Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Harlingen verliest van sterker Oerterp

06-03-2017

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen reisde zondag af naar Ureterp voor het duel tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

Harlingen verliest van sterker Oerterp Foto: Hielke Jager.

Een op papier aantrekkelijk duel, omdat Oerterp meestrijdt om het kampioenschap en Harlingen de punten nodig heeft om zich te handhaven. De belangen waren voor beide partijen op voorhand dus groot. Na de zeperd tegen Bolsward vorige week tapte Harlingen uit een ander vaatje en begon goed aan het duel. Dit resulteerde al na vijf minuten in een grote kans voor Ane Schaap, maar hij zag zijn inzet tegen de paal belanden.

 

In de daaropvolgende uitbraak van Oerterp kreeg de thuisploeg een wat makkelijk gegeven vrije trap voor een lichte overtreding. De bal belandde via de keeper in een kluts en Oerterp kon van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Tien minuten later stond de thuisploeg al op 2-0 en zou je denken dat Harlingen niks in te brengen had, maar niets bleek minder waar.

 

Halverwege de eerste helft was er een prima opgezette aanval van Harlingen, maar deze werd onreglementair afgestopt en dat leverde de gasten een vrije trap op. Deze leverde niet het gewenste rendement op. Even later was er een goede één-twee met Niels Vlottes die de bal prima voorgaf op Sander Zeilmaker, maar hij had het vizier nog niet scherp gesteld en schoot maar net over.

 

Na een klein half uur kwam Oerterp op 3-0 toen de bal met de borst kon worden binnengelopen. Harlingen gaf zich nog niet gewonnen en kreeg tien minuten voor de rust een vrije trap op een mooie plek. Arjan Outhuyse ging achter de bal staan en had de pech dat hij de paal raakte. Zo waren de gasten toch een paar keer dicht bij een doelpunt.

 

Vlak na rust komt Oerterp eenvoudig op 4-0, maar niet veel later reageerde doelman Tetze Helvrich zeer alert op een inzet van dichtbij en de Harlinger goalie zat er vaker goed bij. Een kwartier voor tijd mocht Sjouke Bootsma een vrije trap nemen namens Harlingen, maar deze ging net over. Harlingen scoorde nog wel.

 

Toen zo'n tien minuten voor het einde een hoekschop goed voor het doel werd gegeven kopte Yasin Faggouss fraai in de rechterbovenhoek en bracht de eindstand op 4-1. Ondanks de nederlaag was het spel een stuk beter dan vorige week. Zoals na afloop door één der Harlingers werd opgemerkt: we hebben de eerste helft verloren, maar de tweede helft gelijk gespeeld.

 

Volgende week staat er voor fc Harlingen wederom een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Friesland uit Leeuwarden. Als Harlingen dan dezelfde inzet toont als afgelopen zondag is het best mogelijk dat de punten mee naar de havenstad gaan.

 

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen VR 1 laat dure punten liggen in doelpuntenfestijn

06-03-2017

HARLINGEN - Voor de dames van het VR 1 team van de FC Harlingen stond na een maand van competitie loos voetbal zaterdag eindelijk weer een wedstrijd om het eggie op het programma.

Uitslag derde winterviswedstrijd

06-03-2017

STIENS - Op zaterdagmorgen 4 maart is de derde winterwedstrijd op gewicht gevist van HSV de Voorn, HSV De Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen in de Stienser vaart bij Stiens, ook wel Kletsefaert genoemd.

Bekersucces Zeerobben JO11-1

06-03-2017

HARLINGEN – Terwijl Zeerobben 1 vorige week nog werd uitgeschakeld voor de KNVB-beker door hoofdklasser MSC uit Meppel gaat het bekeravontuur voor Zeerobben JO11-1 nog even door.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie