CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingen boekt zwaarbevochten overwinning

20-03-2017

JUBBEGA - Voor fc Harlingen stond zondag de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd op het programma.

Harlingen boekt zwaarbevochten overwinning Foto: Hielke Jager.

Deze keer reisden de mannen van trainer Duco Mulder af naar het altijd lastige Jubbega. Doelman Tetze Helvrich bleek nog niet voldoende hersteld van zijn blessure van vorige week, maar hij werd vervangen door de prima keepende Vincent v/d Werf. Ook kon er weer een beroep worden gedaan op Stefan Adema en Jorge Pirez, waardoor Harlingen met een zeer representatief elftal kon aantreden. Harlingen kwam voor drie punten, maar ook Jubbega kon de punten goed gebruiken, dus alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

 

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. De eerste mogelijkheid was na tien minuten voor de thuisploeg, maar de Harlinger goalie had geen problemen met de kopbal. Niet veel later kreeg Harlingen een vrije trap op een mooie plek, maar deze ging via een Jubbegaaster maar net naast. De gasten krijgen meer kansen. Halverwege de eerste helft was er een prima opgezette aanval van Harlingen. De bal kwam voor de voeten van Nils Podt en die ziet zijn inzet via de vingertoppen van de keeper over het doel gaan. Jubbega kwam er af en toe ook gevaarlijk uit, maar dan was het Vincent v/d Werf die alert reageerde en het doel schoon hield.

 

Op slag van rust werd Jorge Pirez onreglementair afgestopt en kreeg Harlingen een vrije trap. Deze werd door Ane Schaap perfect op het hoofd van Stefan Adema geplaatst en die kopte de bal hard tegen de touwen. De 0-1 stond op het scorebord en dat was niet onverdiend. Dan ga je dus met een lekker gevoel de rust in.

 

De tweede helft was meer een kwestie van overleven dan van goed voetbal. Harlingen speelde slordig, Jubbega schuwde de duels niet en ook de dienstdoende scheidsrechter leek het duel niet helemaal in de hand te kunnen houden, waardoor de wedstrijd er niet vriendelijker op werd. In de zeventigste minuut leek Jubbega de stand gelijk te trekken, maar de scheidsrechter zag een overtreding op de Harlinger doelman en keurde het doelpunt af. Hierdoor begon Jubbega nog meer te mekkeren en te duwen en mocht het blij zijn dat ze het einde van de wedstrijd met elf man haalden.

 

Zeven minuten voor het einde kreeg Harlingen een vrije trap na de zoveelste overtreding van Jubbega. Ane Schaap ging weer achter de bal staan. Hij vond Jorge Pirez die de 0-2 binnen kopte. Harlingen leek de buit binnen te hebben, maar moest nog billenknijpen toen de thuisploeg in blessuretijd de 1-2 maakte en in de slotsecondes nog de lat raakte. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot. Het ging moeizaam, maar de mannen boekten wel een heel belangrijke overwinning.

 

Volgende week speelt het vlaggenschip weer eens een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan ONB uit Drachten. Ook dan telt alleen de winst. Aanvang van dat duel is 14.00 uur.

 

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Meiden van Zeerobben

20-03-2017

HARLINGEN – En weer was het zaterdag.

Flipper is gezonken

20-03-2017

HARLINGEN - Gezonken boot Franekertrekvaart.

VVH teams beleven bijna perfect weekend

20-03-2017

HARLINGEN - Op de donderdag, vrijdag en zaterdag kwamen zeven teams van VVH in actie.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien
Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën