CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Griezelende Kinderboekenweek van start op ikc het Noorderlicht

05-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen woensdag was het 4 oktober, de start van de landelijke Kinderboekenweek.

Het thema deze keer is: “Griezelen! Gruwelijk eng!” Op ikc het Noorderlicht doen ze actief mee aan de Kinderboekenweek. De ouders van de versiercommissie en de oudervereniging hadden op maandag de school een metamorfose gegeven. Herfstachtige taferelen waren door de school heen gecreëerd, met hier en daar een griezelig tintje, zoals spinnen en spinnenwebben.

Het enige nog lege lokaal op school, is in zijn geheel omgetoverd tot een spooklokaal. Het is er erg donker, op de ramen aan de gangkant staat al geschreven dat het er “griezelig en gruwelijk eng” is. Je moet naar binnen door een heus spinnenweb. Binnen hangen lampionnen en slingers met vleermuislampjes en spinnenlampjes. Ook staan er kaarsen met griezelige afbeeldingen. Er hangen skeletten, die door het weinige licht dat er op schijnt, wel mooi glinsteren.

 

Als je goed kijkt in het duister, zie je ook een tafel staan met stoelen er om heen. Het is namelijk de bedoeling dat de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8, de peuters en de kinderen van de kinderopvang er worden voorgelezen door hun leerkracht of leidster. Natuurlijk wordt er dan voorgelezen uit griezelige en enge boeken. De kinderopvang heeft wethouder Hein Kuiken gevraagd om te komen voorlezen. Meneer Kuiken, bij deze bent u gewaarschuwd!

 

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek is er op het Noorderlicht de traditionele boekenruilbeurs. Alle kinderen hebben een boek mee naar school genomen wat ze niet meer lezen, omdat ze er te groot voor zijn geworden of omdat ze het niet leuk meer vinden. Al deze boeken liggen gespreid op de tafels in de gangen en per groep gaan de leerlingen vervolgens een nieuw boek kiezen. Dit is al een aantal jaren een groot succes. In de klassen gaan de kinderen ook aan de slag met het thema “Griezelen! Gruwelijk eng!”

 

Alle ouders - en andere belangstellenden - zijn op vrijdag de 13e (hoe kan het ook anders met dit thema!) oktober vanaf 13.30 uur van harte welkom om in de klas van hun kind te komen kijken, eh …. te komen griezelen. Brrrrr!

 

 

Algemeen Onderwijs

Meer nieuws

Gemeenteraad bezoekt Wijnaldum

05-10-2017

HARLINGEN - De raad van de gemeente Harlingen is woensdagavond 4 oktober 2017 op bezoek geweest in Wijnaldum.

Jeugdjournaal Zeerobben

05-10-2017

HARLINGEN - De ene zaterdag is de andere niet.

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe geur

05-10-2017

HARLINGEN - Pure Aphrodisiaque is een romantische geur waarin bloemen, fruit en muskus de toon zetten.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"