Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fysio Harlingen breidt uit en prolongeert titel Pluspraktijk

30-03-2018

HARLINGEN - Fysio Harlingen heeft onlangs een strenge audit (controle) met glans gehaald en mag zich de komende twee jaar weer Pluspraktijk noemen.

In 2016 verwierf de Harlinger fysiotherapiepraktijk deze felbegeerde titel voor het eerst. Het houdt in dat het team van Fysio Harlingen naast de standaard beroepseisen aan extra kwalificaties voldoet, onder andere op het gebied van innovatie en kwaliteit. In de afgelopen periode heeft de Harlinger groepspraktijk ook het aantal specialismen uitgebreid met handtherapie en het werken aan herstel, conditie en preventie onder leiding van een gespecialiseerde medisch sportinstructeur.

 

Voor Fysio Harlingen is het belangrijk zich te blijven ontwikkelen en uitbreiden als praktijk. Met de Plusstatus garandeert Fysio Harlingen dat de patiënten verzekerd zijn van de nieuwste en in de praktijk bewezen behandelmethodes. Bovendien wordt de kwaliteit van de dienstverlening regelmatig getoetst met externe audits.

 

Van Pluspraktijken wordt ook geëist dat ze multidisciplinair samenwerken met andere professionals op het gebied van zorg. Tijdens de audits worden tevens voor patiënten belangrijke zaken als  de openingstijden, hygiëne, veiligheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid bekeken. De resultaten van de audit  worden bij Fysio Harlingen onderstreept door de 8,7 score uit een klanttevredenheidsonderzoek onder ruim honderd personen.

 

Uitbreiding

Fysio Harlingen is een groepspraktijk met zes fysiotherapeuten, een medisch sportinstructeur en één fulltime secretaresse. De praktijk is gevestigd op het Zorgplein van MCL Harlingen aan de Achlumerdijk. Daardoor wordt alle zorg onder één dak geleverd en is er sprake van korte lijnen met de specialisten van MCL Harlingen. Naast de algemene fysiotherapie verzorgt Fysio Harlingen onder andere manuele therapie, oedeemtherapie, orthopedische revalidatie, oncologische revalidatie, Fysiofitness (onder professionele begeleiding) en bedrijfsfysiotherapie.

 

Aan het brede pakket specialismen is onder andere handtheraptie toegevoegd. Patiënten kunnen met aandoeningen aan de hand, inclusief de vingers en de pols bij Fysio Harlingen terecht. Een handtherapeut houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en de huid. Bijvoorbeeld na een operatie, bij overbelasting of preventief. Voor klachten als artrose  aan de vingers en allerlei andere handaandoeningen kan de handtherapeut worden ingezet. Uitgangspunt is een behandeling op maat om de mobiliteit, kracht en coӧrdinatie van de hand te verbeteren.

 

In het najaar wordt dry needling aan het pakket toegevoegd. Dit is een behandeling waarbij de fysiotherapeut spieren aanprikt met een accupuntuurnaald, zonder het gebruik van vloeistoffen. Door zogenoemde trigger points in kaart te brengen en vervolgens aan te prikken, ontspant de spier zich en kan de patiënt zich weer makkelijker bewegen.

 

'Wij hebben als team de afgelopen jaren hard gewerkt om de audit te halen en het aantal specialismen uit te breiden. We ervaren het als een erkenning en beloning dat we ons weer Pluspraktijk mogen noemen. Maar net zo belangrijk vinden wij de hoge score in het klanttevredenheidsonderzoek, want die wordt gegeven voor de patiënten die wij behandelen', aldus Fysio Harlingen.

Bedrijfsleven Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

In Harlingen wappert een nieuwe vlag

30-03-2018

HARLINGEN - Na alle herindeling perikelen, met als gevolg dat de enclave Harlingen werd geboren, kwam er de nieuwe frisse slogan: Harlingen, welkom aan zee, om zo de stad nog meer op te laten stomen in de vaart der volkeren.

Oude tijden herleven tijdens Walking Football

30-03-2018

HARLINGEN - Woensdagmorgen vond een primeur plaats voor voetballend Harlingen.

Van zeilinstructeur naar eigenaar van 4 Tall Ships

30-03-2018

HARLINGEN - Zijn interesse voor varen ontstond in Friesland.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine