Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Griezelende Kinderboekenweek van start op ikc het Noorderlicht

05-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen woensdag was het 4 oktober, de start van de landelijke Kinderboekenweek.

Het thema deze keer is: “Griezelen! Gruwelijk eng!” Op ikc het Noorderlicht doen ze actief mee aan de Kinderboekenweek. De ouders van de versiercommissie en de oudervereniging hadden op maandag de school een metamorfose gegeven. Herfstachtige taferelen waren door de school heen gecreëerd, met hier en daar een griezelig tintje, zoals spinnen en spinnenwebben.

Het enige nog lege lokaal op school, is in zijn geheel omgetoverd tot een spooklokaal. Het is er erg donker, op de ramen aan de gangkant staat al geschreven dat het er “griezelig en gruwelijk eng” is. Je moet naar binnen door een heus spinnenweb. Binnen hangen lampionnen en slingers met vleermuislampjes en spinnenlampjes. Ook staan er kaarsen met griezelige afbeeldingen. Er hangen skeletten, die door het weinige licht dat er op schijnt, wel mooi glinsteren.

 

Als je goed kijkt in het duister, zie je ook een tafel staan met stoelen er om heen. Het is namelijk de bedoeling dat de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8, de peuters en de kinderen van de kinderopvang er worden voorgelezen door hun leerkracht of leidster. Natuurlijk wordt er dan voorgelezen uit griezelige en enge boeken. De kinderopvang heeft wethouder Hein Kuiken gevraagd om te komen voorlezen. Meneer Kuiken, bij deze bent u gewaarschuwd!

 

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek is er op het Noorderlicht de traditionele boekenruilbeurs. Alle kinderen hebben een boek mee naar school genomen wat ze niet meer lezen, omdat ze er te groot voor zijn geworden of omdat ze het niet leuk meer vinden. Al deze boeken liggen gespreid op de tafels in de gangen en per groep gaan de leerlingen vervolgens een nieuw boek kiezen. Dit is al een aantal jaren een groot succes. In de klassen gaan de kinderen ook aan de slag met het thema “Griezelen! Gruwelijk eng!”

 

Alle ouders - en andere belangstellenden - zijn op vrijdag de 13e (hoe kan het ook anders met dit thema!) oktober vanaf 13.30 uur van harte welkom om in de klas van hun kind te komen kijken, eh …. te komen griezelen. Brrrrr!

 

 

Algemeen Onderwijs

Meer nieuws

Gemeenteraad bezoekt Wijnaldum

05-10-2017

HARLINGEN - De raad van de gemeente Harlingen is woensdagavond 4 oktober 2017 op bezoek geweest in Wijnaldum.

Jeugdjournaal Zeerobben

05-10-2017

HARLINGEN - De ene zaterdag is de andere niet.

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe geur

05-10-2017

HARLINGEN - Pure Aphrodisiaque is een romantische geur waarin bloemen, fruit en muskus de toon zetten.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei