Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Harlingen boekt zwaarbevochten overwinning

20-03-2017

JUBBEGA - Voor fc Harlingen stond zondag de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd op het programma.

Harlingen boekt zwaarbevochten overwinning Foto: Hielke Jager.

Deze keer reisden de mannen van trainer Duco Mulder af naar het altijd lastige Jubbega. Doelman Tetze Helvrich bleek nog niet voldoende hersteld van zijn blessure van vorige week, maar hij werd vervangen door de prima keepende Vincent v/d Werf. Ook kon er weer een beroep worden gedaan op Stefan Adema en Jorge Pirez, waardoor Harlingen met een zeer representatief elftal kon aantreden. Harlingen kwam voor drie punten, maar ook Jubbega kon de punten goed gebruiken, dus alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

 

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. De eerste mogelijkheid was na tien minuten voor de thuisploeg, maar de Harlinger goalie had geen problemen met de kopbal. Niet veel later kreeg Harlingen een vrije trap op een mooie plek, maar deze ging via een Jubbegaaster maar net naast. De gasten krijgen meer kansen. Halverwege de eerste helft was er een prima opgezette aanval van Harlingen. De bal kwam voor de voeten van Nils Podt en die ziet zijn inzet via de vingertoppen van de keeper over het doel gaan. Jubbega kwam er af en toe ook gevaarlijk uit, maar dan was het Vincent v/d Werf die alert reageerde en het doel schoon hield.

 

Op slag van rust werd Jorge Pirez onreglementair afgestopt en kreeg Harlingen een vrije trap. Deze werd door Ane Schaap perfect op het hoofd van Stefan Adema geplaatst en die kopte de bal hard tegen de touwen. De 0-1 stond op het scorebord en dat was niet onverdiend. Dan ga je dus met een lekker gevoel de rust in.

 

De tweede helft was meer een kwestie van overleven dan van goed voetbal. Harlingen speelde slordig, Jubbega schuwde de duels niet en ook de dienstdoende scheidsrechter leek het duel niet helemaal in de hand te kunnen houden, waardoor de wedstrijd er niet vriendelijker op werd. In de zeventigste minuut leek Jubbega de stand gelijk te trekken, maar de scheidsrechter zag een overtreding op de Harlinger doelman en keurde het doelpunt af. Hierdoor begon Jubbega nog meer te mekkeren en te duwen en mocht het blij zijn dat ze het einde van de wedstrijd met elf man haalden.

 

Zeven minuten voor het einde kreeg Harlingen een vrije trap na de zoveelste overtreding van Jubbega. Ane Schaap ging weer achter de bal staan. Hij vond Jorge Pirez die de 0-2 binnen kopte. Harlingen leek de buit binnen te hebben, maar moest nog billenknijpen toen de thuisploeg in blessuretijd de 1-2 maakte en in de slotsecondes nog de lat raakte. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot. Het ging moeizaam, maar de mannen boekten wel een heel belangrijke overwinning.

 

Volgende week speelt het vlaggenschip weer eens een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan ONB uit Drachten. Ook dan telt alleen de winst. Aanvang van dat duel is 14.00 uur.

 

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Meiden van Zeerobben

20-03-2017

HARLINGEN – En weer was het zaterdag.

Flipper is gezonken

20-03-2017

HARLINGEN - Gezonken boot Franekertrekvaart.

VVH teams beleven bijna perfect weekend

20-03-2017

HARLINGEN - Op de donderdag, vrijdag en zaterdag kwamen zeven teams van VVH in actie.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam