Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Gebiedsteams Harlingen getraind in het voorkomen van zelfmoord

06-07-2017

HARLINGEN - De gebiedsteams van Gemeente Harlingen zijn afgelopen week getraind in het herkennen van signalen van zelfmoord, het bespreekbaar maken daarvan en het doorverwijzen naar passende hulp.

Ze hebben daarvoor de gatekeeperstraining van 113 Zelfmoordpreventie gevolgd. Deze training is één van de acties die Gemeente Harlingen inzet om het aantal suïcides de komende jaren structureel terug te dringen.

 

Supranet Community

Gemeente Harlingen is de eerste gemeente in Fryslân die zich in het kader van het landelijke Suïcide Actie Preventienetwerk (Supranet) actief inzet voor suïcidepreventie binnen de eigen regio. Dit doet de gemeente in samenwerking met GGD Fryslân en 113 Zelfmoordpreventie. Naast het trainen van de gebiedsteams in de gemeente, wordt ook aandacht besteed aan de samenwerking tussen hulpverleners, huisartsen, burgers, naasten en risicogroepen. Hein Kuiken, wethouder Gemeente Harlingen: “De gebiedsteams staan dichtbij de problematiek. Door de training beschikken zij nu over kennis om vroegtijdig signalen te zien en durven het gesprek hierover aan te gaan. Een onmisbare schakel in de keten”.

 

Suïcide samen aanpakken

Als vervolg op de trainingen heeft de gemeente Harlingen samen met GGD Fryslân en 113 Zelfmoordpreventie op 4 juli 2017 een bijeenkomst georganiseerd met belangrijke betrokken partijen binnen suïcidepreventie, zoals GGZ Friesland, Politie, ProRail, het UWV, gebiedsteam, onderwijs, Werkgemeenschap van Kerken en nabestaanden. Gezamenlijk is nagedacht over concrete acties die de kunnen worden ondernomen in de regio.

 

Publiekscampagne

Naast de gatekeeperstrainingen is ook de publiekscampagne ‘De vraag van je leven’ onderdeel van de suïcidepreventie. Hierbij ligt de nadruk op het doorbreken van het taboe op het onderwerp zelfmoord. De campagne laat zien dat je, door een vraag te stellen aan iemand die mogelijk met zelfmoordgedachten rondloopt, het verschil kan maken. In mei 2017 is hier voor de eerste keer aandacht aan gegeven in de regionale en lokale media. Tussen 7 en 21 september 2017 wordt de tweede publiekscampagne gehouden.

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Harlingen krijgt stoer 'Badhuis' op Willemshaven

06-07-2017

HARLINGEN - Woensdagavond presenteerde architect Nynke-Rixt Jukema haar ontwerp voor een nieuwe sanitaire unit op de Willemshaven aan de raad van Harlingen.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 27-2017

06-07-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Nieuw verplaatsbaar doel Zeerobben

06-07-2017

HARLINGEN - Kort voor de eerste training van de A-selectie in nieuwe samenstelling kreeg de vereniging een nieuw verplaatsbaar doel aangeboden, mede mogelijk gemaakt door de spelersgroep van het eerste elftal en de Vriendenclub.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei