Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
RSH Radio Marathon!

RSH Radio Marathon!

54 uren live radio in het weekend van 27, 28 en 29 oktober 2017! Kom langs of luister via 104.1 FM, 106.2 FM!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Genomineerden Hotze Schuil trofee bekend

23-12-2016

HARLINGEN - De drie genomineerden voor de sportprestatie van 2016 zijn bekend.

Genomineerd zijn Ellia Smeding, Noa Teuben en de Heren 1 van de Volleybalvereniging Harlingen. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen op 2 januari 2017 wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

 

De genomineerden

  • Ellia Smeding, schaatsen lange baan

Ellia is op haar 7e jaar begonnen met schaatsen. Op haar 10e is ze verhuisd vanuit Engeland naar Harlingen. Op basis van haar talent is ze gevraagd voor de Britse Schaatsbond uit te komen. Ze is wel in Friesland blijven trainen. Naast vele persoonlijke records heeft Ellia meegedaan aan de Junior Worldcup in Belarus en komt ze in februari 2017 voor Groot-Brittannië uit op het Junior Wereldkampioenschap in Helsinki.

 

  • Noa Teuben, zwemmen

Noa Teuben zwemt bij de Vikings. In 2016 is Noa op 7 zwemafstanden Nederlands Kampioen geworden. Ook heeft ze de prestigieuze Pieter van de Hoogeband Swimcup gewonnen. Ze heeft in de categorie ‘meisjes tot 11 jaar’ een aantal Friese records op haar naam staan en het Nederlandse record op de 50 meter geëvenaard.

 

 

  • Eerste herenteam volleybalvereniging VVH

Dit team is in 2016 kampioen geworden van de Derde Divisie, een unieke prestatie voor een Fries Heren Volleybalteam. Deze resultaten worden dit jaar doorgetrokken in de Tweede Divisie Landelijk waar VVH bovenin meedraait. Ook werd in 2016 de Beker gewonnen.

 

 

Uitreiking tijdens de Nieuwjaarsreceptie

Op maandag 2 januari houdt de gemeente Harlingen haar nieuwjaarsreceptie in Trebol. Vanaf 16.30 is iedereen welkom het gemeentebestuur en elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakt de voorzitter van de stichting Sportpromotie Harlingen, Gerben Boskma, de winnaar bekend. U bent van harte welkom.

 

Over de Hotze Schuil trofee

De gemeente Harlingen is een echte sportstad. Jarenlang verzorgde de stichting Sportpromotie Harlingen een jaarlijkse verkiezing van, onder meer, de sporters van het jaar. In het jaar 2000 resulteerde dit in de laatste verkiezing: de sportpersonen van de eeuw.

 

Vorig jaar, 2015,  vonden gemeente en stichting sportpromotie Harlingen het tijd dat de verkiezing van de sporter van het jaar nieuw leven wordt ingeblazen. Gekozen is de wisselprijs de Hotze Schuil trofee te noemen, naar één van de belangrijkste sporters die Harlingen heeft gekend. De wisseltrofee is een bronzen beeld van Hotze Schuil, beschikbaar gesteld door de stichting Ouwe Seunen. Vorig jaar, in 2015, is deze trofee gewonnen door Dylan Drent, voetballer en kaatser.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Sporten op kunstgras is veilig

23-12-2016

HARLINGEN - Na de uitzending van “Nova” begin oktober 2016 is ook in Harlingen veel onrust ontstaan over de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden met daarin rubbergranulaatkorrels.

Bedankt voor uw bijdrage aan de Lichtjestocht

23-12-2016

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag vond de succesvolle Lichtjestocht van Oud Harlingen plaats.

Garnalenvissers krijgen tijd voor duurzame investeringen

23-12-2016

HARLINGEN - De garnalenvissers in de Waddenzee en de Noordzee hebben zicht op een nieuwe vergunning in het kader van de natuurbeschermingswet.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine
VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen