Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Gemeente Harlingen op zoek naar ideeën loodsen Nieuwe Willemshaven

09-02-2017

HARLINGEN - Gemeente Harlingen is bezig de Willemshaven te ontwikkelen tot een toeristisch en recreatief aantrekkelijk gebied.

Dit gaat allemaal niet vanzelf, daar hebben we mensen met creativiteit en lef voor nodig. Om het gebied levendig te krijgen is het belangrijk dat er ‘iets’ gebeurd.

 

Gemeente Harlingen wil hiervoor de twee voormalig Hubert Jans loodsen tijdelijk gaan inzetten, zodat het aantrekkelijk wordt om voor langere tijd te verblijven in het gebied. Samen met CareX gaat de gemeente Harlingen op zoek naar ideeën van lokale initiatiefnemers en ondernemers die tijdelijk activiteiten willen ontplooien in de twee loodsen. Duidelijk is dat het bruist van de ideeën om voor de komende jaren creatieve tijdelijke initiatieven te realiseren in de beide (voormalige Hubert Jans) loodsen aan de Willemshaven. Die loodsen hadden best twee keer zo groot mogen zijn, gelet op de grote belangstelling.

 

Diverse ideeën tonen aan publiek

Vanaf 24 februari 2017 zal in het Entrepotgebouw ‘Heerlijk Binnen’ plaatsvinden, georganiseerd door de stichting 0517. Deze initiatiefnemer biedt aan om u daarbij de mogelijkheid te geven de diverse ideeën te tonen aan het publiek. Hiertoe nodigt de gemeente Harlingen u van harte uit mee te doen en uw idee te presenteren en te visualiseren in de vorm van maximaal 2 posters. Het formaat en de elementen die wij graag op elke poster willen zien, staan hieronder vermeld.

 

Inhoud posters:

2 x formaat A0 (+/-84x119 cm) posters die u naar eigen inzicht vult om uw plannen zo duidelijk mogelijk te presenteren. Denk hierbij aan sfeer/referentiebeelden, (voorlopig) ontwerp tekeningen, inrichtingstekening, productinformatie etc, etc. Om uw plan zo compleet mogelijk te presenteren vragen wij specifiek aandacht voor de volgende componenten, u bent natuurlijk altijd vrij om meer aspecten te benoemen:

  • Hoeveel m2 heeft u nodig (nu en in de toekomst)?
  • Is uw initiatief (deels/volledig) publiekstoegankelijk?
  • Hoeveel werkplekken (fte) creëert uw initiatief?
  • Hoe gaat u om met de huidige staat van de loodsen?
  • Welke voorzieningen (tijdelijke ruimte, toiletten/berging/pantry/etc.) legt u aan?
  • Bent u bereid om voorzieningen en/of (gezamenlijke) ruimte te delen?
  • In hoeverre werkt u samen met andere initiatieven?
  • Omschrijf uw verdienmodel, in hoeverre is uw idee exploitabel?
  • Omschrijf het gewenste toekomstbeeld van de Willemshaven in relatie tot uw plan, wat voor meerwaarde heeft uw plan in relatie tot deze ontwikkelingen?

 

Aanmelden

Wie gebruik wil maken van de mogelijkheid om uw idee op een poster te presenteren kan zich tot en met 15 februari 2017 aanmelden door een mail te sturen naar ha.stellingwerf@harlingen.nl. De gemeente zorgt voor poster-panelen. Wij hopen dat initiatiefnemers op zaterdag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur bij hun presentatieposters willen staan om zich te presenteren en vragen van gemeente, CareX, en geïnteresseerde bezoekers te beantwoorden.

 

Inzicht in ideeën

De gemeente Harlingen en CareX ronden deze maand de gezamenlijke contractbesprekingen af. Het is de bedoeling dat in goed overleg met deze twee verantwoordelijke partijen in maart de eerste initiatieven worden geselecteerd waarmee vervolggesprekken worden gevoerd. Daar kunnen ook nieuwe of andere initiatieven bij zijn, op één initiatiefnemer na. Brouwdok is nu al ondergebracht in een deel van de zuidelijke loods omdat het initiatief prima past in het geheel en plotseling moest verhuizen.

 

Het presenteren van uw idee biedt geen garantie of u ook daadwerkelijk via CareX een plek krijgt toegewezen in één van de twee loodsen. Uw presentatie is voor gemeente en CareX bedoeld om inzicht te krijgen in de ideeën die er zijn en in hoeverre deze aansluiten bij de gewenste toeristisch/recreatieve ontwikkelrichting van de Willemshaven. Ook is het van belang om de haalbaarheid of de meerwaarde van uw initiatief te kunnen aangeven, wij vragen u om hier tijdens uw presentatie duidelijk en helder over te communiceren.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

Romie Hoogland geselecteerd voor jongerenteam Anne Frank huis

09-02-2017

HARLINGEN - Romie Hoogland uit 4 havo van RSG Simon Vestdijk locatie Harlingen wordt één van de 18 jongeren in Nederland die geselecteerd zijn voor het zogeheten jongerenteam van het Anne Frank huis.

Wat geef jij mee aan de toekomst?

09-02-2017

HARLINGEN - We vieren binnenkort één van de belangrijkste mijlpalen van het project!

Gemeenteraad ontvangt Gasten van de Raad

09-02-2017

HARLINGEN - De gemeenteraad heeft op woensdag 8 februari 2017 voor de tweede keer ‘Gasten van de Raad’ ontvangen.

Reacties

Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats
Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"