CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Gebiedsteams Harlingen getraind in het voorkomen van zelfmoord

06-07-2017

HARLINGEN - De gebiedsteams van Gemeente Harlingen zijn afgelopen week getraind in het herkennen van signalen van zelfmoord, het bespreekbaar maken daarvan en het doorverwijzen naar passende hulp.

Ze hebben daarvoor de gatekeeperstraining van 113 Zelfmoordpreventie gevolgd. Deze training is één van de acties die Gemeente Harlingen inzet om het aantal suïcides de komende jaren structureel terug te dringen.

 

Supranet Community

Gemeente Harlingen is de eerste gemeente in Fryslân die zich in het kader van het landelijke Suïcide Actie Preventienetwerk (Supranet) actief inzet voor suïcidepreventie binnen de eigen regio. Dit doet de gemeente in samenwerking met GGD Fryslân en 113 Zelfmoordpreventie. Naast het trainen van de gebiedsteams in de gemeente, wordt ook aandacht besteed aan de samenwerking tussen hulpverleners, huisartsen, burgers, naasten en risicogroepen. Hein Kuiken, wethouder Gemeente Harlingen: “De gebiedsteams staan dichtbij de problematiek. Door de training beschikken zij nu over kennis om vroegtijdig signalen te zien en durven het gesprek hierover aan te gaan. Een onmisbare schakel in de keten”.

 

Suïcide samen aanpakken

Als vervolg op de trainingen heeft de gemeente Harlingen samen met GGD Fryslân en 113 Zelfmoordpreventie op 4 juli 2017 een bijeenkomst georganiseerd met belangrijke betrokken partijen binnen suïcidepreventie, zoals GGZ Friesland, Politie, ProRail, het UWV, gebiedsteam, onderwijs, Werkgemeenschap van Kerken en nabestaanden. Gezamenlijk is nagedacht over concrete acties die de kunnen worden ondernomen in de regio.

 

Publiekscampagne

Naast de gatekeeperstrainingen is ook de publiekscampagne ‘De vraag van je leven’ onderdeel van de suïcidepreventie. Hierbij ligt de nadruk op het doorbreken van het taboe op het onderwerp zelfmoord. De campagne laat zien dat je, door een vraag te stellen aan iemand die mogelijk met zelfmoordgedachten rondloopt, het verschil kan maken. In mei 2017 is hier voor de eerste keer aandacht aan gegeven in de regionale en lokale media. Tussen 7 en 21 september 2017 wordt de tweede publiekscampagne gehouden.

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Harlingen krijgt stoer 'Badhuis' op Willemshaven

06-07-2017

HARLINGEN - Woensdagavond presenteerde architect Nynke-Rixt Jukema haar ontwerp voor een nieuwe sanitaire unit op de Willemshaven aan de raad van Harlingen.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 27-2017

06-07-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Nieuw verplaatsbaar doel Zeerobben

06-07-2017

HARLINGEN - Kort voor de eerste training van de A-selectie in nieuwe samenstelling kreeg de vereniging een nieuw verplaatsbaar doel aangeboden, mede mogelijk gemaakt door de spelersgroep van het eerste elftal en de Vriendenclub.

Reacties

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën