CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingen smaakmaker op de Bondspartij

06-06-2017

FRANEKER - Het partuur van KV Eendracht was dit jaar de grote verrassing op de Bondspartij in Franeker op Pinkstermaandag.

Harlingen smaakmaker op de Bondspartij Foto: Simon de Groot.

Johan Kwast, Dylan Drent en Arie den Breejen begonnen ’s morgens vroeg op de voetbalvelden tegen het partuur van Jelsum-Koarnjum-Britsum. Na een stroeve start met de nodige buitenslagen kwamen de mannen beter op slag en werd een mooie voorsprong opgebouwd. Aan het eind van deze partij liep het weer even wat minder met vooral de tweede opslag, maar kon de partij toch redelijk eenvoudig afgerond worden: 5-3 en 6-6.

 

De tweede omloop was het partuur uit Anjum de tegenstander en opnieuw liep de 2e opslag in het begin niet goed en kwamen de mannen met 1-3 achter. Hierna werd de achtervolging ingezet en werd de partij met goed spel in één ruk uitgemaakt:5-3 en 6-4. Arie den Breejen liet zien dat hij samen met Dylan Drent nog gemakkelijk de ballen kan bovenslaan, maar Arie is ook een waardevolle speler, die de beide maten op een rustige manier kan coachen.

 

De derde omloop betekende verhuizing naar het Sjûkelân, waar de rest van de wedstrijd werd uitgespeeld. De laatste jaren was dit niet meer het geval, maar de KNKB heeft gelukkig ingezien, dat de sfeer op de voetbalvelden nooit hetzelfde kan worden dan op het beroemde kaatsveld midden in de stad. Het vooruitzicht voor het partuur van Eendracht was niet echt aantrekkelijk, want op het Sjûkelân was St. Jacobiparochie de nieuwe tegenstander.  Misschien lag het aan de sfeer en de entourage van het Sjûkelân, want ineens lukte alles bij Johan, Dylan en Arie. De gebroeders Bauke en Taeke Triemstra en Renze Pieter Hiemstra kregen weinig kans tegen het Harlinger partuur. De opslag van Bauke liep helemaal niet en daarvan werd goed geprofiteerd. Johan Kwast sloeg uitstekend op en vooral zijn hoge en diepe ballen achterin het perk leverden vaak succes op. Met een beschamende nederlaag van 5-0 en 6-4 werden de mannen terug gestuurd naar Het Bilt. Dat was de eerste verrassing van deze dag en de 4e prijs was alvast binnen.

 

Hierna was de grote favoriet Minnertsga de tegenstander. Minnertsga heeft de laatste drie jaren deze Bondswedstrijd gewonnen en de algemene verwachting was, dat zij nu zouden profiteren van de nederlaag van St. Jacobiparochie. Het liep helemaal anders!

 

Harlingen pakte het eerste bordje en ook het tweede bordje werd op 6-6 verkregen door een buitenslag van Marten Bergsma. Deze Marten Bergsma is de vrije formatie maat van Dylan Drent, maar hij was nu niet op dreef. Hij miste regelmatig het perk en daardoor liep de voorsprong snel op naar 4-1.  In dit eerst nam Dylan de eerste opslag over van Johan en dat pakte goed uit. Dylan gaf een geweldig zitbal op 6-6 en dat betekende een 5-1 voorsprong. Toch was de partij nog niet gespeeld en Minnertsga kwam ook door een wisseling aan de opslag weer terug tot 5-3. Net op tijd kwamen er twee mooie bovenslagen van Dylan en de partij werd uitgemaakt: 5-3 en 6-4. De tweede verrassing was een feit en dit was een nog grotere verrassing dan de eerste!  Harlingen had hiermee de 3e prijs binnen en moest in de halve finale tegen favoriet nummer drie, Leeuwarden, aantreden. Hierbij werd de andere vrije formatiemaat van Dylan de tegenstander, want Hans Wassenaar speelt voor Leeuwarden. Deze partij leek als een nachtkaars uit te gaan, want binnen de kortste keren stond Harlingen met 0-3 achter. Dylan sloeg nu voor best op. Toch rechten de mannen nog één keer de rug en Arie en Dylan wisselden in het perk en zowaar werd er een achtervolging ingezet en  op 2-3 en 6-4 leek zelf de aansluiting mogelijk. Jammer genoeg miste Dylan toen twee keer het perk en hij herhaalde dit nog een keer in het volgende eerst op 6-6. De vermoeidheid bleek toch groter dan gedacht en een vijfde partij op een dag is dan erg zwaar. De wedstrijd was toen wel gespeeld en Leeuwarden liep snel door naar de finish en daarna in de finale tegen Sexbierum ook nog naar de overwinning. Voor Hans Wassenaar een prachtige overwinning, waarmee hij het bijzondere klavertje vier binnen haalde (Freule – Jong Nederland – PC – Bond). Er zijn maar heel weinig kaatsers die dat gepresteerd hebben! Harlingen dus de derde prijs! Een bijzondere prestatie en de smaakmaker van deze Bondspartij. Dat was lang geleden en het publiek gunde het de jongens ook zeer!!

 

Kijk voor meer foto’s op www.kveendrachtharlingen.nl

 

  • Foto’s: Simon de Groot

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Rockschool Jeroen Booy in Harlingen

06-06-2017

HARLINGEN - Vanaf oktober wordt Rockschool Jeroen Booy actief in Harlingen.

IKC Prins Johan Friso houdt Sponsorloop

06-06-2017

HARLINGEN - Na maanden van voorbereidingen en wekenlang sponsoren zoeken, was het donderdag 1 juni dan eindelijk zover: de sponsorloop van IKC Prins Johan Friso.

Leerling Joël de Jong van RSG Simon Vestdijk zet nieuw Nederlands record op zijn naam

06-06-2017

HARLINGEN - Joël de Jong, leerling 3 vwo, heeft op Atletiek, onderdeel 100 meter heren een nieuw Nederlands record op zijn naam gezet.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis