorus Breidenbach - Fotografiedorus.nl

Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek Shoppen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Start wervingscampagne trainees Tall Ships Races Harlingen 2018

09-04-2017

HARLINGEN - Stichting Harlingen Sail is vrijdag 7 april gestart met de kick-off van de wervingscampagne voor jongeren (trainees) die deel kunnen nemen aan The Tall Ships Races Harlingen 2018.

Hosanna opent de Vlootdag

09-04-2017

HARLINGEN - De muziek en dansgroepen van cmv Hosanna openden zaterdag 8 april traditiegetrouw de Vlootdag op de Zuiderhaven.

Uitslag Harlinger Kampioenschap Sloeproeien 2017

09-04-2017

HARLINGEN - Zaterdag 8 april werd door Stichting Watersport en Recreatie Evenementen i.s.m. Sloeproeivereniging Okkehel en Steemar.com voor de 9e keer het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien georganiseerd.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen