Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Gebiedsontwikkelingsproject Franekeradeel - Harlingen

25-01-2017

HARLINGEN - Planwijzigingen nodig voor extra maatregelen.

Er moeten twee planwijzigingen komen voor het gebiedsontwikkelingsplan van Franekeradeel-Harlingen. In het gebiedsontwikkelingsplan (2013) staan maatregelen om de bodemdaling te compenseren. Het plan vergt op sommige punten aanpassing, omdat er extra maatregelen nodig zijn. Dat wordt vastgelegd in planwijzigingen. Gedeputeerde Staten van Fryslân gaven op 24 januari 2017 bestuurscommissie Franekeradeel-Harlingen de opdracht om de planwijzigingen te maken.

 

Grotere bodemdaling door vroegere gaswinning

Er vindt grotere bodemdaling door gaswinning plaats in de omgeving van Franeker en Herbaijum dan in 2008 verwacht werd. Dat was bekend bij de vaststelling van het gebiedsontwikkelingsplan. Toen was nog niet duidelijk hoeveel de bodem extra zou dalen in dit gebied. In november 2014 presenteerde Vermilion de uitkomsten van de studie en daarmee ook de voorspelling van de bodemdaling tot 2050. Vermilion en Wetterskip Fryslân startten toen direct met het uitzoeken van oplossingen voor deze daling. De verdere daling heeft invloed op de maatregelen van het gebiedsontwikkelingsplan. Daarom is er voor gekozen om de oplossingen op te nemen in dit plan. Dat gebeurt in de derde planwijziging. Eerder zijn er al  twee andere planwijzigingen gemaakt.

 

Maatregelen in het Waddenglasgebied

De deelnemende partijen in het project Waddenglas besloten in het najaar van 2015 fase twee en drie van het Waddenglasproject niet uit te voeren. Dit project  - dat voorzien was met maatregelen ter compensatie voor de bodemdaling – ligt binnen het plangebied van Franekeradeel-Harlingen. Voor de vervallen maatregelen van dit project komen alternatieve maatregelen. Deze neemt de bestuurscommissie Franekeradeel-Harlingen op in de derde planwijziging.

 

Maatregelen in gemeente het Bildt

Een klein deel van de afgesproken maatregelen in de tweede planwijziging (GS februari 2016) moet buiten het huidige plangebied worden uitgevoerd. Namelijk in gemeente het Bildt. Bij de uitwerking van de te treffen maatregelen kwam dit in beeld. De aanpassing van de plangrens komt in de vierde planwijziging. Omdat de financiële bijdrage van Provinciale Staten dan ook in het Bildt beschikbaar moet komen, is een besluit van hen nodig.

 

Planning

Beide planwijzigingen komen in het voorjaar van 2017 ter inzage. Gedeputeerde Staten kunnen medio 2017 de planwijzigingen vaststellen. Provinciale Staten kunnen over de vierde planwijziging waarschijnlijk eind 2017 een besluit nemen. De lopende planuitvoering loopt door deze planwijzigingen ongeveer een half jaar vertraging op.

 

Gebiedsontwikkelingsproject Franekeradeel-Harlingen

Meer informatie over het gebiedsontwikkelingsproject is te vinden op www.gofraha.frl.

Regio

Meer nieuws

VVH dames 1 komt net te kort tegen Makkum

25-01-2017

HARLINGEN - Op vrijdag 20 januari namen de dames van VVH het op tegen de koploper van de poule, Makkum dames 2.

JOGG Harlingen start bewegingscampagne: Wad beweegt jou!

25-01-2017

HARLINGEN - JOGG (jongeren op gezond gewicht) Harlingen is op spetterende wijze begonnen met de nieuwe bewegingscampagne.

Jeugdjournaal Zeerobben

25-01-2017

HARLINGEN - De competitie is voor de jeugd van Zeerobben nog steeds niet van start gegaan. Wel wordt er alweer volop geoefend op het Oostersportpark.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber