Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Het venijn zat opnieuw in de staart

13-02-2018

HARLINGEN - In oktober 2017 leek Zeerobben in Steenwijk tot de slotsecondes van de blessuretijd een puntje mee te snoepen.

Het venijn zat opnieuw in de staart Foto: Bert Drent.

Maar een afstandsschot met enige fortuin zorgde voor een bittere pil en zorgde ervoor dat de drie punten in Steenwijk bleven. Met de 1 – 1 op het scorebord en ruim in de extratijd trokken de Harlingers opnieuw aan het kortste eind. In een turbulent slotoffensief leken de tien overgebleven groenwitten (onterecht gegeven rode kaart aan Brent de Groot) overeind te blijven, Maar wederom was Vrouwe Fortuna niet thuis en stond de thuisclub met lege handen.

 

Tegenhouden

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten nerveus. Snelle wisselingen leidden echter tot niet meer dan tot kleine mogelijkheden. Uit deze openingsfase bleek, dat de verliespartij van vorige week er voor zorgde, dat beiden scherp en fel startten. Opzoek naar eerherstel en drie punten. Olde Veste nam hierna de wedstrijd in handen en voor de gastheren restte voorlopig niets anders dan tegenhouden. Sporadisch kwam de thuisploeg in de zestien van hun tegenstander. Het enige wapenfeit, net over geschoten, ontstond uit een vrije trap van Kristian Feenstra na een goede aanvallende actie van rechtsback Brent de Groot. De opponent uit Steenwijk kreeg een reeks niet te missen kansen, maar hun vizier was niet goed afgesteld. Mede dankzij het hardwerkende verdedigingsblok met als betrouwbaar sluitstuk Jacob de Vries.

 

Koopman

Na de thee kwam het duel wat meer in evenwicht, alhoewel de bezoekers toch het beste van het spel hielden, kreeg Zeerobben wat kansjes en speelde zich met regelmaat onder de druk uit. Omdat beide teams weigerden de trekker over te halen bleef het tot de 78e minuut nog 0 – 0. De ploeg, die de openingstreffer zou maken was koopman, zo werd gedacht. Het was Zeerobben, dat zich misschien wel tegen de verhouding in, in de rol van koopman plaatste. Dylan Drent bracht uit een vrije trap de bal in de mêlée van spelers in het doelgebied en met enig geluk wipte invaller Frank Pietersma de 1 – 0 binnen. Nog een klein kwartier te spelen. De slordigheden ten gevolge van vermoeidheid bij beiden zorgden ervoor, dat de voornoemde stelling van koopman niet opging. Zeerobben had de 2 – 0 moeten maken, toen alleskunner Yander Zandbergen zich vrij worstelde in het strafschopgebied. Zijn voorzet/schot? ging net voorlangs en de inglijdende Pietersma kwam een teenlengte te kort.

 

Zijn we er toch weer erin getuind

De inleiding tot de gelijkmaker was een zeer twijfelachtige rode kaart voor Brent de Groot. De toegekende vrije trap werd slecht weggewerkt en uit de rebound leek Godert Attema hands te hebben gemaakt. Uit deze vrije trap, voor vermeend hands, kogelde Mark van der Veen vanaf 30 meter hard via de muur raak, 1 – 1 met nog vijf minuten te spelen roken de gasten de overwinning. En het kunststukje van de vorige wedstrijd vond zijn reprise in deze. Ruim in blessuretijd was Edwin Maters het goudhaantje voor de Steenwijkers.

 

Gifbeker

Zet maar als kop boven het verslag: “De gifbeker moet tot op de bodem leeggedronken worden.” Aldus de zwaar teleurgestelde trainer Arjen Postma. Logisch als je de in zijn ogen onterechte rode kaart en handsbal, waaruit de 1 – 1 kwam, in de beoordeling meeneemt. Ook in deze wedstrijd lieten ze zich aftroeven door een door de wol geverfde eerste klasser, die wel het meest aanspraak op de overwinning mocht maken. Bij de debutant ontbreekt het nog aan ervaring en het slim bespelen van de arbiters. De voorbeelden van de afgelopen 3 verliespartijen spreken voor zich. Met telkens het kleinst mogelijke verschil verliezen frustreert en tast de moraal aan. Met opgeheven hoofd, maar wel met een zure smaak in de mond, zal eens het tij keren. Wie weet volgende week al, uit tegen Oranje Nassau Groningen.

 

Scoreverloop: 73 m 1 – 0 (Frank Pietersma); 83 m 1 – 1 (Mark van der Veen); 93 m. 1 – 2 (Edwin Maters)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Godert Attema; Marcel Visser; Kristian Feenstra (65 m Frank Pietersma); Yander Zandbergen; Higor da Silva (46 m Albert Beuker) Frank ten Hoeve; Dylan Drent

Foto’s: Bert Drent

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 06-2018

13-02-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Turncompetitie wedstrijdgroepen 4 en 5 in Dokkum

13-02-2018

DOKKUM - Het weekend van 10 en 11 februari was er een turncompetitie wedstrijd.

Reacties

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie