Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Harlingen Afvalstad?

07-03-2017

HARLINGEN - Wethouder mevrouw Le Roy (Harlinger Belang) in de commissievergadering van woensdag 1 maart: “Afvalverwerking en opslag is bedrijvigheid die hoort bij deze gemeente”.

Ingezonden door: Joop van der Heide, voorzitter GroenLinks afdeling Harlingen.

 

Ik dacht: hoor ik dat nou goed? Dan is Wereldstad Harlingen dus écht ingeruild voor: Harlingen Afvalstad. De opmerking viel nadat Wim Kroon raadslid voor GroenLinks had doorgevraagd over het verkopen van het industrieterrein Oostpoort Drie aan een ontwikkelingsgroep die dat terrein voor dit soort doeleinden wil gaan gebruiken. Kroon vroeg ook of het college bereid was om, in navolging van de provincie die 100 arbeidsplaatsen per hectare claimt, vast te leggen dat er minimaal gestreefd wordt naar 50 arbeidsplaatsen per hectare op Oostpoort Drie.

 

Dat ging de gemeente niet doen liet mevrouw Le Roy weten. Benieuwd wat de provincie daarvan vindt. Het viel mij op dat de voorzitter van de commissie alle ruimte bood aan de wethouder om de voorstellen in de markt te zetten terwijl de raadsleden consequent werden afgekapt. De voorzitter, lid van het CDA maakt dus deel uit van de coalitie en dat is het manco in de Harlinger gemeenteraad: De oppositie wordt stelselmatig te kort gedaan door dit soort manipulaties en het wordt hen dus in principe onmogelijk gemaakt om hun werk goed te doen.

 

Na de vragen van Wim Kroon rond die grondverkoop op Oostpoort en de afval uitspraak was er maar één raadslid waarbij de alarmbellen afgingen: Wim Wildeboer. Hij nam vervolgens wel de ruimte om het thema verder uit te diepen ondanks pogingen van de voorzitter om hem af te kappen. Overigens kreeg hij weinig houvast. Het college wil hoe dan ook dit afvalplan doorzetten, inclusief verkoop van industrieterrein aan de haven om Oostpoort drie te legitimeren, inclusief geheime (!) intentieverklaringen en inclusief eigen invulling van werkgelegenheid op de nullijn. Een slechte zaak om na een afvaloven in het westen, in het zuidoosten (achter de McDonald’s) opnieuw met afval – vervuilde grond, vervuild slib etc. - aan de slag te gaan. Kunnen we eigenlijk missen als kiespijn.

  

Gemeente Natuur & Milieu

Meer nieuws

De Diamant als eerste aan boord bij de Verhalenark

07-03-2017

HARLINGEN – Nadat de Verhalenark in Harlingen is aangemeerd, klommen de leerlingen van basisschool De Diamant maandagochtend als eerste aan boord.

Even voorstellen: Wijtze Hempenius en Sietske Trinks

07-03-2017

HARLINGEN - Om iedereen alvast in de 'Proms' sfeer te brengen stellen we de komende weken de artiesten voor die jullie zaterdag 25 maart a.s. een muzikale topavond gaan bezorgen!

Spijkerstad 2017 “Duckstad”

07-03-2017

HARLINGEN - Het jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 11de keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Harlingen.

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen
ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen