Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingen biedt een plek voor iedereen!

10-03-2018

HARLINGEN - De afgelopen dagen zijn de lezers van Harlingenboeit.nl getrakteerd op een discussie tussen de PvdA en de VVD over woningbouw.

De liberalen verwijten de socialisten daarin zich schuldig te maken aan ‘framing en verdraaiing’. Maar het staat er toch echt: ‘Harlingen moet ophouden om op de weinige A-lokaties die het nog heeft sociale woningbouw te plannen’. De VVD kiest dus voor uiterst selectieve woningbouw. Het liefst voor pensionado’s als we haar verkiezingsprogramma mogen geloven.

 

Harlinger Belang vindt deze plannen ronduit asociaal. Wij zijn tegen het bouwen van speciale wijken voor mensen met een ruimere portemonnee. De aantrekkelijkheid van woonstad Harlingen en de leefbaarheid van haar wijken ligt hem juist in de diversiteit! En of dat huur- of koopwoningen zijn, in de sociale- of vrije sector, appartementen of gezinswoningen, het maakt ons niet uit. Ook nieuwe woonvormen zoals de Herbergier en in de voormalige Cocosfabriek of de door D66 bepleite tiny houses kunnen op onze warme steun rekenen. Nieuwe woningen moeten voorzien in de (toekomstige) behoefte en duurzaam zijn. En als het aan Harlinger Belang ligt, worden braakliggende terreinen daarbij met voorrang ingevuld. Zo zijn de afgelopen jaren woningen gebouwd langs de Havenweg en op het Welegenterrein. Momenteel zijn er bouwactiviteiten op het voormalige azc-terrein in Plan Zuid. En binnenkort volgt ook woningbouw op het Dukdalfterrein en langs de Grettingalaan.

 

In haar bijdrage geeft de VVD ook Harlinger Belang nog even een veeg uit de pan. Wij zouden ervoor verantwoordelijk zijn, dat op het voormalige Spaansenterrein voorlopig geen woningbouw gerealiseerd kan worden. Onze liberale vrienden zouden beter moeten weten. Ze kunnen zich blijkbaar zelf ook niet weerhouden van framing en verdraaiing. De gemeente lijkt voor het voormalige Spaansen terrein teveel te hebben betaald. Niet Harlinger Belang, maar het toenmalige college constateerde dit na het inwinnen van meerdere juridische adviezen. Ook de rechter oordeelde dat sprake was van ongeoorloofde staatsteun.

 

Waarom blijft de VVD dit dan negeren? Juist de partij die prat gaat op handhaving van wet- en regelgeving? Waarom vindt zij het prima dat miljoenen gemeenschapsgeld ongeoorloofd aan één onderneming worden betaald? Inmiddels associeert menigeen dit dossier met de dubieuze vastgoeddeals in de gemeente Roermond. Iets waarvoor onlangs oud VVD-wethouder Van Rey nog werd veroordeeld.

 

Terwijl de VVD zich blind staart op het Spaansenterrein, bouwen andere partijen wel aan Harlingen. In Ludinga bijvoorbeeld. Voor de VVD wellicht geen A-locatie, maar hier wordt de een na de andere woning opgeleverd en vinden inmiddels honderden mensen een warm thuis. Ook hier is ruimte voor nieuwe woningen.

 

Daarom beste liberale vrienden, bouw aan een Harlingen voor iedereen!

 

Jan Jellema - Harlinger Belang

 

 

Gerelateerde berichten

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Kandidaten PvdA Harlingen: Ron Leen is het rode hart van Wijnaldum

10-03-2018

HARLINGEN - Kandidaten van PvdA Harlingen stellen zich aan u voor, vandaag de beurt aan Ron Leen.

Repliek Paul Schoute (VVD Harlingen) op Jan Jellema (Harlinger Belang)

10-03-2018

HARLINGEN - Wie is er het meest sociaal? Eenmaal andermaal!?

HEMA Harlingen zondag open!

10-03-2018

HARLINGEN - HEMA Harlingen is zondag 11 maart geopend van 12.00 – 17.00 uur.

Reacties

Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen