Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Het Noorderkwartier vergadert

25-04-2017

HARLINGEN - Maandagavond was het weer tijd voor de jaarvergadering van de wijkvereniging Het Noorderkwartier.

Ondanks de voorjaarsvakantie en de bijeenkomst van De Vrienden van het Hannemahuis op hetzelfde moment was de opkomst redelijk. Ook had een aantal leden de moeite genomen om hun vragen schriftelijk in te dienen.

 

Uit het financieel jaarverslag bleek dat de vereniging goed met de financiën was omgegaan, zo goed dat het positief saldo ook veroorzaakte dat de gemeente een subsidieaanvraag van €250,- voor onderhoud van de speeltuin dit jaar afwees. Dit saldo geeft ook de mogelijkheid om meer activiteiten te ontplooien. Afgelopen jaar sprong alleen de Sint Maarten rondgang eruit. Maar dit jaar zal er beslist meer gebeuren. Sinterklaas feest?, Buurt Barbecue?, Doe-middagen? Van alle opborrelende en ingezonden ideeën zal zeker wat worden uitgevoerd.

 

Zeker wordt gekeken of het plaatsen van een Automatische Externe Defibrillator (AED) in de wijk mogelijk is. Ook wordt bekeken of op korte termijn een Jeu de Boulesbaan in de speeltuin gerealiseerd kan worden. Ook zal worden getracht met WhatsApp buurtwacht te beginnen. De vergadering was ook positief over de mogelijke komst van een klein circus voor een korte periode op het speeltuinterreintje.

 

Ook meer algemene zaken passeerden de agenda zoals de onmogelijkheid om binnen het beschermd stadsgezicht voor veel panden aan de toekomstige energienormen te voldoen. Verder de verschillende meningen over het plaatsen van vuilnisbakken onder en bovengronds. Er waren ook te weinig omwonenden aanwezig om hier met een mening over naar buiten te komen. Er werd ook weer aangevoerd dat de speeltuin een bredere doelgroep heeft dan de omwonenden. Nu en dan maakte de naschoolse opvang er gebruik van (van buiten de wijk) en ook kinderen van opvarenden van de jachten op de Noorderhaven.

 

Gememoreerd werd ook dat het ledental 130 is. Dit is in deze tijd redelijk maar slechts een derde van het aantal gezinnen wat in deze wijk woont. Bovendien heeft een aantal leden zijn contributie niet betaald. Het kan dus beter.

 

De vrijwilligers hopen dat er meer actieve buren opstaan om hen te helpen, dat hoeft niet in een formele functie maar kan ook heel goed incidenteel. Na het sluiten van de vergadering werd nog even gezellig nagezeten waarbij nog menig item de revue passeerde.

 

Algemeen

Meer nieuws

Catering´t Dokfestival gegund aan Wally's Catering Harlingen

25-04-2017

HARLINGEN - 'We zijn blij dat we een goed plan en aanbod hebben ontvangen van diverse Harlinger partijen voor de catering van onze eerste Dokfestival op de Nieuwe Willemshaven op woensdag 30 augustus'.

Kimswerderweg afgesloten voor autoverkeer

25-04-2017

HARLINGEN - De Kimswerderweg wordt van maandag 1 tot en met zondag 21 mei afgesloten voor het autoverkeer.

Stremming Lanen 27 april 2017

25-04-2017

HARLINGEN - Op Koningsdag, op donderdag 27 april 2017, is de Lanen vanaf 's ochtends 6.00 uur tot 's avonds 20.00 uur gestremd in verband met de markt.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"