Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Harlingen werkt mee aan ontwikkeling werkwijze “Blij-f Wonen”

24-05-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen doet mee aan de ontwikkeling van de nieuwe werkwijze “Blij-f Wonen”.

Met deze werkwijze willen gemeente en Mienskipssoarch huiseigenaren zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel in hun eigen huis laten wonen.

 

In gesprek met inwoners over wonen

Centraal in de aanpak staan de gesprekken van woonadviseur Willeke Philips . Willeke gaat met inwoners met een eigen woning in gesprek om te kijken welke wensen zij hebben en hoe dat in hun persoonlijke situatie te realiseren is. De ene inwoner is geholpen bij een fysieke aanpassing in de badkamer, terwijl de andere inwoner meer behoefte heeft aan hulp bij het doen van boodschappen of het werken met de I-pad voor het onderhouden van sociale contacten. De input die de inwoners leveren vormen de basis voor de te ontwikkelen werkwijze.

 

Inwoners worden binnenkort zelf benaderd voor het inplannen van een afspraak met Willeke. Hiervoor worden onder andere de resultaten van het woonwensenonderzoek ingezet. Daarnaast worden inwoners benaderd via het preventief activerend huisbezoek dat de ouderenadviseur van het Gebiedsteam Harlingen aflegt.

 

“Op een verantwoorde en prettige manier wonen”

Wethouder Kuiken is blij dat Harlingen deelneemt aan de ontwikkeling van “Blij-f Wonen”. Kuiken: “Uit het onderzoek dat we hebben gedaan naar de woonwensen van 55plussers blijkt dat zij het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dan het liefst in het huis waar ze nu ook wonen. De gemeente wil er toe bijdragen dat onze oudere inwoners op een verantwoorde en prettige manier kunnen blijven wonen waar ze nu ook wonen”.

De gemeente zoekt daarnaast tijdens de pilot de samenwerking met lokale welzijnsorganisaties, het Gebiedsteam, vrijwilligers en bedrijven. “Samen gaan we goede oplossingen bedenken waarmee oudere inwoners geholpen zijn en langer thuis kunnen blijven wonen”.

 

Over de nieuwe werkwijze “Blij-f Wonen”

Door de toenemende vergrijzing in Harlingen stijgt de behoefte naar passende woningen voor ouderen. Naast het bouwen van nieuwe woningen, wordt ook gezocht naar manieren om bestaande woonsituaties aan te laten sluiten op de behoefte van de bewoner. Met de werkwijze “Blij-f Wonen” worden huiseigenaren hierbij ondersteund.

Het ontwikkelingen van deze werkwijze wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân. Naast de gemeente Harlingen doen in Fryslân ook de gemeente Dongeradeel en Weststellingwerf mee.

 

De drie deelnemende gemeenten werken hierbij samen met de stichting Mienskipssoarch (MISO). MISO is gespecialiseerd in het verhelderen van vragen van bewoners en het vinden van creatieve en innovatieve ziens-, en handelswijzen om deze individuele vragen te beantwoorden. Hier betrekt zij Generatiehuis bij die veel kennis heeft van praktische instrumenten voor ouderen op het gebied van wonen en technologie en het daarbij samenwerken met lokale ondernemers.

Gemeente

Meer nieuws

Akkoord over opheffen overweg Harlingen

24-05-2017

HARLINGEN - Boer Sijtsma en president-directeur Pier Eringa van ProRail hebben woensdagmiddag hun handtekening gezet onder een akkoord voor het opheffen van de particuliere overweg aan de Oude Trekweg en het aanleggen van een nieuwe weg in Harlingen.

Grensweg / Kanaalweg afgesloten ter hoogte van het nieuwe viaduct

24-05-2017

HARLINGEN – Het Grensweg viaduct is bijna klaar!

Praat u ook mee over een energieneutraal Fryslân

24-05-2017

HARLINGEN - De provincie Fryslân wordt in 2050 energieneutraal.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt