Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Het Noorderkwartier vergadert

25-04-2017

HARLINGEN - Maandagavond was het weer tijd voor de jaarvergadering van de wijkvereniging Het Noorderkwartier.

Ondanks de voorjaarsvakantie en de bijeenkomst van De Vrienden van het Hannemahuis op hetzelfde moment was de opkomst redelijk. Ook had een aantal leden de moeite genomen om hun vragen schriftelijk in te dienen.

 

Uit het financieel jaarverslag bleek dat de vereniging goed met de financiën was omgegaan, zo goed dat het positief saldo ook veroorzaakte dat de gemeente een subsidieaanvraag van €250,- voor onderhoud van de speeltuin dit jaar afwees. Dit saldo geeft ook de mogelijkheid om meer activiteiten te ontplooien. Afgelopen jaar sprong alleen de Sint Maarten rondgang eruit. Maar dit jaar zal er beslist meer gebeuren. Sinterklaas feest?, Buurt Barbecue?, Doe-middagen? Van alle opborrelende en ingezonden ideeën zal zeker wat worden uitgevoerd.

 

Zeker wordt gekeken of het plaatsen van een Automatische Externe Defibrillator (AED) in de wijk mogelijk is. Ook wordt bekeken of op korte termijn een Jeu de Boulesbaan in de speeltuin gerealiseerd kan worden. Ook zal worden getracht met WhatsApp buurtwacht te beginnen. De vergadering was ook positief over de mogelijke komst van een klein circus voor een korte periode op het speeltuinterreintje.

 

Ook meer algemene zaken passeerden de agenda zoals de onmogelijkheid om binnen het beschermd stadsgezicht voor veel panden aan de toekomstige energienormen te voldoen. Verder de verschillende meningen over het plaatsen van vuilnisbakken onder en bovengronds. Er waren ook te weinig omwonenden aanwezig om hier met een mening over naar buiten te komen. Er werd ook weer aangevoerd dat de speeltuin een bredere doelgroep heeft dan de omwonenden. Nu en dan maakte de naschoolse opvang er gebruik van (van buiten de wijk) en ook kinderen van opvarenden van de jachten op de Noorderhaven.

 

Gememoreerd werd ook dat het ledental 130 is. Dit is in deze tijd redelijk maar slechts een derde van het aantal gezinnen wat in deze wijk woont. Bovendien heeft een aantal leden zijn contributie niet betaald. Het kan dus beter.

 

De vrijwilligers hopen dat er meer actieve buren opstaan om hen te helpen, dat hoeft niet in een formele functie maar kan ook heel goed incidenteel. Na het sluiten van de vergadering werd nog even gezellig nagezeten waarbij nog menig item de revue passeerde.

 

Algemeen

Meer nieuws

Catering´t Dokfestival gegund aan Wally's Catering Harlingen

25-04-2017

HARLINGEN - 'We zijn blij dat we een goed plan en aanbod hebben ontvangen van diverse Harlinger partijen voor de catering van onze eerste Dokfestival op de Nieuwe Willemshaven op woensdag 30 augustus'.

Kimswerderweg afgesloten voor autoverkeer

25-04-2017

HARLINGEN - De Kimswerderweg wordt van maandag 1 tot en met zondag 21 mei afgesloten voor het autoverkeer.

Stremming Lanen 27 april 2017

25-04-2017

HARLINGEN - Op Koningsdag, op donderdag 27 april 2017, is de Lanen vanaf 's ochtends 6.00 uur tot 's avonds 20.00 uur gestremd in verband met de markt.

Reacties

Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen
Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas