Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Garnalenvissers vissen komende jaren steeds duurzamer

02-06-2017

HARLINGEN - De Waddenvereniging heeft, samen met Natuurmonumenten, Stichting de Noordzee en Wereld Natuur Fonds, haar handtekening gezet onder een hernieuwd akkoord met de garnalenvissers en het ministerie van Economische Zaken over het duurzamer vissen in beschermde natuurgebieden langs de Nederlandse kust.

Door de Waddenvereniging
 
De Waddenvereniging is tevreden met de gemaakte afspraken. De constructieve koers die met de verschillende visserijvormen op het wad in de afgelopen jaren is bereikt, wordt ook met de garnalenvissers voortgezet. Het vissen in beschermde natuurgebieden zoals de Waddenzee vraagt om te vissen met oog voor de natuurwaarden. Dit vraagt om ruimte voor de waardevolle natuurwaarden én voor de visserman.


In de komende drie jaar gaan de vissers verschillende maatregelen doorvoeren, waardoor de bijvangst wordt verminderd. Ook gaan ze stapsgewijs lichtere vistuigen gebruiken waarmee de druk op de zeebodem wordt verminderd. Belangrijke maatregelen om het herstel van onder andere de lage visstand te ondersteunen. Hiernaast worden delen van de Nederlandse kustwateren gesloten voor de garnalenvisserij. Hier krijgt het bodemleven de ruimte en rust om zich ongestoord te ontwikkelen.

 

Gecombineerd met een uitgebreid onderzoeksprogramma de komende jaren wordt ook geïnvesteerd in het beter in beeld krijgen van de effecten van vele decennia van intensieve slepende garnalenvisserij op het bodemleven en vispopulaties. Het akkoord betreft verder de afspraak dat als het verduurzamen van de vistechniek niet voor 2020 wordt gerealiseerd, er aanvullende gebieden op zee worden gesloten voor de garnalenvisserij. Dit alles om een halvering van de druk van de garnalenvisserij te garanderen.

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu

Meer nieuws

Fc Harlingen 2 zet stap richting 1e klasse

02-06-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen 2 heeft de 2e ronde bereikt van de nacompetitie voor promotie naar de res. 1e klasse.

Tachtig parturen bij het Beginnersspel bij KV Eendracht

02-06-2017

HARLINGEN - Woensdag 31 mei vond de afsluitende wedstrijd plaats van de kaatslessen op de basisscholen.

Kampioenschap kaatsen van de gemeente Harlingen voor basisscholen

02-06-2017

HARLINGEN - Dinsdag 30 mei werd er met de harde bal gekaatst en deze wedstrijd is tevens een voorronde voor de wedstrijd om het kampioenschap van de provincie Fryslân.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats
Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio