Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Gretig Zeerobben legt eerste klasser Bergum op de pijnbank

20-11-2016

HARLINGEN - Wat zich in de eerste helft al aftekende, werd in de tweede helft in klinkende munt uitbetaald.

Gretig Zeerobben legt eerste klasser Bergum op de pijnbank Naast de doelpuntenmakers nog twee hoofdrolspelers. Op de voorgrond Kristian Feenstra die bij vlagen ongrijpbaar was en weergaloos speelde en keeper Jacob de Vries die wederom op cruciale momenten belangrijke reddingen verrichte. Foto: Frans Bode.

De mogelijkheden voor rust misten nog doel. In het laatste half uur van de tweede helft toverde het ontketende Zeerobben de onwaarschijnlijke score van 8 – 0 op het scorebord. De verdediging van Bergum hield open huis en met name Jeffrey Draaisma voelde zich als een kind in de snoepwinkel met zijn aandeel in de winst (4 x scoren).

 

In evenwicht

In een aantrekkelijke eerste helft was de eerste mogelijkheid voor de gasten uit Bergum. De vrije trap rand strafschopgebied ging net over. Aan de andere kant speelde Higor da Silva zich goed vrij en van 16 meter ging zijn inzet net naast. Even later kwam Marcel Visser sterk door, ook zijn schot ging net aan de verkeerde kant van de paal naast. Een zelfde lot was de pegel van Frank ten Hoeve beschoren. Hierna kreeg Bergum middels een reeks corners een licht overwicht. Jacob de Vries onderscheidde zich op een gerichte poging in de verre hoek door Roan Joostema. Tot de rust bleef de stand en de wedstrijd  in evenwicht. Met de meeste kansen toch wel voor de thuisploeg.

 

Binnen tien minuten de wedstrijd beslist

Niets deed in het begin van de tweede helft vermoeden, dat de eindstand  zo hoog in het voordeel van Zeerobben zou uitvallen. De eerste twee kansen waren immers voor de bezoekers. Uit een perfecte voorzet van Joostema kopte Marinus Hoekstra binnen. Dankzij de reflex van De Vries bleef de nul gehandhaafd. Kort hierna leidde onnodig balverlies op het middenveld de tweede grote kans in. Maar alleen voor de Zeerobben doelman ging het schot van Steffen Kempe over. Een goede lopende aanval via Kristian Feenstra, Marcel Visser en het steekpassje van Frank ten Hoeve betekende na een scherpe voorzet van Dylan Drent de 1 – 0 door Jeffrey Draaisma. Opnieuw sneden Feenstra en Draaisma door de defensie van de tegenpartij en Marcel Visser drukte de 2 – 0 af. Na 20 minuten speelde Kristian Higor da Silva op maat aan 3 – 0. Bergum stelde hier te weinig tegenover om aanspraak op een tegentreffer te mogen maken.

 

Dylan Drent op dreef

Dylan Drent maakte de meest spraakmakende van de avond, hij plaatste vanaf eigen helft de bal met ongekende precisie over de te ver voor zijn doel staande Offringa, zo zie je ze zelden, 4 – 0. Uit een voorzet van Drent maakte Draaisma koppend de 5 – 0. Met nog tien minuten te spelen zorgde een flitsende combinatie van Feenstra met Draaisma door het hart van de verdediging voor een 6 – 0 voorsprong, op de tribune klonk al voorzichtig tien-tien.  Uit een snelle spelhervatting van De Vries tastte de laatste man van Bergum mis en Dylan Drent rekende hier al op, want voordat Offringa kon ingrijpen tikte Dylan de bal over de vertwijfeld graaiende handen van de goalie, 7 – 0. Nog was de koek niet op. In de slotminuut soleerde Draaisma langs een paar tegenstanders en vond de verre hoek. Hij tekende voor zijn vierde en voor zijn club de 8 – 0. De goed leidende De Jong floot meteen hierna voor het einde van deze enerverende, misschien ook wel historisch te noemen zege voor Zeerobben.

 

De doelpuntenmakers voor Zeerobben met v.l.n.r. Higor da Silva (1x), Jeffrey Draaisma (4x), Marcel Visser (1x) en Dylan Drenth (2x).

Foto: Frans Bode.

 

Duidelijk antwoord

Voorafgaande aan de wedstrijd  vroeg de voorzitter Woudstra van de thuisclub zich af hoe de verhoudingen liggen tussen de zaterdag tweede klasse en de zondag eerste klasse. Een duidelijker antwoord op deze vraag kon hij na afloop niet krijgen. Als kanttekening, het eerste uur was het kwaliteitsverschil niet zo groot als de uitslag aangeeft. Toch viel er op de overwinning niets af te dingen. Zeerobben overwintert weer in de beker en zal de komende drie ontmoetingen, uit Meppel, thuis Veenwouden en de laatste voor de winterstop uit tegen Hardegarijp nog vol aan de bak moeten voor de competitie. De mannen hebben er zin in.

 

Zeerobben: Jacob de Vries, Steven Beuker, Jordy Torenbeek (75 min Marc Reussing), Pieter Westra, Allard Sym Sprenger, Kristian Feenstra, Dylan Drent, Marcel Visser (75 min Rene Cnossen), Jeffrey Draaisma, Frank ten Hoeve (65 min Albert Beuker), Higor da Silva.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

This ain't No disco, UK Editon

20-11-2016

HARLINGEN - Ook tijdens deze Ain’t No Disco wat minder Sister Sledge, Abba en wat meer Killing Joke, Placebo, Underworld, Muse, Stones, Editors, Simply Red.

Lintje voor Jaring Plas bij afscheid brandweer Harlingen

20-11-2016

HARLINGEN – Jaring Plas heeft na ruim twintig jaar afscheid genomen van de brandweer Harlingen.

Harlingen in het programma Hollands Welvaren (1995)

20-11-2016

HARLINGEN - Harlingen was op 17 januari 1995 op de landelijke televisie in het programma 'Hollands Welvaren' van de NCRV.

Reacties

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)
Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus