Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen behoudt A-status toezicht kinderopvang

02-11-2016

HARLINGEN - De A-status is de hoogste status die de Inspectie van het Onderwijs toekent aan gemeenten.

Op 18 oktober 2016 heeft de gemeente Harlingen bericht ontvangen van de Inspectie van het Onderwijs dat zij de A-status behoudt voor de uitvoering van het toezicht en de handhaving op de kinderopvang en peuterspeelzalen.

 

Harlingen voert haar taak goed uit

Dit betekent dat de gemeente Harlingen voldoet aan het naleven van haar wettelijke taak om toe te zien op de kwaliteit van de kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, gastouderbureaus, gastouders en peuterspeelzalen. Gemeenten moeten zorgen dat jaarlijks alle kinderopvanglocaties worden geïnspecteerd. Wanneer de inspectie aanleiding geeft tot verdere acties, zoals handhaving, is de gemeente daar verantwoordelijk voor en moet zij dit binnen een bepaalde termijn oppakken. Daarnaast moeten gemeenten een handhavingsbeleid hebben en dit ook gebruiken bij de inspecties. Tot slot moet iedere gemeente het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen actueel houden. Voor de gemeente Harlingen zijn alle genoemde punten op orde.

 

Kwaliteit waarborgen

Kinderopvangorganisaties vallen onder de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Het doel van deze wet is de kwaliteit van de kinderopvang te waarborgen en te zorgen voor verantwoorde kinderopvang. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving op de kwaliteit van de kinderopvang. Het toezicht wordt, in opdracht van de gemeente Harlingen, uitgevoerd door GGD Fryslân. De A-status is een beoordeling hoe gemeenten toezicht en handhaving op de kinderopvang uitvoeren.

 

Kwaliteit individuele opvanglocaties

De status zegt niets over de kwaliteit van de individuele kinderopvanglocaties. Die informatie staat in de inspectierapporten van de GGD, te vinden in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen via www.landelijkregisterkinderopvang. Dit register is voor iedereen openbaar en een belangrijke informatiebron om na te gaan hoe de toezichthouder de kwaliteit van een kinderopvanglocatie heeft beoordeeld.

 

Gemeente

Meer nieuws

Tilly van der Schoot volleybal toernooi

02-11-2016

HARLINGEN - Op zondag 20 november 2016 vanaf 11.30 uur gaat het Tilly van der Schoot volleybaltoernooi weer plaats vinden in de Harlinger Waddenhal.

Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen

02-11-2016

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op Radio Stad Harlingen.

fc Harlingen VR 1 onnodig hard onderuit

02-11-2016

HARLINGEN - Het eerste damesteam van de fc Harlingen moest afgelopen zaterdag als de trotse nummer twee van de ranglijst thuis spelen tegen de dames van de FC Birdaard/Wardy/Marrum combinatie, welke tot dan op de vierde plaats van de ranglijst stonden met ook slechts één verliespartij.

Reacties

ForHim MenswearForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) IJssalon Min12IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Visie EventsVisie Events Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de GrootAtelier de Groot Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie AlmamaterAlmamater Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Vogelaar AudioVogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa ModaZensa Moda De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Karsten WonenKarsten Wonen Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Plus LunenborgPlus Lunenborg VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Hema HarlingenHema Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Haarmode CatsHaarmode Cats Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Ons Food&WineOns Food&Wine Dio JurienDio Jurien Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-FaberHubo-Faber Fotografie DorusFotografie Dorus Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona De LichtboeiDe Lichtboei
Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Visie EventsVisie Events Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Plus LunenborgPlus Lunenborg Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen BENG EvenementenBENG Evenementen De LichtboeiDe Lichtboei Atelier de GrootAtelier de Groot Hubo-FaberHubo-Faber Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt ForHim MenswearForHim Menswear Expert HogerhuisExpert Hogerhuis