Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Garnalenvissers krijgen tijd voor duurzame investeringen

23-12-2016

HARLINGEN - De garnalenvissers in de Waddenzee en de Noordzee hebben zicht op een nieuwe vergunning in het kader van de natuurbeschermingswet.

De beoogde vergunning heeft een geldigheidsduur van 6 jaar en daarmee krijgen de garnalenvissers meer zekerheid om te investeren in een duurzame visserij.

 

Deze lange doorlooptijd maakt het mogelijk voor de sector om te investeren in nieuwe, meer duurzame vistechnieken. Het gaat dan bijvoorbeeld om technische maatregelen zoals het vissen met een grotere maaswijdte (minder bijvangst), beperking van de vistijd en de ontwikkeling van lichtere tuigen (brandstof en bodem).

 

Bij alle partijen (overheden, natuurorganisaties en vissers) is er na een reeks van goede en soms pittige gesprekken volop vertrouwen in een goede uitwerking van de afspraken. "Dat geeft een enorme impuls voor het onderling vertrouwen in elkaar", vertelt de Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer, die de gesprekken over de Waddenzee voorzit. Hij wordt daarbij ondersteund door het Programma naar een Rijke Waddenzee. "De ambitie van alle partijen is om de impact van de garnalenvisserij op de Waddenzee en Noordzee te halveren. Dat maakt de visserij toekomstbestendig en geeft ruimte voor natuurontwikkeling."

 

Black-box

Naast de diverse overeengekomen maatregelen verplicht de huidige vergunning de deelnemende schepen om vanaf 1 januari 2017 een blackbox met plaatsbepaling aan boord te hebben. Dit instrument is van groot belang voor de handhaving van de regels in de gesloten natuurgebieden in de Waddenzee (artikel 20-gebieden) en in het Natura 2000 gebied Noordzeekustzone. Het systeem biedt daarnaast waardevolle informatie over de visserij-inspanning in de tijd en de verspreiding over het visgebied.

 

De technische maatregelen, de blackbox en de meerjarige vergunning zijn een belangrijke stap voor een meer duurzame vorm van garnalenvisserij door deze sector. Het Werelderfgoed Waddenzee en de Noordzee zullen daarvan profiteren. Daarmee wordt er invulling gegeven aan de afspraken in Viswad (Waddenzee) en VIBEG kader (Noordzeekustzone en Vlakte van de Raan).

 

Rijke Waddenzee

Het Programma naar een Rijke Waddenzee is een samenwerkingsverband van overheden, natuurorganisaties en gebruikers van het Wad. PRW begeleidt onder meer de uitvoering van meerdere visserij-afspraken in het Waddengebied, waaronder de garnalenvisserij. Het doel is een Rijke Waddenzee voor mens en natuur.

Bedrijfsleven Natuur & Milieu

Meer nieuws

Sporten op kunstgras is veilig

23-12-2016

HARLINGEN - Na de uitzending van “Nova” begin oktober 2016 is ook in Harlingen veel onrust ontstaan over de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden met daarin rubbergranulaatkorrels.

Bedankt voor uw bijdrage aan de Lichtjestocht

23-12-2016

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag vond de succesvolle Lichtjestocht van Oud Harlingen plaats.

Genomineerden Hotze Schuil trofee bekend

23-12-2016

HARLINGEN - De drie genomineerden voor de sportprestatie van 2016 zijn bekend.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) VVV Harlingen VVV Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus