CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Groot aantal ondertekenaars petitie 'Afvaloven Harlingen dicht'

18-07-2017

HARLINGEN - De petitie ‘Afvaloven dicht nu er paks aangetroffen zijn' is op 3 juli jl. online gezet op de site petities.nl.

Wij, een aantal verontruste burgers, zijn deze actie gestart, omdat wij ons al jaren zorgen maken over de uitstoot van gevaarlijke stoffen zoals dioxine van de afvaloven (REC) in Harlingen. Recentelijk zijn er kankerverwekkende polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAKS) geconstateerd, die een gevaar voor de gezondheid vormen. Er is sprake van een (mogelijke) te hoge uitstoot van kankerverwekkende stoffen die een risico voor de volksgezondheid vormen.

 

De burgemeester, het gemeentebestuur wordt in de petitie dan ook verzocht, nu de volksgezondheid in het geding is, de afvaloven per direct te sluiten en er zorg voor te dragen dat eerst een deugdelijk onderzoek plaatsvindt die de gezondheidsrisico’s inventariseert.

 

Inmiddels hebben in korte tijd ongeveer 1435 mensen deze petitie ondertekend, blijkt dat ook het college van Harlingen en de meerderheid van de politieke partijen zich grote zorgen maken over de aangetroffen PAKS, maar de afvaloven wordt niet gesloten. Wel is besloten dat er een onderzoek moet komen maar op welke wijze en op welk termijn is nog niet bekend.   

 

Nu de volksgezondheid in het geding is, wat nu ook door de gemeente is erkent, is nu de meest logische stap de afvaloven per direct te sluiten en direct daarna een deugdelijk onderzoek te starten die de gezondheidsrisico’s inventariseert. Dit wordt in de petitie gevraagd. Blijf de petitie ondertekenen.

 

 

Zwaan Miedema, Nicolette Koot, Jan Willem Tiel en Johan Schop.

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

5e Live4Life benefietconcert: geweldige afsluiter!

17-07-2017

HARLINGEN - Een 'feest voor het leven' en daarmee een mooie bijdrage inzamelen voor Stichting Ambulance Wens Nederland, dat was het motto van benefietconcert Live4Life afgelopen vrijdag.

De nieuwe Ploeg!

17-07-2017

HARLINGEN - Sinds maandag 17 juli is De Roode Ploeg in handen van nieuwe eigenaren: Maria van den Broek en Sander Hermes, twee bekende gezichten achter de toonbank van deze biologische winkel in de Hoogstraat.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats