Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Griezelende Kinderboekenweek van start op ikc het Noorderlicht

05-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen woensdag was het 4 oktober, de start van de landelijke Kinderboekenweek.

Het thema deze keer is: “Griezelen! Gruwelijk eng!” Op ikc het Noorderlicht doen ze actief mee aan de Kinderboekenweek. De ouders van de versiercommissie en de oudervereniging hadden op maandag de school een metamorfose gegeven. Herfstachtige taferelen waren door de school heen gecreëerd, met hier en daar een griezelig tintje, zoals spinnen en spinnenwebben.

Het enige nog lege lokaal op school, is in zijn geheel omgetoverd tot een spooklokaal. Het is er erg donker, op de ramen aan de gangkant staat al geschreven dat het er “griezelig en gruwelijk eng” is. Je moet naar binnen door een heus spinnenweb. Binnen hangen lampionnen en slingers met vleermuislampjes en spinnenlampjes. Ook staan er kaarsen met griezelige afbeeldingen. Er hangen skeletten, die door het weinige licht dat er op schijnt, wel mooi glinsteren.

 

Als je goed kijkt in het duister, zie je ook een tafel staan met stoelen er om heen. Het is namelijk de bedoeling dat de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8, de peuters en de kinderen van de kinderopvang er worden voorgelezen door hun leerkracht of leidster. Natuurlijk wordt er dan voorgelezen uit griezelige en enge boeken. De kinderopvang heeft wethouder Hein Kuiken gevraagd om te komen voorlezen. Meneer Kuiken, bij deze bent u gewaarschuwd!

 

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek is er op het Noorderlicht de traditionele boekenruilbeurs. Alle kinderen hebben een boek mee naar school genomen wat ze niet meer lezen, omdat ze er te groot voor zijn geworden of omdat ze het niet leuk meer vinden. Al deze boeken liggen gespreid op de tafels in de gangen en per groep gaan de leerlingen vervolgens een nieuw boek kiezen. Dit is al een aantal jaren een groot succes. In de klassen gaan de kinderen ook aan de slag met het thema “Griezelen! Gruwelijk eng!”

 

Alle ouders - en andere belangstellenden - zijn op vrijdag de 13e (hoe kan het ook anders met dit thema!) oktober vanaf 13.30 uur van harte welkom om in de klas van hun kind te komen kijken, eh …. te komen griezelen. Brrrrr!

 

 

Algemeen Onderwijs

Meer nieuws

Gemeenteraad bezoekt Wijnaldum

05-10-2017

HARLINGEN - De raad van de gemeente Harlingen is woensdagavond 4 oktober 2017 op bezoek geweest in Wijnaldum.

Jeugdjournaal Zeerobben

05-10-2017

HARLINGEN - De ene zaterdag is de andere niet.

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe geur

05-10-2017

HARLINGEN - Pure Aphrodisiaque is een romantische geur waarin bloemen, fruit en muskus de toon zetten.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg