Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingen heeft vier nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau

26-04-2017

HARLINGEN - Woensdag 26 april 2017, een dag voorafgaand de viering van Koningsdag, vindt de jaarlijkse Lintjesregen plaats.

Harlingen heeft vier nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau Vier nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Dorus Breidenbach

Burgemeester Roel Sluiter reikt woensdag 26 april om 10. 00 uur in de raadszaal van het Stadhuis de versierselen uit aan:

 

Ellert Jan Nieveen, roepnaam Ellert, 66 jaar, Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten: 1985-2008 Penningmeester/voorzitter(1989) wijkvereniging Noorderkwartier.

Toelichting: Binnen deze vereniging is Ellert Nieveen voorzitter geweest van de werkgroep nieuwe speeltuin Noorderkwartier. In deze tijd had hij veelvuldig constructief overleg met de gemeente. Het leverde uiteindelijk de realisatie van een prachtige speeltuin op in het centrum van de stad. De heer Nieveen was ook lid van het Comité Wijkverbetering en contactpersoon richting de gemeente.

Verdiensten: 1985-heden Voorzitter/penningmeester D66 Harlingen-Franeker /penningmeester regioraad Fryslan D66.

Toelichting: Ellert Nieveen is al meer dan 20 jaar actief binnen de Regio & Afdeling Noord-West van D66 in Friesland. Onder andere als afdelingsvoorzitter, regionaal penningmeester en bestuurslid van de St. Ondersteuning Statenfractie D66 Fryslân.

Verdiensten: 2008-2013 Lid/voorzitter cliëntenraad De Batting(onderdeel van Noorder-breedte Zorgcentrum).

Toelichting: Ellert Nieveen is lid geworden van de cliëntenraad in april 2008. Vanaf januari 2009 t/m oktober 2013 was hij voorzitter. De Batting biedt ruimte voor:

- wonen met zorg(mensen met dementie en lichamelijke problemen); dagbehandeling en revalidatie.

Verdiensten: 2009-heden Penningmeester Waterscouting Caspar di Robles.

Toelichting: Ellert Nieveen wordt door waterscouting Caspar di Robles zeer gewaardeerd vanwege zijn visie op een moderne vrijwilligers organisatie en de daaruit volgende strategie. Mede door zijn grote inzet is er een nieuw gebouw betrokken en door zijn inbreng is het een bloeiende en groeiende organisatie geworden.

 

Age Anne Zijlstra, roepnaam Age, 76 jaar, Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten: 1980-2016 Penningmeester Postduivenvereniging Ons Genoegen, in de jaren 90 commissielid en nu voorzitter van Rayon De Kuststrook.

Toelichting: In de jaren 70 is Age Zijlstra lid geworden van Postduivenvereniging 'Ons Genoegen' die toen 40 leden telde. Hij zette zich (naast zijn werk in de horeca) als vrijwilliger op allerlei gebieden in voor de sportclub. Begin deze eeuw is hij voorzitter geworden. Wekelijks en aan het eind van het vliegseizoen reikt hij prijzen uit. Dat doet Zijlstra ook voor de sponsoren op locatie en maakt daar een persbericht van. Het vliegseizoen duurt van april tot en met september. Buiten het seizoen is Zijlstra druk met het organiseren van tentoonstellingen voor de sportclub. Ook verzorgt Zijlstra de PR en sponsering van club.

Verdiensten: 1989-heden Sportverslaggever/presentator Radio Stad Harlingen.

Toelichting: Radio Stad Harlingen is 1 december 1989 opgericht en telt ca. 30 vrijwilligers. Nog voor het einde van dat jaar meldde Age Zijlstra zich aan als vrijwilliger. Hij begon als voetbalverslaggever langs de lijn bij het 1ste elftal van de toenmalige rkvv Robur bij uit- en thuiswedstrijden. Sinds een paar jaar presenteert hij regelmatig drie uren lang voor RSH het sportprogramma 'Sportlokaal' op zondagmiddag. Één keer in het jaar is hij een week lang iedere avond verslaggever bij het traditionele Harlinger Lanenkaatsen. Zijlstra is ook mede organisator van een jaarlijkse grote bingo om de kas van RSH te spekken.

 

Jelle Cornelis Hendrik de Jong, roepnaam Jelle, 54 jaar, Midlum, Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten: 1994-heden Opstapper KNRM.

Toelichting: Jelle de Jong heeft deelgenomen aan 453 acties waarbij 1697 mensen veilig aan wal werden geholpen. Jelle de Jong is van 22 april tot 8 mei 2016 op het Griekse eiland Chios geweest om de Griekse reddingmaatschappij te helpen bij het oprichten van een reddingsstation en vrijwilligers op te leiden.

Naast zijn vrijwillige baan bij de KNRM is de heer De Jong instructeur bij de politie en geeft trainingen aan politiekorpsen, arrestatie eenheden en ME korpsen.

Verdiensten: 2010-heden SAR liaison.

Toelichting: De SAR liaison vertegenwoordigt de Nederlandse Kustwacht tijdens een grootschalig incident.

 

Willem Martinus Koornstra, roepnaam Willem, 55 jaar, Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten: 1991-2008 Plaatsvervangend schipper KNRM.

Toelichting: Deze heeft twee verantwoordelijkheden: Operationele leiding van het reddingstation en gezag aan boord van de reddingboot.

Verdiensten: 2008-2013 Opstapper KNRM.

Toelichting: De opstapper aan boord van de reddingboot zorgt voor een adequate uitvoering van alle opgedragen taken en verleent hulp waar nodig aan boord, helpt mee aan het onderhoud van materieel/materiaal en boothuis/bemanningsverblijf.

Verdiensten: 2013-2014 Secretaris KNRM.

Toelichting: De secretaris van de plaatselijke commissie is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het reddingstation en voor de contacten met het hoofdkantoor in IJmuiden.

Verdiensten: 2014-heden Helper aan de wal KNRM.

Toelichting: Als Helper aan de wal vervult Willem Koornstra taken, die niet tot de operationele uitvoering behoren en is hij als vrijwilliger verbonden aan het reddingstation.

Verdiensten: 2010-heden SAR liaison.

Toelichting: De SAR liaison vertegenwoordigt de Nederlandse Kustwacht tijdens een grootschalig incident.

 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Monument verbouwen of restaureren?

26-04-2017

HARLINGEN - Gaat u uw monument verbouwen of restaureren?

Jeugd wordt bijgespijkerd op trainingen voetbal driedaagse

26-04-2017

HARLINGEN – Voor de eerste keer organiseert voetbalvereniging fc Harlingen op de sportvelden aan de Oosterparkweg de Univé Voetbaldagen.

Lintje voor KNRM redders in Harlingen

26-04-2017

HARLINGEN - De heren Jelle de Jong (55) en Willem Koornstra (55) ontvingen bij de jaarlijkse Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding voor onder meer hun verdiensten voor het reddingstation Harlingen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns