Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Harlingen sluit Integraal Huisvestingsplan af met schoolreisje

02-12-2016

HARLINGEN - De gemeente Harlingen is klaar met de uitvoering van het Integraal Huisvestingsplan (IHP) voor het onderwijs.

Alle scholen zijn de afgelopen jaren voorzien van geschikte huisvesting. Vandaag is het Integraal Huisvestingsplan (IHP) officieel afgesloten met een schoolreisje langs de gebouwen.

 

Integraal huisvestingsplan

In 1998 heeft het Rijk de taak alle scholen op een goede manier te huisvesten overgedragen aan de gemeenten. In Harlingen is vervolgens in samenwerking met de schoolbesturen gewerkt aan een Integraal Huisvestingsplan. In de plan is de behoefte van de schoolbesturen, de verwachte leerlingeninstroom en de spreidingen van de scholen over de gemeenten opgenomen. In de jaren 2000 tot 2016 zijn alle schoolgebouwen binnen de gemeente aangepakt. Het leveren van maatwerk was hierbij altijd het uitgangspunt.

 

Van school naar integraal kindcentra

Tijdens de uitvoering van het IHP is ook gestart met de ontwikkeling van integrale kindcentra. Hiermee liep Harlingen in 2013 in Nederland voorop. Alle schoolgebouwen zijn via het IHP omgebouwd tot kindcentra waar kinderen van 0 tot en met 12 jaar terecht kunnen. Onderwijs, Voorschool (kinderopvang) en Buitenschoolse opvang kwam met de invoering van het kindcentrum op één locatie samen.

Het IHP is eind 2016 volledig uitgevoerd. De totale investering die de gemeenteraad voor de uitvoering beschikbaar heeft gesteld, komt neer op € 23.957.000.

 

Afsluiting met een schoolreisje

Tijdens het schoolreisje op 1 december 2016 hebben (oud-)wethouders, schoolbesturen, pers en andere betrokkenen door een rondgang langs de gebouwen het IHP gezamenlijk afgesloten. Het laatste schoolgebouw dat via het IHP aangepakt is, de nevenvestiging van de St. Michaël aan de Hofstraat, was ook de laatste halte tijdens het schoolreisje. Daar werden de betrokken (oud-)wethouders nogmaals bedankt en kregen zij een fotocollage van alle aangepakte scholen uitgereikt.

Gemeente Onderwijs

Meer nieuws

Vloer gestort diepste punt N31 Harlingen

02-12-2016

HARLINGEN - Het diepste punt van de verdiepte N31 door Harlingen is bereikt.

Leerlingen Technasium in de race voor de Technasium Top Award 2016

02-12-2016

HARLINGEN - Tweedejaars Technasium leerlingen zijn afgelopen dinsdag op verkenning geweest bij de brandweer in Harlingen.

Groots Sinterklaasfeest bij MFC het Vierkant

02-12-2016

HARLINGEN - Donderdag 1 december rond drie uur klonken er opeens harde sirenes op de Johan van Oldebarneveltstraat 2 in Harlingen.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear