Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Gemeente Harlingen op zoek naar ideeën loodsen Nieuwe Willemshaven

09-02-2017

HARLINGEN - Gemeente Harlingen is bezig de Willemshaven te ontwikkelen tot een toeristisch en recreatief aantrekkelijk gebied.

Dit gaat allemaal niet vanzelf, daar hebben we mensen met creativiteit en lef voor nodig. Om het gebied levendig te krijgen is het belangrijk dat er ‘iets’ gebeurd.

 

Gemeente Harlingen wil hiervoor de twee voormalig Hubert Jans loodsen tijdelijk gaan inzetten, zodat het aantrekkelijk wordt om voor langere tijd te verblijven in het gebied. Samen met CareX gaat de gemeente Harlingen op zoek naar ideeën van lokale initiatiefnemers en ondernemers die tijdelijk activiteiten willen ontplooien in de twee loodsen. Duidelijk is dat het bruist van de ideeën om voor de komende jaren creatieve tijdelijke initiatieven te realiseren in de beide (voormalige Hubert Jans) loodsen aan de Willemshaven. Die loodsen hadden best twee keer zo groot mogen zijn, gelet op de grote belangstelling.

 

Diverse ideeën tonen aan publiek

Vanaf 24 februari 2017 zal in het Entrepotgebouw ‘Heerlijk Binnen’ plaatsvinden, georganiseerd door de stichting 0517. Deze initiatiefnemer biedt aan om u daarbij de mogelijkheid te geven de diverse ideeën te tonen aan het publiek. Hiertoe nodigt de gemeente Harlingen u van harte uit mee te doen en uw idee te presenteren en te visualiseren in de vorm van maximaal 2 posters. Het formaat en de elementen die wij graag op elke poster willen zien, staan hieronder vermeld.

 

Inhoud posters:

2 x formaat A0 (+/-84x119 cm) posters die u naar eigen inzicht vult om uw plannen zo duidelijk mogelijk te presenteren. Denk hierbij aan sfeer/referentiebeelden, (voorlopig) ontwerp tekeningen, inrichtingstekening, productinformatie etc, etc. Om uw plan zo compleet mogelijk te presenteren vragen wij specifiek aandacht voor de volgende componenten, u bent natuurlijk altijd vrij om meer aspecten te benoemen:

  • Hoeveel m2 heeft u nodig (nu en in de toekomst)?
  • Is uw initiatief (deels/volledig) publiekstoegankelijk?
  • Hoeveel werkplekken (fte) creëert uw initiatief?
  • Hoe gaat u om met de huidige staat van de loodsen?
  • Welke voorzieningen (tijdelijke ruimte, toiletten/berging/pantry/etc.) legt u aan?
  • Bent u bereid om voorzieningen en/of (gezamenlijke) ruimte te delen?
  • In hoeverre werkt u samen met andere initiatieven?
  • Omschrijf uw verdienmodel, in hoeverre is uw idee exploitabel?
  • Omschrijf het gewenste toekomstbeeld van de Willemshaven in relatie tot uw plan, wat voor meerwaarde heeft uw plan in relatie tot deze ontwikkelingen?

 

Aanmelden

Wie gebruik wil maken van de mogelijkheid om uw idee op een poster te presenteren kan zich tot en met 15 februari 2017 aanmelden door een mail te sturen naar ha.stellingwerf@harlingen.nl. De gemeente zorgt voor poster-panelen. Wij hopen dat initiatiefnemers op zaterdag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur bij hun presentatieposters willen staan om zich te presenteren en vragen van gemeente, CareX, en geïnteresseerde bezoekers te beantwoorden.

 

Inzicht in ideeën

De gemeente Harlingen en CareX ronden deze maand de gezamenlijke contractbesprekingen af. Het is de bedoeling dat in goed overleg met deze twee verantwoordelijke partijen in maart de eerste initiatieven worden geselecteerd waarmee vervolggesprekken worden gevoerd. Daar kunnen ook nieuwe of andere initiatieven bij zijn, op één initiatiefnemer na. Brouwdok is nu al ondergebracht in een deel van de zuidelijke loods omdat het initiatief prima past in het geheel en plotseling moest verhuizen.

 

Het presenteren van uw idee biedt geen garantie of u ook daadwerkelijk via CareX een plek krijgt toegewezen in één van de twee loodsen. Uw presentatie is voor gemeente en CareX bedoeld om inzicht te krijgen in de ideeën die er zijn en in hoeverre deze aansluiten bij de gewenste toeristisch/recreatieve ontwikkelrichting van de Willemshaven. Ook is het van belang om de haalbaarheid of de meerwaarde van uw initiatief te kunnen aangeven, wij vragen u om hier tijdens uw presentatie duidelijk en helder over te communiceren.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

Romie Hoogland geselecteerd voor jongerenteam Anne Frank huis

09-02-2017

HARLINGEN - Romie Hoogland uit 4 havo van RSG Simon Vestdijk locatie Harlingen wordt één van de 18 jongeren in Nederland die geselecteerd zijn voor het zogeheten jongerenteam van het Anne Frank huis.

Wat geef jij mee aan de toekomst?

09-02-2017

HARLINGEN - We vieren binnenkort één van de belangrijkste mijlpalen van het project!

Gemeenteraad ontvangt Gasten van de Raad

09-02-2017

HARLINGEN - De gemeenteraad heeft op woensdag 8 februari 2017 voor de tweede keer ‘Gasten van de Raad’ ontvangen.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats