CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingen verliest van sterker Oerterp

06-03-2017

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen reisde zondag af naar Ureterp voor het duel tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

Harlingen verliest van sterker Oerterp Foto: Hielke Jager.

Een op papier aantrekkelijk duel, omdat Oerterp meestrijdt om het kampioenschap en Harlingen de punten nodig heeft om zich te handhaven. De belangen waren voor beide partijen op voorhand dus groot. Na de zeperd tegen Bolsward vorige week tapte Harlingen uit een ander vaatje en begon goed aan het duel. Dit resulteerde al na vijf minuten in een grote kans voor Ane Schaap, maar hij zag zijn inzet tegen de paal belanden.

 

In de daaropvolgende uitbraak van Oerterp kreeg de thuisploeg een wat makkelijk gegeven vrije trap voor een lichte overtreding. De bal belandde via de keeper in een kluts en Oerterp kon van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Tien minuten later stond de thuisploeg al op 2-0 en zou je denken dat Harlingen niks in te brengen had, maar niets bleek minder waar.

 

Halverwege de eerste helft was er een prima opgezette aanval van Harlingen, maar deze werd onreglementair afgestopt en dat leverde de gasten een vrije trap op. Deze leverde niet het gewenste rendement op. Even later was er een goede één-twee met Niels Vlottes die de bal prima voorgaf op Sander Zeilmaker, maar hij had het vizier nog niet scherp gesteld en schoot maar net over.

 

Na een klein half uur kwam Oerterp op 3-0 toen de bal met de borst kon worden binnengelopen. Harlingen gaf zich nog niet gewonnen en kreeg tien minuten voor de rust een vrije trap op een mooie plek. Arjan Outhuyse ging achter de bal staan en had de pech dat hij de paal raakte. Zo waren de gasten toch een paar keer dicht bij een doelpunt.

 

Vlak na rust komt Oerterp eenvoudig op 4-0, maar niet veel later reageerde doelman Tetze Helvrich zeer alert op een inzet van dichtbij en de Harlinger goalie zat er vaker goed bij. Een kwartier voor tijd mocht Sjouke Bootsma een vrije trap nemen namens Harlingen, maar deze ging net over. Harlingen scoorde nog wel.

 

Toen zo'n tien minuten voor het einde een hoekschop goed voor het doel werd gegeven kopte Yasin Faggouss fraai in de rechterbovenhoek en bracht de eindstand op 4-1. Ondanks de nederlaag was het spel een stuk beter dan vorige week. Zoals na afloop door één der Harlingers werd opgemerkt: we hebben de eerste helft verloren, maar de tweede helft gelijk gespeeld.

 

Volgende week staat er voor fc Harlingen wederom een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Friesland uit Leeuwarden. Als Harlingen dan dezelfde inzet toont als afgelopen zondag is het best mogelijk dat de punten mee naar de havenstad gaan.

 

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen VR 1 laat dure punten liggen in doelpuntenfestijn

06-03-2017

HARLINGEN - Voor de dames van het VR 1 team van de FC Harlingen stond na een maand van competitie loos voetbal zaterdag eindelijk weer een wedstrijd om het eggie op het programma.

Uitslag derde winterviswedstrijd

06-03-2017

STIENS - Op zaterdagmorgen 4 maart is de derde winterwedstrijd op gewicht gevist van HSV de Voorn, HSV De Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen in de Stienser vaart bij Stiens, ook wel Kletsefaert genoemd.

Bekersucces Zeerobben JO11-1

06-03-2017

HARLINGEN – Terwijl Zeerobben 1 vorige week nog werd uitgeschakeld voor de KNVB-beker door hoofdklasser MSC uit Meppel gaat het bekeravontuur voor Zeerobben JO11-1 nog even door.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen