Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Harlingen Afvalstad?

07-03-2017

HARLINGEN - Wethouder mevrouw Le Roy (Harlinger Belang) in de commissievergadering van woensdag 1 maart: “Afvalverwerking en opslag is bedrijvigheid die hoort bij deze gemeente”.

Ingezonden door: Joop van der Heide, voorzitter GroenLinks afdeling Harlingen.

 

Ik dacht: hoor ik dat nou goed? Dan is Wereldstad Harlingen dus écht ingeruild voor: Harlingen Afvalstad. De opmerking viel nadat Wim Kroon raadslid voor GroenLinks had doorgevraagd over het verkopen van het industrieterrein Oostpoort Drie aan een ontwikkelingsgroep die dat terrein voor dit soort doeleinden wil gaan gebruiken. Kroon vroeg ook of het college bereid was om, in navolging van de provincie die 100 arbeidsplaatsen per hectare claimt, vast te leggen dat er minimaal gestreefd wordt naar 50 arbeidsplaatsen per hectare op Oostpoort Drie.

 

Dat ging de gemeente niet doen liet mevrouw Le Roy weten. Benieuwd wat de provincie daarvan vindt. Het viel mij op dat de voorzitter van de commissie alle ruimte bood aan de wethouder om de voorstellen in de markt te zetten terwijl de raadsleden consequent werden afgekapt. De voorzitter, lid van het CDA maakt dus deel uit van de coalitie en dat is het manco in de Harlinger gemeenteraad: De oppositie wordt stelselmatig te kort gedaan door dit soort manipulaties en het wordt hen dus in principe onmogelijk gemaakt om hun werk goed te doen.

 

Na de vragen van Wim Kroon rond die grondverkoop op Oostpoort en de afval uitspraak was er maar één raadslid waarbij de alarmbellen afgingen: Wim Wildeboer. Hij nam vervolgens wel de ruimte om het thema verder uit te diepen ondanks pogingen van de voorzitter om hem af te kappen. Overigens kreeg hij weinig houvast. Het college wil hoe dan ook dit afvalplan doorzetten, inclusief verkoop van industrieterrein aan de haven om Oostpoort drie te legitimeren, inclusief geheime (!) intentieverklaringen en inclusief eigen invulling van werkgelegenheid op de nullijn. Een slechte zaak om na een afvaloven in het westen, in het zuidoosten (achter de McDonald’s) opnieuw met afval – vervuilde grond, vervuild slib etc. - aan de slag te gaan. Kunnen we eigenlijk missen als kiespijn.

  

Gemeente Natuur & Milieu

Meer nieuws

De Diamant als eerste aan boord bij de Verhalenark

07-03-2017

HARLINGEN – Nadat de Verhalenark in Harlingen is aangemeerd, klommen de leerlingen van basisschool De Diamant maandagochtend als eerste aan boord.

Even voorstellen: Wijtze Hempenius en Sietske Trinks

07-03-2017

HARLINGEN - Om iedereen alvast in de 'Proms' sfeer te brengen stellen we de komende weken de artiesten voor die jullie zaterdag 25 maart a.s. een muzikale topavond gaan bezorgen!

Spijkerstad 2017 “Duckstad”

07-03-2017

HARLINGEN - Het jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 11de keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Harlingen.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien
Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien