CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingers met elkaar in gesprek over sportbeleid

30-03-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen vraagt haar inwoners, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties mee te denken over het sportbeleid van de gemeente.

Door samen te werken aan het sportbeleid wil de gemeente beleid opstellen dat aansluit op de samenleving en daardoor zoveel mogelijk inwoners aan het sporten en bewegen krijgen.

 

Een vitale, gezonde en sociale samenleving

De gemeente heeft via verschillende bijeenkomsten gesprekken gevoerd met sportaanbieders en andere organisaties. Uit deze gesprekken is de input gekomen voor het opstellen van een visie op sport: “Sport en bewegen maakt van Harlingen een vitale, gezonde en sociale samenleving die uitnodigt aan deze samenleving mee te doen”. Deze visie is gisteravond onder leiding van Sport Fryslan en de beide wethouders besproken met plm 30 deelnemers uit de sport, onderwijs, jongerenwerk, zorg  enz. Zij hebben in discussierondes samen nagedacht op welke manier gemeente, sportverenigingen en andere organisaties het voldoende bewegen en sporten kunnen stimuleren. Over de beleidsdoelen, die in de op te stellen kadernotitie worden vermeld, kan iedereen instemmen. De kadernota wordt voor de zomervakantie vastgesteld.

 

Grote bereidheid

Wethouder Harry Boon is tevreden over de aanpak. “Uit de gesprekken blijkt dat er een grote bereidheid is van de sportaanbieder om mee te denken op welke manier we Harlingers in beweging kunnen krijgen. Daarbij willen de sportverenigingen met elkaar samen werken, maar ook meer de samenwerking opzoeken met andere maatschappelijke organisaties. Dat is een goede basis om echt stappen te zetten. Met name inwoners die nog niet (voldoende) kunnen sporten en bewegen moeten we stimuleren om structureel in beweging te komen en te blijven. Daarbij moeten alle inwoners deel kunnen nemen aan veilige sport- en beweegactiviteiten van goede kwaliteit. Sport en bewegen moeten een makkelijke en vanzelfsprekende keuze zijn doordat er een passend aanbod is en de sportomgeving aantrekkelijk is”. Het streven is de uitvoeringsnotitie eind dit jaar vast te stellen.

Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Meromar Seafoods b.v. Zaalvoetbalcompetitie 24-03-2017

30-03-2017

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Overlast van containers die te lang bij de weg staan

30-03-2017

HARLINGEN - De handhavers van de gemeente Harlingen hebben de afgelopen maanden meer dan 40 waarschuwingen uitgedeeld aan bewoners die de container te lang bij de weg lieten staan.

Elvis on Air

30-03-2017

HARLINGEN - Komende zaterdag brengen Rob en Doede van der Hoek van 10.00 tot 11.00 uur Elvis weer onder de aandacht op Radio Stad Harlingen.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE