Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Geen uitvallers bij pittige Zeehaventocht van Harlingen

10-09-2017

HARLINGEN - Zaterdag 9 september werd in de Willemshaven van Harlingen de 2 km Zeehavenzwemtocht gehouden.

De organiserende Zwemvereniging de Vikings vierde deze dag het 70-jarige bestaan van Zeezwemtochten in Harlingen.  Zoals zo vaak in de historie speelde ook nu het verslechterende weer van de afgelopen weken een rol. De oorspronkelijke historische route, vanaf de Willemshaven over zee naar het Harlinger strand, kon dit jaar niet gezwommen worden, omdat het zeewater te ver afgekoeld was. Het water in de Willemshaven voldeed nog wel aan de minimumeisen, waarop de zwemvereniging al vroegtijdig heeft besloten om de zwemtocht volledig binnengaats te houden.

 

Mede door de weersverwachtingen en de concurrentie van andere zwemtochten in Nederland dit weekend, bleef het deelnemersaantal op 94 zwemmers steken. Gezien de listige en koude omstandigheden die verwacht werden had de organisatie hier vrede mee. De meeste deelnemers kwamen vanbuiten de regio. Echte open water zwemliefhebbers hadden er vaak een reis van honderden kilometers op zitten om 2 km in het zoute water van Harlingen te zwemmen. Dit onderstreept maar weer eens het unieke karakter van de 2 km Zeezwemtocht.

 

Nieuw dit jaar was de samenwerking met het foodtruckfestival "Heerlijk Harlingen" en de ontvangst van deelnemers in het Entrepot gebouw. Zwemmers en publiek vonden het een geweldige ambiance. Een perfecte combinatie die voor de toekomst wellicht nog meer in petto heeft. Met een watertemperatuur van 17.0 graden en een herfstig weertype met buien en een beetje wind werd een pittige zwemtocht voorzien. Deelnemers werden hier vooraf op gewezen en hebben zich hier goed op kunnen voorbereiden. Ook de vele vrijwilligers van onder meer: Brandweer, KNRM, Rode Kruis, Reddingsbrigade en EHBO die over de veiligheid en gezondheid waken, waren deze editie extra alert en goed voorbereid op hulpverlening bij koude omstandigheden.

 

Op het moment dat zaterdag om 12.45 uur in de Willemshaven het startschot klonk, brak er zowaar nog een zonnetje door en was het droog. Het werd alsnog een geweldig mooie zwemdag. Als eerste startte de wedstrijdgroep. Deze bestond uit 5 dames en 7 heren. Helaas dit jaar geen Harlinger deelname in de wedstrijd. Tijdens het wedstrijdverloop werd al snel duidelijk dat het niet de meest spannende race werd. De krachtsverhoudingen waren grotendeels al duidelijk na de eerste meters zwemmen. Bij de dames finishten de eerste drie binnen anderhalve minuut van elkaar, terwijl bij de heren de verschillen aanmerkelijk groter waren.

 

Uitslag:

Dames:
1. Desanka Stoppels (Holwierde) 35.08.72
2. Amarins Doevendans (Sneek) 35.35.38
3. Jolanda Cnossen (Sneek) 36.48.84
4. Gabriela Töpfer (Retie - BE) 39.42.02
6. Karin van Dijk (Oude Schoot) 40.00.43

 

Heren
1. Erik Schröder (Groningen) 28.11.01
2. Marten de Groot (Leeuwarden) 31.33.83
3. Jan Willem Töpfer (Retie - BE)32.00.89
4. Sven Harskamp (Menaldum) 34.21.78
5. Haije Jukema (Herbaijum) 35.22.01
6. Erik Visser (Leeuwarden) 37.18.57
7. Rombald Olivier de Rie (Hilversum) 41.57.86

In het kielzog van de wedstrijdzwemmers gingen ook de recreanten van start. In tegenstelling tot de wedstrijdzwemmers was een wetsuit toegestaan. Velen hebben hier gebruik van gemaakt. Toch was er ook een deel van de deelnemers die in normale zwemkleding de tocht wisten te volbrengen. Er werden geen uitvallers genoteerd. Alle deelnemers die deze pittige tocht volbrachten kregen een prestatiemedaille omgehangen. Een ereteken dat je dit keer echt moest verdienen!

 

Tot enige verbazing van de organisatie en de massaal aanwezige hulpverlening werd het een rustige middag voor de hulpdiensten. Zwemmers werden na de finish direct opgevangen en door de brandweer met lauw water schoongespoeld, waarna men zich in het Entrepotgebouw kon omkleden en zich tegoed kon doen aan de diversiteit van warme gerechten.

 

Na afloop werden dan ook de vele vrijwilligers van de organisatie en de hulpdiensten terecht in het zonnetje gezet. Zwemvereniging de Vikings is er bijzonder trots op dat er vanuit de regio zoveel steun en hulp is om dit inmiddels historische evenement te organiseren.

 

Gefilmd door: CZVideoful.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jan Hoogland winnaar op tweede NT wedvlucht Gennep

10-09-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 9 september werd gestart met de tweede Natour wedvlucht voor oude en jongenduiven vanuit Gennep.

De Meiden van Zeerobben

10-09-2017

HARLINGEN – De zomer is voorbij, de vakanties achter de rug en er is genoten van een prachtig EK van ons nationaal vrouwenelftal afgelopen zomerstop.

Zeerobben met één been in de volgende ronde

10-09-2017

HARLINGEN - Met uitzondering van de eerste tien minuten heeft GAVC te weinig gecreëerd om het de thuisclub moeilijk te maken.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie