Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Gretha en Wouter Hoekstra winnen het Smeding groente en fruit toernooi

24-10-2017

HARLINGEN - Gretha Hoekstra met Wouter Hoekstra (geen familie) wisten op zaterdag 21 oktober verdiend maar toch verrassend het eerste Smeding groente en fruit toernooi te winnen.

Gretha en Wouter Hoekstra winnen het Smeding groente en fruit toernooi Op de foto: v.l.n.r. Gerrit Hiemstra (wedstrijdsecretaris) Sjaak Smeding(hoofdsponsor), Gretha Hoekstra, Wouter Hoekstra en Pim Vrolijk (voorzitter)

Het voormalig Jetting toernooi werd veranderd in het Smeding toernooi omdat dit bedrijf de nieuwe hoofdsponsor van Boulegoed is geworden. Dat was te merken want er stond in de kantine van Boulegoed een grote schaal met heerlijk vers fruit. Ook voor de winnaars in de A- poule en in de B-poule was er een doos fruit beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Smeding.

 

Slechts twee teams wisten alle drie voor gelote partijen winnend af te sluiten daar hoorden de finalisten Rik Moorlag met Patrick v.d. Sief ook bij met drie winst en een saldo van + 20.

 

Rik en Patrick bereikten de finale door een overwinning op Jur Moorlag en Riekele Land. Na een achterstand van 7-3 bogen ze de wedstrijd om en wonnen met 13-7. Gretha en Wouter wonnen de halve finale van Sytse Visser en Bertus Westerveen. Na een 5-5 tussenstand werd de eindstand 13-7.

 

De finale

1e mène: Veel mogelijkheden om meerdere punten te scoren voor Wouter en Gretha maar het wordt 1-0. 2e: mène: Om en om op punt, Wouter mist twee keer, daardoor twee punten voor Rik en Patrick 1-2. 3e mène: Patrick plaatst drie keer een goede boule, Wouter is goed op schot dan heeft Gretha de mogelijkheid om op twee punten te komen dit mislukt maar Wouter plaatst wel goed 3-2. 4e mène: Patrick neemt het but mee, afstand but op ruim 9 meter. Gretha plaatst haar boule op 10 cm. Rik schiet de boule weg Patrick plaatst twee keer boule op punt. Rik zorgt voor derde punt 3-5. 5e mène: Na een goed geplaatste bal van Patrick, schiet Wouter voor het punt. Rik kan niet voorkomen dat Gretha ook haar derde boule op punt legt 6-5. 6e mène: Twee minder goede boules van Gretha, maar haar derde op het but. Rik schiet de boule er uit, Patrick plaatst op het but 1 punt stand 6-6. 7e mène: Om en om op punt Wouter schiet twee keer met blijver. Gretha kan bijplaatsen en maakt ook een tweede punt. Wouter speelt op en zorgt voor vier punten, 10-6. 8e mène: Rik schiet de plaatsbal van Gretha, Patrick plaatst op het but Wouter laat Gretha eerst plaatsen schiet daarna raak. Ondanks het goede schieten van Rik, twee van de drie raak, weet Wouter voor de laatste drie punten te zorgen door bij de boules van Gretha te plaatsen en het eerste Smeding groente en fruit toernooi op hun naam te schrijven.

 

De finale in de A-complementair werd gepeeld door Roelof van der Ploeg met Han Sluter tegen Frans-Jan Hengst en Rein Koning na een spannende partij werd het 13-11 voor Roelof en Han.

 

In de B-Poule stonden twee teams van Boulegoed, Klaas de Jong en Gerrit Hiemstra speelden hun beste partij van de dag en versloegen Karel en Adrie Visser met maar liefst 13-0. De B-complementair werd gewonnen door Duco Broersma met Jan van Aalderen ze versloegen Klaas Tichelaar met Cees Stam met 13-8.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oproep GroenLinks Harlingen voor kandidaten gemeenteraadsverkiezingen

24-10-2017

HARLINGEN – Met de gemeentelijke verkiezingen in aantocht, maart 2018, bezinnen de raadsfracties zich op hun kieslijst.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater