Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Harlingen heeft vier nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau

26-04-2017

HARLINGEN - Woensdag 26 april 2017, een dag voorafgaand de viering van Koningsdag, vindt de jaarlijkse Lintjesregen plaats.

Harlingen heeft vier nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau Vier nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Dorus Breidenbach

Burgemeester Roel Sluiter reikt woensdag 26 april om 10. 00 uur in de raadszaal van het Stadhuis de versierselen uit aan:

 

Ellert Jan Nieveen, roepnaam Ellert, 66 jaar, Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten: 1985-2008 Penningmeester/voorzitter(1989) wijkvereniging Noorderkwartier.

Toelichting: Binnen deze vereniging is Ellert Nieveen voorzitter geweest van de werkgroep nieuwe speeltuin Noorderkwartier. In deze tijd had hij veelvuldig constructief overleg met de gemeente. Het leverde uiteindelijk de realisatie van een prachtige speeltuin op in het centrum van de stad. De heer Nieveen was ook lid van het Comité Wijkverbetering en contactpersoon richting de gemeente.

Verdiensten: 1985-heden Voorzitter/penningmeester D66 Harlingen-Franeker /penningmeester regioraad Fryslan D66.

Toelichting: Ellert Nieveen is al meer dan 20 jaar actief binnen de Regio & Afdeling Noord-West van D66 in Friesland. Onder andere als afdelingsvoorzitter, regionaal penningmeester en bestuurslid van de St. Ondersteuning Statenfractie D66 Fryslân.

Verdiensten: 2008-2013 Lid/voorzitter cliëntenraad De Batting(onderdeel van Noorder-breedte Zorgcentrum).

Toelichting: Ellert Nieveen is lid geworden van de cliëntenraad in april 2008. Vanaf januari 2009 t/m oktober 2013 was hij voorzitter. De Batting biedt ruimte voor:

- wonen met zorg(mensen met dementie en lichamelijke problemen); dagbehandeling en revalidatie.

Verdiensten: 2009-heden Penningmeester Waterscouting Caspar di Robles.

Toelichting: Ellert Nieveen wordt door waterscouting Caspar di Robles zeer gewaardeerd vanwege zijn visie op een moderne vrijwilligers organisatie en de daaruit volgende strategie. Mede door zijn grote inzet is er een nieuw gebouw betrokken en door zijn inbreng is het een bloeiende en groeiende organisatie geworden.

 

Age Anne Zijlstra, roepnaam Age, 76 jaar, Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten: 1980-2016 Penningmeester Postduivenvereniging Ons Genoegen, in de jaren 90 commissielid en nu voorzitter van Rayon De Kuststrook.

Toelichting: In de jaren 70 is Age Zijlstra lid geworden van Postduivenvereniging 'Ons Genoegen' die toen 40 leden telde. Hij zette zich (naast zijn werk in de horeca) als vrijwilliger op allerlei gebieden in voor de sportclub. Begin deze eeuw is hij voorzitter geworden. Wekelijks en aan het eind van het vliegseizoen reikt hij prijzen uit. Dat doet Zijlstra ook voor de sponsoren op locatie en maakt daar een persbericht van. Het vliegseizoen duurt van april tot en met september. Buiten het seizoen is Zijlstra druk met het organiseren van tentoonstellingen voor de sportclub. Ook verzorgt Zijlstra de PR en sponsering van club.

Verdiensten: 1989-heden Sportverslaggever/presentator Radio Stad Harlingen.

Toelichting: Radio Stad Harlingen is 1 december 1989 opgericht en telt ca. 30 vrijwilligers. Nog voor het einde van dat jaar meldde Age Zijlstra zich aan als vrijwilliger. Hij begon als voetbalverslaggever langs de lijn bij het 1ste elftal van de toenmalige rkvv Robur bij uit- en thuiswedstrijden. Sinds een paar jaar presenteert hij regelmatig drie uren lang voor RSH het sportprogramma 'Sportlokaal' op zondagmiddag. Één keer in het jaar is hij een week lang iedere avond verslaggever bij het traditionele Harlinger Lanenkaatsen. Zijlstra is ook mede organisator van een jaarlijkse grote bingo om de kas van RSH te spekken.

 

Jelle Cornelis Hendrik de Jong, roepnaam Jelle, 54 jaar, Midlum, Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten: 1994-heden Opstapper KNRM.

Toelichting: Jelle de Jong heeft deelgenomen aan 453 acties waarbij 1697 mensen veilig aan wal werden geholpen. Jelle de Jong is van 22 april tot 8 mei 2016 op het Griekse eiland Chios geweest om de Griekse reddingmaatschappij te helpen bij het oprichten van een reddingsstation en vrijwilligers op te leiden.

Naast zijn vrijwillige baan bij de KNRM is de heer De Jong instructeur bij de politie en geeft trainingen aan politiekorpsen, arrestatie eenheden en ME korpsen.

Verdiensten: 2010-heden SAR liaison.

Toelichting: De SAR liaison vertegenwoordigt de Nederlandse Kustwacht tijdens een grootschalig incident.

 

Willem Martinus Koornstra, roepnaam Willem, 55 jaar, Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten: 1991-2008 Plaatsvervangend schipper KNRM.

Toelichting: Deze heeft twee verantwoordelijkheden: Operationele leiding van het reddingstation en gezag aan boord van de reddingboot.

Verdiensten: 2008-2013 Opstapper KNRM.

Toelichting: De opstapper aan boord van de reddingboot zorgt voor een adequate uitvoering van alle opgedragen taken en verleent hulp waar nodig aan boord, helpt mee aan het onderhoud van materieel/materiaal en boothuis/bemanningsverblijf.

Verdiensten: 2013-2014 Secretaris KNRM.

Toelichting: De secretaris van de plaatselijke commissie is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het reddingstation en voor de contacten met het hoofdkantoor in IJmuiden.

Verdiensten: 2014-heden Helper aan de wal KNRM.

Toelichting: Als Helper aan de wal vervult Willem Koornstra taken, die niet tot de operationele uitvoering behoren en is hij als vrijwilliger verbonden aan het reddingstation.

Verdiensten: 2010-heden SAR liaison.

Toelichting: De SAR liaison vertegenwoordigt de Nederlandse Kustwacht tijdens een grootschalig incident.

 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Monument verbouwen of restaureren?

26-04-2017

HARLINGEN - Gaat u uw monument verbouwen of restaureren?

Jeugd wordt bijgespijkerd op trainingen voetbal driedaagse

26-04-2017

HARLINGEN – Voor de eerste keer organiseert voetbalvereniging fc Harlingen op de sportvelden aan de Oosterparkweg de Univé Voetbaldagen.

Lintje voor KNRM redders in Harlingen

26-04-2017

HARLINGEN - De heren Jelle de Jong (55) en Willem Koornstra (55) ontvingen bij de jaarlijkse Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding voor onder meer hun verdiensten voor het reddingstation Harlingen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats