Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
RSH Radio Marathon!

RSH Radio Marathon!

54 uren live radio in het weekend van 27, 28 en 29 oktober 2017! Kom langs of luister via 104.1 FM, 106.2 FM!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Gebiedsontwikkelingsproject Franekeradeel - Harlingen

25-01-2017

HARLINGEN - Planwijzigingen nodig voor extra maatregelen.

Er moeten twee planwijzigingen komen voor het gebiedsontwikkelingsplan van Franekeradeel-Harlingen. In het gebiedsontwikkelingsplan (2013) staan maatregelen om de bodemdaling te compenseren. Het plan vergt op sommige punten aanpassing, omdat er extra maatregelen nodig zijn. Dat wordt vastgelegd in planwijzigingen. Gedeputeerde Staten van Fryslân gaven op 24 januari 2017 bestuurscommissie Franekeradeel-Harlingen de opdracht om de planwijzigingen te maken.

 

Grotere bodemdaling door vroegere gaswinning

Er vindt grotere bodemdaling door gaswinning plaats in de omgeving van Franeker en Herbaijum dan in 2008 verwacht werd. Dat was bekend bij de vaststelling van het gebiedsontwikkelingsplan. Toen was nog niet duidelijk hoeveel de bodem extra zou dalen in dit gebied. In november 2014 presenteerde Vermilion de uitkomsten van de studie en daarmee ook de voorspelling van de bodemdaling tot 2050. Vermilion en Wetterskip Fryslân startten toen direct met het uitzoeken van oplossingen voor deze daling. De verdere daling heeft invloed op de maatregelen van het gebiedsontwikkelingsplan. Daarom is er voor gekozen om de oplossingen op te nemen in dit plan. Dat gebeurt in de derde planwijziging. Eerder zijn er al  twee andere planwijzigingen gemaakt.

 

Maatregelen in het Waddenglasgebied

De deelnemende partijen in het project Waddenglas besloten in het najaar van 2015 fase twee en drie van het Waddenglasproject niet uit te voeren. Dit project  - dat voorzien was met maatregelen ter compensatie voor de bodemdaling – ligt binnen het plangebied van Franekeradeel-Harlingen. Voor de vervallen maatregelen van dit project komen alternatieve maatregelen. Deze neemt de bestuurscommissie Franekeradeel-Harlingen op in de derde planwijziging.

 

Maatregelen in gemeente het Bildt

Een klein deel van de afgesproken maatregelen in de tweede planwijziging (GS februari 2016) moet buiten het huidige plangebied worden uitgevoerd. Namelijk in gemeente het Bildt. Bij de uitwerking van de te treffen maatregelen kwam dit in beeld. De aanpassing van de plangrens komt in de vierde planwijziging. Omdat de financiële bijdrage van Provinciale Staten dan ook in het Bildt beschikbaar moet komen, is een besluit van hen nodig.

 

Planning

Beide planwijzigingen komen in het voorjaar van 2017 ter inzage. Gedeputeerde Staten kunnen medio 2017 de planwijzigingen vaststellen. Provinciale Staten kunnen over de vierde planwijziging waarschijnlijk eind 2017 een besluit nemen. De lopende planuitvoering loopt door deze planwijzigingen ongeveer een half jaar vertraging op.

 

Gebiedsontwikkelingsproject Franekeradeel-Harlingen

Meer informatie over het gebiedsontwikkelingsproject is te vinden op www.gofraha.frl.

Regio

Meer nieuws

VVH dames 1 komt net te kort tegen Makkum

25-01-2017

HARLINGEN - Op vrijdag 20 januari namen de dames van VVH het op tegen de koploper van de poule, Makkum dames 2.

JOGG Harlingen start bewegingscampagne: Wad beweegt jou!

25-01-2017

HARLINGEN - JOGG (jongeren op gezond gewicht) Harlingen is op spetterende wijze begonnen met de nieuwe bewegingscampagne.

Jeugdjournaal Zeerobben

25-01-2017

HARLINGEN - De competitie is voor de jeugd van Zeerobben nog steeds niet van start gegaan. Wel wordt er alweer volop geoefend op het Oostersportpark.

Reacties

Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot
Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor