Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Harlingen boekt zwaarbevochten overwinning

20-03-2017

JUBBEGA - Voor fc Harlingen stond zondag de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd op het programma.

Harlingen boekt zwaarbevochten overwinning Foto: Hielke Jager.

Deze keer reisden de mannen van trainer Duco Mulder af naar het altijd lastige Jubbega. Doelman Tetze Helvrich bleek nog niet voldoende hersteld van zijn blessure van vorige week, maar hij werd vervangen door de prima keepende Vincent v/d Werf. Ook kon er weer een beroep worden gedaan op Stefan Adema en Jorge Pirez, waardoor Harlingen met een zeer representatief elftal kon aantreden. Harlingen kwam voor drie punten, maar ook Jubbega kon de punten goed gebruiken, dus alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

 

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. De eerste mogelijkheid was na tien minuten voor de thuisploeg, maar de Harlinger goalie had geen problemen met de kopbal. Niet veel later kreeg Harlingen een vrije trap op een mooie plek, maar deze ging via een Jubbegaaster maar net naast. De gasten krijgen meer kansen. Halverwege de eerste helft was er een prima opgezette aanval van Harlingen. De bal kwam voor de voeten van Nils Podt en die ziet zijn inzet via de vingertoppen van de keeper over het doel gaan. Jubbega kwam er af en toe ook gevaarlijk uit, maar dan was het Vincent v/d Werf die alert reageerde en het doel schoon hield.

 

Op slag van rust werd Jorge Pirez onreglementair afgestopt en kreeg Harlingen een vrije trap. Deze werd door Ane Schaap perfect op het hoofd van Stefan Adema geplaatst en die kopte de bal hard tegen de touwen. De 0-1 stond op het scorebord en dat was niet onverdiend. Dan ga je dus met een lekker gevoel de rust in.

 

De tweede helft was meer een kwestie van overleven dan van goed voetbal. Harlingen speelde slordig, Jubbega schuwde de duels niet en ook de dienstdoende scheidsrechter leek het duel niet helemaal in de hand te kunnen houden, waardoor de wedstrijd er niet vriendelijker op werd. In de zeventigste minuut leek Jubbega de stand gelijk te trekken, maar de scheidsrechter zag een overtreding op de Harlinger doelman en keurde het doelpunt af. Hierdoor begon Jubbega nog meer te mekkeren en te duwen en mocht het blij zijn dat ze het einde van de wedstrijd met elf man haalden.

 

Zeven minuten voor het einde kreeg Harlingen een vrije trap na de zoveelste overtreding van Jubbega. Ane Schaap ging weer achter de bal staan. Hij vond Jorge Pirez die de 0-2 binnen kopte. Harlingen leek de buit binnen te hebben, maar moest nog billenknijpen toen de thuisploeg in blessuretijd de 1-2 maakte en in de slotsecondes nog de lat raakte. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot. Het ging moeizaam, maar de mannen boekten wel een heel belangrijke overwinning.

 

Volgende week speelt het vlaggenschip weer eens een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan ONB uit Drachten. Ook dan telt alleen de winst. Aanvang van dat duel is 14.00 uur.

 

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Meiden van Zeerobben

20-03-2017

HARLINGEN – En weer was het zaterdag.

Flipper is gezonken

20-03-2017

HARLINGEN - Gezonken boot Franekertrekvaart.

VVH teams beleven bijna perfect weekend

20-03-2017

HARLINGEN - Op de donderdag, vrijdag en zaterdag kwamen zeven teams van VVH in actie.

Reacties

Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear