Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingen opent zeilseizoen met zonovergoten Vlootdag

08-04-2018

HARLINGEN - Harlingen stond zaterdag in het teken van de opening van het nieuwe zeilseizoen voor de schepen van de bruine vloot.

Harlingen opent zeilseizoen met zonovergoten Vlootdag Foto: Dorus Breidenbach

Harlingen is de thuishaven van 70 traditionele zeilschepen, die gedurende het vaarseizoen van april tot en met oktober zeiltochten met passagiers op de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese binnenwateren maken. Tijdens de Vlootdag hielden veel zeilschepen open schip, vertelden de schippers graag over het reilen en zeilen aan boord en op een flink aantal zeilschepen was iets cultureels te beleven, zoals exposities, verhalenvertellers, knutselworkshop, poppenkast, waddenproeverij, live muziek of men kon onder het genot van een kopje koffie met gebak genieten van de authentieke scheepsentourage. Liefhebbers van een vaartochtje konden deze dag meevaren op een van de schepen van de bruine vloot en de ultime sfeer op het zilte Wad beleven.

 

Ook op de kade van de Zuiderhaven was er volop vertier, trok de Bonte markt veel bekijks en zorgde het gezang van de Skuumkoppen voor de typisch nautische sfeer. Hier vermaakten de dames van het Meezingtheater, DJ Joepie, Dets Laif, Hosanna, siersmid Theo gedurende de dag het publiek met optredens en demonstraties. Diverse ambachtslieden lieten bezoekers verwonderen, boeien met verhalen en feitjes over hoe de mensen het vroeger allemaal deden en lieten zij zien wat wij tegenwoordig allemaal zijn vergeten. Eva Brouwer van schaapskudde "De Drifters" was met haar schaapjes en lammetjes aanwezig en liet op bijzondere wijze zien dat schapendrijven een vak apart is. Kinderen konden bij Art to Take en Geef ons een Podium een eigen knutselwerkje maken en een ritje over de Zuiderhaven maken op één van de supergave speelgoedpony's.

 

Uiteraard was er ook aan de inwendige mens gedacht. Liefhebbers van oudhollandse poffertjes, wafels, ambachtelijke frieten, bbq specialiteiten, soepen, Thaise, Indonesisch, Oekraïense of Turkse hapjes en divers zeebanket konden te kust en te keur bij de foodtrucks en stands. Daarnaast mocht een heerlijk bakje koffie, lekker ijsje, wijntje of koud biertje op het terras van het ééndaagse Vlootdagcafé 'De Zeeheld' natuurlijk niet ontbreken. Kortom, het was volop genieten van de typische nautische sfeer in en rondom Harlingen!

 

De Vlootdag wordt georganiseerd door de Verenigde Bruine Zeilvloot Harlingen (VBZH) in samenwerking met de boekingskantoren, Rederij Vooruit, TSC, Zonnewind Zeilreizen, Holland Sail, Schipperscoöperatie Historische Zeilvaart Harlingen, BENG Evenementen en gemeente Harlingen.

 

  • Impressie Vlootdag 2018 door Dorus Breidenbach - Fotografiedorus.nl en videoverslag van CZVideoful i.s.m. Jacob Roorda.

 

.

Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek Shoppen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vuurzee pakt zevende plaats bij Harlinger Kampioenschap Sloeproeien

08-04-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag is met het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien (HKS) voor roeisloep De Vuurzee het roeiseizoen van start gegaan.

Bijltjesdag in Harlingen

08-04-2018

HARLINGEN - Zaterdag 7 april werd door de deelnemers van het NK dammen gevreesd als de beruchte ‘bijltjesdag’: twee ronden op één dag, halverwege het toernooi.

S. Zwart en Zn. winnaar op trainingsvlucht Deventer

08-04-2018

HARLINGEN - Zaterdag 7 april werd voor het nieuwe vliegseizoen 2018 een trainingsvlucht vervlogen vanuit Deventer op een afstand van 116 km.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei