Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Geen asielzoekerscentrum in Harlingen

12-10-2016

HARLINGEN - Er komt geen asielzoekerscentrum (AZC) op het Balkland in Harlingen.

Dit heeft de provinciale regietafel aan de gemeente Harlingen medegedeeld tijdens een bijeenkomst bij de provincie Fryslân. Reden voor het niet doorgaan is de grote afname van het aantal vluchtelingen dat Nederland binnenkomt.

 

Toestroom vluchtelingen afgenomen

Op 6 september had de provinciale regietafel al aangegeven dat de komst van het AZC in Harlingen niet zeker meer was. De toestroom van vluchtelingen is de afgelopen periode erg afgenomen en is ook na de zomerperiode laag gebleven. De provinciale regietafel, die de opdracht heeft gekregen de opvang van vluchtelingen in Fryslân te regelen, heeft daarom aan de gemeente te kennen gegeven dat de bouw van het AZC niet meer nodig is.

 

Adviesgroep

De adviesgroep kwam 11 oktober voor de laatste maal samen om het traject gezamenlijk af te sluiten. Burgemeester Sluiter en wethouder Kuiken waren hierbij aanwezig om haar dank uit te spreken voor de inzet van de adviesgroep.

 

Tot slot

Het is op dit moment niet in te schatten of het aantal vluchtelingen in de toekomst weer zal toenemen. Het is dan ook niet duidelijk of de vraag naar meer AZC’s in een later stadium weer zal toenemen. De provinciale regiegroep heeft aangegeven dat verwacht wordt dat de capaciteit van de huidige AZC’s in Fryslân vooralsnog voldoende zal zijn om een eventuele toename in de toekomst weer op te vangen.

Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Voetbalclinic door A-selectie Zeerobben

12-10-2016

HARLINGEN - Woensdag 19 oktober zal de eerste selectie van Zeerobben een trainingsstage organiseren voor de aankomende generatie voetbaltalenten.

Waddengebied genomineerd voor Mooiste Natuurgebied

12-10-2016

HARLINGEN - Het Nederlandse Waddengebied is genomineerd voor de verkiezing van het Mooiste Natuurgebied van Nederland, die maandag 10 oktober van start is gegaan.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 41

12-10-2016

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater
Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas