Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Harlingen sluit Integraal Huisvestingsplan af met schoolreisje

02-12-2016

HARLINGEN - De gemeente Harlingen is klaar met de uitvoering van het Integraal Huisvestingsplan (IHP) voor het onderwijs.

Alle scholen zijn de afgelopen jaren voorzien van geschikte huisvesting. Vandaag is het Integraal Huisvestingsplan (IHP) officieel afgesloten met een schoolreisje langs de gebouwen.

 

Integraal huisvestingsplan

In 1998 heeft het Rijk de taak alle scholen op een goede manier te huisvesten overgedragen aan de gemeenten. In Harlingen is vervolgens in samenwerking met de schoolbesturen gewerkt aan een Integraal Huisvestingsplan. In de plan is de behoefte van de schoolbesturen, de verwachte leerlingeninstroom en de spreidingen van de scholen over de gemeenten opgenomen. In de jaren 2000 tot 2016 zijn alle schoolgebouwen binnen de gemeente aangepakt. Het leveren van maatwerk was hierbij altijd het uitgangspunt.

 

Van school naar integraal kindcentra

Tijdens de uitvoering van het IHP is ook gestart met de ontwikkeling van integrale kindcentra. Hiermee liep Harlingen in 2013 in Nederland voorop. Alle schoolgebouwen zijn via het IHP omgebouwd tot kindcentra waar kinderen van 0 tot en met 12 jaar terecht kunnen. Onderwijs, Voorschool (kinderopvang) en Buitenschoolse opvang kwam met de invoering van het kindcentrum op één locatie samen.

Het IHP is eind 2016 volledig uitgevoerd. De totale investering die de gemeenteraad voor de uitvoering beschikbaar heeft gesteld, komt neer op € 23.957.000.

 

Afsluiting met een schoolreisje

Tijdens het schoolreisje op 1 december 2016 hebben (oud-)wethouders, schoolbesturen, pers en andere betrokkenen door een rondgang langs de gebouwen het IHP gezamenlijk afgesloten. Het laatste schoolgebouw dat via het IHP aangepakt is, de nevenvestiging van de St. Michaël aan de Hofstraat, was ook de laatste halte tijdens het schoolreisje. Daar werden de betrokken (oud-)wethouders nogmaals bedankt en kregen zij een fotocollage van alle aangepakte scholen uitgereikt.

Gemeente Onderwijs

Meer nieuws

Vloer gestort diepste punt N31 Harlingen

02-12-2016

HARLINGEN - Het diepste punt van de verdiepte N31 door Harlingen is bereikt.

Leerlingen Technasium in de race voor de Technasium Top Award 2016

02-12-2016

HARLINGEN - Tweedejaars Technasium leerlingen zijn afgelopen dinsdag op verkenning geweest bij de brandweer in Harlingen.

Groots Sinterklaasfeest bij MFC het Vierkant

02-12-2016

HARLINGEN - Donderdag 1 december rond drie uur klonken er opeens harde sirenes op de Johan van Oldebarneveltstraat 2 in Harlingen.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen