Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Geen asielzoekerscentrum in Harlingen

12-10-2016

HARLINGEN - Er komt geen asielzoekerscentrum (AZC) op het Balkland in Harlingen.

Dit heeft de provinciale regietafel aan de gemeente Harlingen medegedeeld tijdens een bijeenkomst bij de provincie Fryslân. Reden voor het niet doorgaan is de grote afname van het aantal vluchtelingen dat Nederland binnenkomt.

 

Toestroom vluchtelingen afgenomen

Op 6 september had de provinciale regietafel al aangegeven dat de komst van het AZC in Harlingen niet zeker meer was. De toestroom van vluchtelingen is de afgelopen periode erg afgenomen en is ook na de zomerperiode laag gebleven. De provinciale regietafel, die de opdracht heeft gekregen de opvang van vluchtelingen in Fryslân te regelen, heeft daarom aan de gemeente te kennen gegeven dat de bouw van het AZC niet meer nodig is.

 

Adviesgroep

De adviesgroep kwam 11 oktober voor de laatste maal samen om het traject gezamenlijk af te sluiten. Burgemeester Sluiter en wethouder Kuiken waren hierbij aanwezig om haar dank uit te spreken voor de inzet van de adviesgroep.

 

Tot slot

Het is op dit moment niet in te schatten of het aantal vluchtelingen in de toekomst weer zal toenemen. Het is dan ook niet duidelijk of de vraag naar meer AZC’s in een later stadium weer zal toenemen. De provinciale regiegroep heeft aangegeven dat verwacht wordt dat de capaciteit van de huidige AZC’s in Fryslân vooralsnog voldoende zal zijn om een eventuele toename in de toekomst weer op te vangen.

Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Voetbalclinic door A-selectie Zeerobben

12-10-2016

HARLINGEN - Woensdag 19 oktober zal de eerste selectie van Zeerobben een trainingsstage organiseren voor de aankomende generatie voetbaltalenten.

Waddengebied genomineerd voor Mooiste Natuurgebied

12-10-2016

HARLINGEN - Het Nederlandse Waddengebied is genomineerd voor de verkiezing van het Mooiste Natuurgebied van Nederland, die maandag 10 oktober van start is gegaan.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 41

12-10-2016

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus