Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

GAVC – Zeerobben 2 – 4 (beker)

24-08-2016

HARLINGEN - Individuele acties camoufleren matig spel

GAVC – Zeerobben 2 – 4 (beker) Ook de 2e bekerwedstrijd werd door Zeerobben gewonnen. In Grouw werd het tegen GAVC 2-4. Foto: Bert Drent.

Ook de tweede wedstrijd in de voorrondes van het bekertoernooi wist Zeerobben in winst om te zetten. Of dat volledig verdiend was , kan in twijfel getrokken worden. Factor geluk speelde de Harlingers in de kaart. In het begin van de eerste helft kwamen de bezoekers nauwelijks over de middenlijn.

 

Tegen de verhouding in op voorsprong

De eerste mogelijkheden waren voor de Grousters, maar de precisie ontbrak bij de voorwaartsen. Zeerobben kwam in deze fase goed weg. Het breekpunt van deze wedstrijd  ontstond uit een standaard situatie, Uit de corner van Abdul Boundati was  Pieter Westra alert op een mistasten van de Grouster doelman. Na 11 minuten tegen alle verhoudingen in de voorsprong. Hierna kreeg Zeerobben wat meer greep op de tegenstander en tot verrassing van meegereisde supporters kwam zelfs de 0 – 2 op het scorebord. Jeffrey Draaisma soleerde vanaf links het strafschopgebied binnen zag Higor da Silva vrij staan, hij liet deze kans niet aan zich voorbij gaan. Was het spel niet daverend van beide zijden, toch was in het restant van de eerste helft Zeerobben de bovenliggende partij, al  was het voor de mannen van trainer Arjen Postma soms moeilijk om een medespeler te bereiken. Met een slimme actie van Abdul Boundati  net over de middenlijn, liet hij  zijn tegenstander in het zand bijten en ging er als een haas vandoor. Vanaf de achterlijn wist Abdul Jeffrey Draaisma te vinden. Deze aarzelde niet en tekende de 0 – 3 aan. Zo vlak voor rust een geruststellende tussenstand.

 

Overwinning niet meer in gevaar

In de tweede helft  gaf GAVC nog wel gas om de marge van drie doelpunten te verkleinen en zo de  strijd weer open te breken, maar de eerste kans was na goed voorbereidend werk van Higor da Silva voor Boundati, zijn schot vanaf de zestien ging jammer genoeg voor hem over. De voor de lichtgeblesseerde Marcel Visser ingevallen Dylan Drent zorgde nog wel met snelle counters voor enige onrust in de gelederen van de gastheren.  Met nog een klein half uur op de klok kwam GAVC terug in de wedstrijd met een doelpunt uit het boekje. Uit een voorzet van Tjeerd Andringa kopte Niels Heitbrink fraai de 1 – 3 binnen. De druk op het doel van Jacob de Vries nam toe, al vormde  de voorhoede de van de gasten uit Harlingen permanent dreiging.  De marge werd weer opgevoerd naar drie doelpunten door een counter over rechts alwaar Dylan Drent ouderwets zich vrij speelde en een hoge voorzet voor bij de tweede paal gaf. Tot ieders verbazing belandde de bal via de paal direct in het doel.  Deze 1 – 4 voorsprong zorgde voor opluchting bij de Harlingers langs de kant, want voor het zelfde geld had GAVC  de marge tot één doelpunt teruggebracht. Enig geluk mag Zeerobben in deze fase niet  ontzegd worden.  De fraaie 2 – 4 van Tjeerd Andringa in de 82e minuut, vanaf de rand strafschopgebied plaatste hij de bal haarzuiver in de verre bovenhoek, kon de spanning niet meer terugbrengen in dit sportieve duel tussen de in de tweede klasse zondag spelende Grousters en de zaterdag tweede klasser Zeerobben.

 

Vrijdagavond al de beslissing?

Oké, je kunt spreken van een verdiende overwinning, omdat de equipe van  trainer Arjen Postma  en interim leider Richard van der Kooi beter met de kansen omging. Toch valt er nog veel te schaven en te verbeteren voor beide teams. Voor Zeerobben betekent deze overwinning, dat een gelijkspel in de thuiswedstrijd van vrijdag aanstaande tegen de naar de eerste klasse zondag gepromoveerde LSC 1890 voldoet om door te gaan naar de knock-out fase. De strijd is dus nog niet gestreden, maar Zeerobben heeft wel de beste kaarten in de hand.

Zeerobben: Jacob de Vries, Steffan Amels ( ’80 min. Marcel Amels ), Marc Reussing, Pieter Westra, Pim Bleichrodt, René Cnossen ( ’70 min. Frank Pietersma), Albert Beuker, Marcel Visser (’45 min Dylan Drent ), Higor da Silva, Jeffey Draaisma, Abdul Boundati.

 

Vrijdag 26 augustus om 20.00 uur: Zeerobben – LSC 1890  (voor de beker)

Op het Oostersportpark

 

Stand in poule 103:

1

Zeerobben

2

2

0

0

6

+6

2

GAVC

2

1

0

1

3

+0

3

LSC 1890

1

0

0

1

0

-2

4

Nijland

1

0

0

1

0

-4

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Visserijdagen 2016 de opening

24-08-2016

HARLINGEN - De 57e Visserijdagen zijn woensdagmiddag geopend met een optreden van Brace en de dansgroep Dance Up.

Gezamenlijke commissie Mens & Bestuur en Omgeving wordt Raadscommissie

24-08-2016

HARLINGEN - Voortaan heet de commissie gewoon Raadscommissie.

Reacties

Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen