Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingen blijft derdeklasser na zege

09-05-2017

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen had in haar laatste thuisduel afgelopen zondag tegen Warga de kaarten in eigen hand.

Harlingen blijft derdeklasser na zege Foto: Dorus Breidenbach.

Bij winst verzekerden de mannen van trainer Duco Mulder zich van een langer verblijf in de derde klasse. Ondanks dat het duel om twee uur 's middags begon, stond de thuisploeg bij het beginsignaal van scheidsrechter J. Bosch nog te slapen, want Warga kon vanaf de aftrap zo doorlopen en de score openen. Nog voor de klok op twintig seconden stond, was het al 0-1. De schade had nog groter kunnen worden toen Warga in de vijfde minuut op de lat kopte. Een goede loopactie en voorzet van Jorge Pirez op Niels Vlottes zorgde al in de zevende minuut voor de gelijkmaker.

 

Na twintig minuten kwamen de ouwe seunen op een 2-1 voorsprong, nadat Patrick v/d Waard een prima aanval afrondde en z'n eerste doelpunt in het eerste elftal maakte. Lang kon Harlingen niet van deze voorsprong genieten, want vijf minuten later werd er zwak verdedigd en kon Warga simpel 2-2 maken. Sander Zeilmaker kreeg na een half uur spelen een forse beuk van een tegenstander en deze kwam nog goed weg met slechts een gele kaart. In de 36e minuut kreeg Warga een vrije trap en deze werd de zestien ingebracht en bij de tweede paal binnen gekopt. De grensrechter had echter gezien dat de speler buitenspel stond, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee en dus keek Harlingen andermaal tegen een achterstand aan 2-3.

 

Vlak voor rust stoomde de thuisploeg weer op naar het vijandelijk doel. Warga stopte de aanval abrupt met een overtreding binnen de beruchte lijnen. De scheidsrechter kon niets anders dan een gele kaart en een strafschop toekennen. Voor Wargaaster Arjen Wielenga zijn tweede gele kaart en die kon alvast douchen. Jorge Pirez verzilverde de strafschop en dus was de stand weer gelijk: 3-3. De Harlingers gingen zelfs met een 4-3 voorsprong aan de thee, nadat Jorge een voorzet van Sander Zeilmaker tegen de touwen schoot. De doelpunten vielen in de eerste helft als rijpe appels uit de boom, maar het spel zou in de tweede helft wel beter moeten.

 

Na de rust begon de thuisploeg feller en al snel kon Niels Vlottes een op maat gegeven voorzet binnen koppen, maar de Wargaaster goalie redde ternauwernood. Vijf minuten later was het opnieuw Jorge Pirez die perfect voorgaf op Sander Zeilmaker die de 5-3 aantekende. Het resterende deel van het duel was eerder spannend dan goed en er werd niet meer gescoord. Wel was er nog een noemenswaardige wissel vijf minuten voor tijd. Niels Outhuyse speelde zijn laatste duel voor het eerste elftal en werd vervangen door Mateusz IJpe.

 

Door deze overwinning speelt Harlingen ook volgend seizoen in de derde klasse en kan men volgende week in het laatste competitieduel in en tegen Franeker zonder druk spelen, maar heeft nog wel een appeltje te schillen met de oosterburen. Er werd thuis namelijk vrij kansloos verloren. Het duel begint zondag om 14.00 uur.

 

 

Foto's: Dorus Breidenbach www.fotografiedorus.nl

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Maak je moeder blij met een selfie

09-05-2017

HARLINGEN - Bijna Moederdag!

Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

09-05-2017

HARLINGEN - Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staat ingeschreven.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie