CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingen organiseert succesvol Diner in het Donker

30-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag 28 oktober 2017 hebben meer dan 35 kinderen een succesvol Diner in het Donker meegemaakt.

Harlingen organiseert succesvol Diner in het Donker Wethouder Le Roy ervaart hoe het is om niet te kunnen zien. Ze wordt begeleid door John de Boer.

Zij kregen in het Entrepot gebouw, samen met hun ouders of begeleiders een diner voorgeschoteld dat zij niet konden zien. Het Diner in het Donker was de officiële kick-off van de nieuwe JOGG-campagne ‘Groente, zet je tanden er in!

 

Over het diner

De aanwezigen kregen 7 kleine gerechtjes van De lachende Koe geserveerd. De gerechten bestonden vooral uit groenten, zoals courgettesoep, witlof, gevulde paprika en gepofte zoete aardappel. Bij het eten kregen de aanwezigen water met een smaakje geserveerd. Als toetje was Blended by Daan aanwezig met twee verschillende smoothies met onder andere boerenkool, banaan en yoghurt.

 

Eten zonder dat je het kunt zien was voor sommige kinderen een grote uitdaging. De blinddoek ging bij sommigen dan ook soms even af omdat de spanning hen te veel werd. Veel kinderen waren verrast van de lekkere smaken. Zo hadden de meesten nog nooit schorseneren geproefd, maar vonden velen dit erg lekker. Veel kinderen wilden volgend jaar dan ook graag nog een keer langskomen.

 

Wethouder Maria le Roy was tijdens het Diner aanwezig om iedereen te vertellen over het Diner en het eten van groente. Daarnaast was John de Boer aanwezig. Hij is visueel beperkt en kwam met zijn hulphond om te vertellen wat het betekent om niet te kunnen wat je bijvoorbeeld eet. Het gesprek met John was zeer indrukwekkend voor de kinderen. Jongerenwerker Stijn heeft een vlog gemaakt van de avond (zie onder).  

 

Over de campagne Groente, zet je tanden er in!

De nieuwe JOGG-campagne is gericht op groente. Het eten van groente is namelijk lekker en gezond. Groente heeft smaak en zorgt ervoor dat je belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt die bijdragen aan een gezond lichaam. Groente helpt ook om op gezond gewicht te blijven. Groente bevat namelijk weinig calorieën, maar wel veel voedingsvezels. Het Diner in het Donker vond plaats tijdens de Nacht van de Nacht. Tijdens deze jaarlijks terugkerende actie vragen we in heel Nederland aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling en de schoonheid van de donkere nacht.

Algemeen Evenement Gemeente

Meer nieuws

Praat met de Raad in Midlum

30-10-2017

MIDLUM - Aan alle inwoners en ondernemers van Midlum!

ForHim Menswear viert feest!

30-10-2017

HARLINGEN - ForHim Menswear viert dat het alweer één jaar geleden is dat zij zijn verhuisd naar hun prachtige nieuwe locatie op de Voorstaat 29 in Harlingen!

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

30-10-2017

HARLINGEN - Bolswardervaart te Harlingen, stremming Trambrug.

Reacties

Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien
Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot