Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Harlingen werkt mee aan ontwikkeling werkwijze “Blij-f Wonen”

24-05-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen doet mee aan de ontwikkeling van de nieuwe werkwijze “Blij-f Wonen”.

Met deze werkwijze willen gemeente en Mienskipssoarch huiseigenaren zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel in hun eigen huis laten wonen.

 

In gesprek met inwoners over wonen

Centraal in de aanpak staan de gesprekken van woonadviseur Willeke Philips . Willeke gaat met inwoners met een eigen woning in gesprek om te kijken welke wensen zij hebben en hoe dat in hun persoonlijke situatie te realiseren is. De ene inwoner is geholpen bij een fysieke aanpassing in de badkamer, terwijl de andere inwoner meer behoefte heeft aan hulp bij het doen van boodschappen of het werken met de I-pad voor het onderhouden van sociale contacten. De input die de inwoners leveren vormen de basis voor de te ontwikkelen werkwijze.

 

Inwoners worden binnenkort zelf benaderd voor het inplannen van een afspraak met Willeke. Hiervoor worden onder andere de resultaten van het woonwensenonderzoek ingezet. Daarnaast worden inwoners benaderd via het preventief activerend huisbezoek dat de ouderenadviseur van het Gebiedsteam Harlingen aflegt.

 

“Op een verantwoorde en prettige manier wonen”

Wethouder Kuiken is blij dat Harlingen deelneemt aan de ontwikkeling van “Blij-f Wonen”. Kuiken: “Uit het onderzoek dat we hebben gedaan naar de woonwensen van 55plussers blijkt dat zij het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dan het liefst in het huis waar ze nu ook wonen. De gemeente wil er toe bijdragen dat onze oudere inwoners op een verantwoorde en prettige manier kunnen blijven wonen waar ze nu ook wonen”.

De gemeente zoekt daarnaast tijdens de pilot de samenwerking met lokale welzijnsorganisaties, het Gebiedsteam, vrijwilligers en bedrijven. “Samen gaan we goede oplossingen bedenken waarmee oudere inwoners geholpen zijn en langer thuis kunnen blijven wonen”.

 

Over de nieuwe werkwijze “Blij-f Wonen”

Door de toenemende vergrijzing in Harlingen stijgt de behoefte naar passende woningen voor ouderen. Naast het bouwen van nieuwe woningen, wordt ook gezocht naar manieren om bestaande woonsituaties aan te laten sluiten op de behoefte van de bewoner. Met de werkwijze “Blij-f Wonen” worden huiseigenaren hierbij ondersteund.

Het ontwikkelingen van deze werkwijze wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân. Naast de gemeente Harlingen doen in Fryslân ook de gemeente Dongeradeel en Weststellingwerf mee.

 

De drie deelnemende gemeenten werken hierbij samen met de stichting Mienskipssoarch (MISO). MISO is gespecialiseerd in het verhelderen van vragen van bewoners en het vinden van creatieve en innovatieve ziens-, en handelswijzen om deze individuele vragen te beantwoorden. Hier betrekt zij Generatiehuis bij die veel kennis heeft van praktische instrumenten voor ouderen op het gebied van wonen en technologie en het daarbij samenwerken met lokale ondernemers.

Gemeente

Meer nieuws

Akkoord over opheffen overweg Harlingen

24-05-2017

HARLINGEN - Boer Sijtsma en president-directeur Pier Eringa van ProRail hebben woensdagmiddag hun handtekening gezet onder een akkoord voor het opheffen van de particuliere overweg aan de Oude Trekweg en het aanleggen van een nieuwe weg in Harlingen.

Grensweg / Kanaalweg afgesloten ter hoogte van het nieuwe viaduct

24-05-2017

HARLINGEN – Het Grensweg viaduct is bijna klaar!

Praat u ook mee over een energieneutraal Fryslân

24-05-2017

HARLINGEN - De provincie Fryslân wordt in 2050 energieneutraal.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant