Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger Volkstoneel speelt Vreemde Veugels

13-03-2017

HARLINGEN – Het Harlinger Volkstoneel speelt op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart het blijspel Vreemde Veugels in Stadsschouwburg Trebol.

De voorstelling heeft een extra feestelijk tintje vanwege het tienjarig bestaan van Het Harlinger Volkstoneel. Wie jarig is trakteert, dus voor iedere bezoeker staat er een gratis kopje thee/koffie en een gebakje klaar.

 

Het blijspel Vreemde Veugels is geschreven door moeder en dochter Doet en Aleid Velthuis die hun prettig gestoorde creativiteit weer voluit hebben laten stromen. Het stuk speelt zich af op de (fictieve) noodlijdende en verlopen Harlinger camping 'ut Protternest', eigendom van moeke Koekoek en haar twee zoons. Zoon Cas is wereldkampioen luchtfietsen, zijn broer Rob is zo zen dat hem bar weinig uit handen komt. Moeke staat er grotendeels alleen voor en ze wil zo graag rust. Die is haar echter niet gegund. Campinggasten en andere figuren komen van heinde en verre. Zo zijn er de Duitse 'parkietsjes' en de 'goudvinken' uit Den Haag. Maar ook de 'postdúven' uit het nabije Oosterpark brengen iedere zomer enkele weken door op ut Protternest. Een ieder heeft zo zijn eigen beweegreden om naar de camping te gaan en de grote vraag is dan ook wie nu eigenlijk de vreemde veugel is.

 

Net als voorgaande jaren wordt het toneelspel aangevuld met enkele liedjes, waarvan Doet Velthuis de teksten schreef op de melodie van enkele evergreens. De nummers worden vertolkt door de heren van Just4Fun, die vaak de gevoelige snaar van het publiek weten te raken. Just4Fun kan na al die jaren gerust de huisband van Het Harlinger Volkstoneel genoemd worden en een optreden zonder deze heren is dan ook geen optie meer.

 

De voorstelling op vrijdagmiddag 17 maart is uitverkocht. Voor beide avondvoorstellingen, die om 20.00 uur beginnen, en voor de matinee op zaterdag 18 maart om 14.00 uur zijn nog kaarten te koop bij Zensa, VVV en Poiesz in Harlingen. Ook zijn kaarten te bestellen bij Ada Huizenga op telefoonnummer 0517-416165.

 

Eten, Drinken, Uitgaan Evenement

Meer nieuws

Kamerlid Aukje de Vries op bezoek bij KNRM Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - Vrijdag 10 maart heeft Aukje de Vries, sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor de VVD, een bezoek gebracht aan de KNRM in Harlingen.

NLdoet was een groot succes in Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en heeft als doel om de vrijwillige inzet in de spotlights te zetten.

Fc Harlingen krijgt te weinig

13-03-2017

HARLINGEN - Als je van te voren zegt dat er tegen nummer drie van de ranglijst gelijk gespeeld zal worden, dan teken je daarvoor.

Reacties

IJssalon Min12IJssalon Min12 Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Vogelaar AudioVogelaar Audio Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Hema HarlingenHema Harlingen Zensa ModaZensa Moda Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Haarmode CatsHaarmode Cats ForHim MenswearForHim Menswear De LichtboeiDe Lichtboei Karsten WonenKarsten Wonen Hubo-FaberHubo-Faber Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Visie EventsVisie Events BENG EvenementenBENG Evenementen Ons Food&WineOns Food&Wine Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Dio JurienDio Jurien Fotografie DorusFotografie Dorus AlmamaterAlmamater Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Copini OpticiënsCopini Opticiëns De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de GrootAtelier de Groot VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus LunenborgPlus Lunenborg Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar AudioVogelaar Audio Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Atelier de GrootAtelier de Groot Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen De LichtboeiDe Lichtboei Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Zensa ModaZensa Moda Karsten WonenKarsten Wonen