Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Geen uitvallers bij pittige Zeehaventocht van Harlingen

10-09-2017

HARLINGEN - Zaterdag 9 september werd in de Willemshaven van Harlingen de 2 km Zeehavenzwemtocht gehouden.

De organiserende Zwemvereniging de Vikings vierde deze dag het 70-jarige bestaan van Zeezwemtochten in Harlingen.  Zoals zo vaak in de historie speelde ook nu het verslechterende weer van de afgelopen weken een rol. De oorspronkelijke historische route, vanaf de Willemshaven over zee naar het Harlinger strand, kon dit jaar niet gezwommen worden, omdat het zeewater te ver afgekoeld was. Het water in de Willemshaven voldeed nog wel aan de minimumeisen, waarop de zwemvereniging al vroegtijdig heeft besloten om de zwemtocht volledig binnengaats te houden.

 

Mede door de weersverwachtingen en de concurrentie van andere zwemtochten in Nederland dit weekend, bleef het deelnemersaantal op 94 zwemmers steken. Gezien de listige en koude omstandigheden die verwacht werden had de organisatie hier vrede mee. De meeste deelnemers kwamen vanbuiten de regio. Echte open water zwemliefhebbers hadden er vaak een reis van honderden kilometers op zitten om 2 km in het zoute water van Harlingen te zwemmen. Dit onderstreept maar weer eens het unieke karakter van de 2 km Zeezwemtocht.

 

Nieuw dit jaar was de samenwerking met het foodtruckfestival "Heerlijk Harlingen" en de ontvangst van deelnemers in het Entrepot gebouw. Zwemmers en publiek vonden het een geweldige ambiance. Een perfecte combinatie die voor de toekomst wellicht nog meer in petto heeft. Met een watertemperatuur van 17.0 graden en een herfstig weertype met buien en een beetje wind werd een pittige zwemtocht voorzien. Deelnemers werden hier vooraf op gewezen en hebben zich hier goed op kunnen voorbereiden. Ook de vele vrijwilligers van onder meer: Brandweer, KNRM, Rode Kruis, Reddingsbrigade en EHBO die over de veiligheid en gezondheid waken, waren deze editie extra alert en goed voorbereid op hulpverlening bij koude omstandigheden.

 

Op het moment dat zaterdag om 12.45 uur in de Willemshaven het startschot klonk, brak er zowaar nog een zonnetje door en was het droog. Het werd alsnog een geweldig mooie zwemdag. Als eerste startte de wedstrijdgroep. Deze bestond uit 5 dames en 7 heren. Helaas dit jaar geen Harlinger deelname in de wedstrijd. Tijdens het wedstrijdverloop werd al snel duidelijk dat het niet de meest spannende race werd. De krachtsverhoudingen waren grotendeels al duidelijk na de eerste meters zwemmen. Bij de dames finishten de eerste drie binnen anderhalve minuut van elkaar, terwijl bij de heren de verschillen aanmerkelijk groter waren.

 

Uitslag:

Dames:
1. Desanka Stoppels (Holwierde) 35.08.72
2. Amarins Doevendans (Sneek) 35.35.38
3. Jolanda Cnossen (Sneek) 36.48.84
4. Gabriela Töpfer (Retie - BE) 39.42.02
6. Karin van Dijk (Oude Schoot) 40.00.43

 

Heren
1. Erik Schröder (Groningen) 28.11.01
2. Marten de Groot (Leeuwarden) 31.33.83
3. Jan Willem Töpfer (Retie - BE)32.00.89
4. Sven Harskamp (Menaldum) 34.21.78
5. Haije Jukema (Herbaijum) 35.22.01
6. Erik Visser (Leeuwarden) 37.18.57
7. Rombald Olivier de Rie (Hilversum) 41.57.86

In het kielzog van de wedstrijdzwemmers gingen ook de recreanten van start. In tegenstelling tot de wedstrijdzwemmers was een wetsuit toegestaan. Velen hebben hier gebruik van gemaakt. Toch was er ook een deel van de deelnemers die in normale zwemkleding de tocht wisten te volbrengen. Er werden geen uitvallers genoteerd. Alle deelnemers die deze pittige tocht volbrachten kregen een prestatiemedaille omgehangen. Een ereteken dat je dit keer echt moest verdienen!

 

Tot enige verbazing van de organisatie en de massaal aanwezige hulpverlening werd het een rustige middag voor de hulpdiensten. Zwemmers werden na de finish direct opgevangen en door de brandweer met lauw water schoongespoeld, waarna men zich in het Entrepotgebouw kon omkleden en zich tegoed kon doen aan de diversiteit van warme gerechten.

 

Na afloop werden dan ook de vele vrijwilligers van de organisatie en de hulpdiensten terecht in het zonnetje gezet. Zwemvereniging de Vikings is er bijzonder trots op dat er vanuit de regio zoveel steun en hulp is om dit inmiddels historische evenement te organiseren.

 

Gefilmd door: CZVideoful.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jan Hoogland winnaar op tweede NT wedvlucht Gennep

10-09-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 9 september werd gestart met de tweede Natour wedvlucht voor oude en jongenduiven vanuit Gennep.

De Meiden van Zeerobben

10-09-2017

HARLINGEN – De zomer is voorbij, de vakanties achter de rug en er is genoten van een prachtig EK van ons nationaal vrouwenelftal afgelopen zomerstop.

Zeerobben met één been in de volgende ronde

10-09-2017

HARLINGEN - Met uitzondering van de eerste tien minuten heeft GAVC te weinig gecreëerd om het de thuisclub moeilijk te maken.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear