CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingen werkt mee aan ontwikkeling werkwijze “Blij-f Wonen”

24-05-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen doet mee aan de ontwikkeling van de nieuwe werkwijze “Blij-f Wonen”.

Met deze werkwijze willen gemeente en Mienskipssoarch huiseigenaren zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel in hun eigen huis laten wonen.

 

In gesprek met inwoners over wonen

Centraal in de aanpak staan de gesprekken van woonadviseur Willeke Philips . Willeke gaat met inwoners met een eigen woning in gesprek om te kijken welke wensen zij hebben en hoe dat in hun persoonlijke situatie te realiseren is. De ene inwoner is geholpen bij een fysieke aanpassing in de badkamer, terwijl de andere inwoner meer behoefte heeft aan hulp bij het doen van boodschappen of het werken met de I-pad voor het onderhouden van sociale contacten. De input die de inwoners leveren vormen de basis voor de te ontwikkelen werkwijze.

 

Inwoners worden binnenkort zelf benaderd voor het inplannen van een afspraak met Willeke. Hiervoor worden onder andere de resultaten van het woonwensenonderzoek ingezet. Daarnaast worden inwoners benaderd via het preventief activerend huisbezoek dat de ouderenadviseur van het Gebiedsteam Harlingen aflegt.

 

“Op een verantwoorde en prettige manier wonen”

Wethouder Kuiken is blij dat Harlingen deelneemt aan de ontwikkeling van “Blij-f Wonen”. Kuiken: “Uit het onderzoek dat we hebben gedaan naar de woonwensen van 55plussers blijkt dat zij het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dan het liefst in het huis waar ze nu ook wonen. De gemeente wil er toe bijdragen dat onze oudere inwoners op een verantwoorde en prettige manier kunnen blijven wonen waar ze nu ook wonen”.

De gemeente zoekt daarnaast tijdens de pilot de samenwerking met lokale welzijnsorganisaties, het Gebiedsteam, vrijwilligers en bedrijven. “Samen gaan we goede oplossingen bedenken waarmee oudere inwoners geholpen zijn en langer thuis kunnen blijven wonen”.

 

Over de nieuwe werkwijze “Blij-f Wonen”

Door de toenemende vergrijzing in Harlingen stijgt de behoefte naar passende woningen voor ouderen. Naast het bouwen van nieuwe woningen, wordt ook gezocht naar manieren om bestaande woonsituaties aan te laten sluiten op de behoefte van de bewoner. Met de werkwijze “Blij-f Wonen” worden huiseigenaren hierbij ondersteund.

Het ontwikkelingen van deze werkwijze wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân. Naast de gemeente Harlingen doen in Fryslân ook de gemeente Dongeradeel en Weststellingwerf mee.

 

De drie deelnemende gemeenten werken hierbij samen met de stichting Mienskipssoarch (MISO). MISO is gespecialiseerd in het verhelderen van vragen van bewoners en het vinden van creatieve en innovatieve ziens-, en handelswijzen om deze individuele vragen te beantwoorden. Hier betrekt zij Generatiehuis bij die veel kennis heeft van praktische instrumenten voor ouderen op het gebied van wonen en technologie en het daarbij samenwerken met lokale ondernemers.

Gemeente

Meer nieuws

Akkoord over opheffen overweg Harlingen

24-05-2017

HARLINGEN - Boer Sijtsma en president-directeur Pier Eringa van ProRail hebben woensdagmiddag hun handtekening gezet onder een akkoord voor het opheffen van de particuliere overweg aan de Oude Trekweg en het aanleggen van een nieuwe weg in Harlingen.

Grensweg / Kanaalweg afgesloten ter hoogte van het nieuwe viaduct

24-05-2017

HARLINGEN – Het Grensweg viaduct is bijna klaar!

Praat u ook mee over een energieneutraal Fryslân

24-05-2017

HARLINGEN - De provincie Fryslân wordt in 2050 energieneutraal.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad