Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingers met elkaar in gesprek over sportbeleid

30-03-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen vraagt haar inwoners, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties mee te denken over het sportbeleid van de gemeente.

Door samen te werken aan het sportbeleid wil de gemeente beleid opstellen dat aansluit op de samenleving en daardoor zoveel mogelijk inwoners aan het sporten en bewegen krijgen.

 

Een vitale, gezonde en sociale samenleving

De gemeente heeft via verschillende bijeenkomsten gesprekken gevoerd met sportaanbieders en andere organisaties. Uit deze gesprekken is de input gekomen voor het opstellen van een visie op sport: “Sport en bewegen maakt van Harlingen een vitale, gezonde en sociale samenleving die uitnodigt aan deze samenleving mee te doen”. Deze visie is gisteravond onder leiding van Sport Fryslan en de beide wethouders besproken met plm 30 deelnemers uit de sport, onderwijs, jongerenwerk, zorg  enz. Zij hebben in discussierondes samen nagedacht op welke manier gemeente, sportverenigingen en andere organisaties het voldoende bewegen en sporten kunnen stimuleren. Over de beleidsdoelen, die in de op te stellen kadernotitie worden vermeld, kan iedereen instemmen. De kadernota wordt voor de zomervakantie vastgesteld.

 

Grote bereidheid

Wethouder Harry Boon is tevreden over de aanpak. “Uit de gesprekken blijkt dat er een grote bereidheid is van de sportaanbieder om mee te denken op welke manier we Harlingers in beweging kunnen krijgen. Daarbij willen de sportverenigingen met elkaar samen werken, maar ook meer de samenwerking opzoeken met andere maatschappelijke organisaties. Dat is een goede basis om echt stappen te zetten. Met name inwoners die nog niet (voldoende) kunnen sporten en bewegen moeten we stimuleren om structureel in beweging te komen en te blijven. Daarbij moeten alle inwoners deel kunnen nemen aan veilige sport- en beweegactiviteiten van goede kwaliteit. Sport en bewegen moeten een makkelijke en vanzelfsprekende keuze zijn doordat er een passend aanbod is en de sportomgeving aantrekkelijk is”. Het streven is de uitvoeringsnotitie eind dit jaar vast te stellen.

Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Meromar Seafoods b.v. Zaalvoetbalcompetitie 24-03-2017

30-03-2017

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Overlast van containers die te lang bij de weg staan

30-03-2017

HARLINGEN - De handhavers van de gemeente Harlingen hebben de afgelopen maanden meer dan 40 waarschuwingen uitgedeeld aan bewoners die de container te lang bij de weg lieten staan.

Elvis on Air

30-03-2017

HARLINGEN - Komende zaterdag brengen Rob en Doede van der Hoek van 10.00 tot 11.00 uur Elvis weer onder de aandacht op Radio Stad Harlingen.

Reacties

Copini OpticiënsCopini Opticiëns Plus LunenborgPlus Lunenborg Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Vogelaar AudioVogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim MenswearForHim Menswear IJssalon Min12IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Haarmode CatsHaarmode Cats Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Hema HarlingenHema Harlingen Visie EventsVisie Events Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Dio JurienDio Jurien Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Atelier de GrootAtelier de Groot Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Zensa ModaZensa Moda De LichtboeiDe Lichtboei Ons Food&WineOns Food&Wine Hubo-FaberHubo-Faber Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten WonenKarsten Wonen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) AlmamaterAlmamater VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Fotografie DorusFotografie Dorus
De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. De LichtboeiDe Lichtboei Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Atelier de GrootAtelier de Groot Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Karsten WonenKarsten Wonen VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen BENG EvenementenBENG Evenementen Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Zensa ModaZensa Moda Fotografie DorusFotografie Dorus Plus LunenborgPlus Lunenborg