Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlinger jiu jitsuka’s actief tijdens trainingsweekend Ameland

09-06-2017

HARLINGEN/NES – Ooit begonnen als trainingsweekend georganiseerd door een aantal jiu jitsudocenten uit Leeuwarden.

Harlinger jiu jitsuka’s actief tijdens trainingsweekend Ameland Een aantal van de jiu jitsuka’s op Ameland tijdens één van de vele trainingen die worden verzorgd door de aanwezige docenten. En met mooi weer wordt er natuurlijk op het strand of in de duinen getraind. Foto: Frits van Essen, Leeuwarden.

En dus een Fries onderonsje, is het jaarlijkse Ameland trainingsweekend na 29 keer inmiddels uitgegroeid tot het grootste meerdaagse jiu jitsu evenement in Nederland. Niet alleen uit de drie noordelijke provincies, maar ook uit Overijssel, Noord-Holland en Zuid-Holland kwamen in totaal zo’n 65 jiu jitsuka’s afgelopen Pinksterweekend naar Ameland om onder perfecte zomerse weersomstandigheden deel te nemen aan dit trainingsweekend.

 

Zo gingen ook een aantal leerlingen van Jiu Jitsu school Kenmei uit Harlingen mee. Leraar Johan Douma, zelf inmiddels al voor de achtste keer aanwezig, was wederom gevraagd ook dit jaar één van de trainingen te verzorgen. Daarnaast geniet hij natuurlijk zelf ook van de trainingen van de overige docenten. “Het succes van dit weekend zit ‘m natuurlijk vooral in de aanwezigheid van enthousiaste mensen - van jong tot oud(er) - met een passie voor de sport, het eilandgevoel, uitdagende trainingen en een gezellige en uitgelaten sfeer. Uiteraard werkt het weer dit jaar goed mee, maar echt slecht weer hebben we nog maar zelden getroffen. Behalve trainen met elkaar, zorgen we ook met elkaar voor het eten, waaronder natuurlijk een barbecue en het schoonmaken van de kampeerboerderij. En voor degenen die dat willen, is er alle ruimte om ’s avonds het nachtleven van Nes te verkennen. Door met elkaar trainen en een feestje te vieren ontstaan vriendschappen voor het leven. Er is zelfs al ooit een huwelijk en 4 kinderen uit dit weekend voortgekomen!” zo verteld Johan.

 

Sigfrid van der Veen uit Kimswerd was één van de leerlingen die voor het eerst mee ging. Wat hem betreft is hij er volgend jaar weer bij. “Een fantastisch weekend!” zo omschrijft Sigfrid kort maar krachtig zijn eerste trainingsweekend.

 

Volgend jaar hoopt Jiu Jitsu Kenmei met een nog grotere delegatie naar Ameland af te reizen. Ook nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom. Wil je ook eens meedoen met jiu jitsu? Doe dan vrijblijvend twee proeflessen mee op de maandag- of woensdagavond. Voor meer info kun je even bellen met 06-51078447 of mailen naar info@jiujitsu-kenmei.nl.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

RSH live verslag 68e editie Lanenkaatsen

09-06-2017

HARLINGEN - Radio Stad Harlingen doet zaterdag 10 juni live verslag van de loting van de parturen voor het Lanenkaatsen.

Deze week in 'Afslag Harlingen'

09-06-2017

HARLINGEN - Zaterdag 10 juni wordt het RSH programma 'Afslag Harlingen' gepresenteerd door Marius Sterk & Hans Wessels.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 23-2017

09-06-2017

HARLINGEN - Iedere week publiceert de gemeente Harlingen de officiële bekendmakingen.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis