Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Froonacker Hoofd jeugdsponsor Zeerobben

02-05-2017

HARLINGEN - Met ingang van het seizoen 2017-2018 wordt Assurantiebedrijf Froonacker te Franeker de nieuwe Hoofd Jeugdsponsor van Zeerobben te Harlingen.

Club en sponsor bereikten daarover recentelijk een akkoord voor een driejarige verbintenis.
Naast Smeding als hoofdsponsor nu dus een hoofd jeugdsponsor voor Zeerobben van buiten de eigen stad. Dat zou opmerkelijk genoemd mogen worden. Echter niet voor Anne Bergsma, directeur van Froonacker: “Zeerobben is een goed georganiseerde en ambitieuze club met regionale uitstraling, die bovendien haar PR via alle (social) media goed voor elkaar heeft. Dat maakt deze club tot een goede match voor ons verzekeringskantoor dat immers ook verder kijkt dan alleen de lokale markt”. Dat is helder dus, maar waarom dan een voetbalclub en meer specifiek Zeerobben? “Omdat voetbal een laagdrempelige volkssport is en wij dat met onze ondersteuning zo willen houden. Zeerobben is een club met een visie en een missie, waarbij de ambitie om met het eerste elftal zo hoog mogelijk te spelen wordt ondersteunt met een visie op hoe daartoe de jeugdafdeling dient te worden ontwikkeld. Dat zij zoveel aandacht schenken aan jeugdopleiding spreekt ons zeer aan. Zoals verzekeren heel specifiek toekomstgericht is, zo wilde Zeerobben zich met een Hoofd Jeugdsponsor verzekeren van faciliteiten die een goede jeugdopleiding mogelijk maken. Dat avontuur gaan we graag samen met hen aan”, aldus Bergsma.

Froonacker was reeds 2 jaar lid van de Businessclub Zeerobben en heeft zo de vereniging min of meer van binnenuit leren kennen. Dat was een mooie opzet om vervolgens deze stap te zetten naar een intensievere samenwerking. Waaruit gaat die samenwerking dan bestaan?, zo vroegen we Dirk Arends, bestuurslid sponsorzaken bij Zeerobben: “In Smeding Groenten en Fruit hadden en hebben we al jaren een meer dan uitstekende hoofdsponsor die onze visie deelt en ons faciliteert om onze ambities te realiseren. Datzelfde beeld hebben we ook voor ogen met onze jeugdafdeling. We willen investeren in onze jeugdopleiding, onder andere door gediplomeerde jeugdtrainers aan te trekken en vrijwillige jeugdtrainers een goede begeleiding en ondersteuning te bieden, zodat ook zij in staat zijn beter te trainen en beter te scouten. Nu we zowel van onze succesvolle Businessclub specifieke ondersteuning voor de jeugd krijgen als ook met Froonacker in zee gaan, kunnen we dat allemaal beter vorm geven. Zo hebben we voor het komende seizoen al een Hoofd Jeugdopleiding aangesteld in de persoon van Koos Heising. We achten hem in staat ons de volgende stappen te laten zetten en Zeerobben als opleidingsclub aantrekkelijk te maken voor talentvolle spelers uit de regio”.

Jeugd, dat begint bij Zeerobben al bij de Waddenrobkes, de 5-7 jarigen die uitkomen in een onderlinge competitie op het D-veld bij Zeerobben. En het is dat D-veld dat vanwege de sponsoring door Froonacker zal worden omgetoverd tot een heuse “Froonacker Arena”. De ingang van het veld zal worden voorzien van meerpalen zoals die ook bij de ingang van het hoofdveld en het terras staan (met dank aan De Boer & De Groot!). Verder komt er rondom het veld een boarding waar Froonacker uiteraard de hoofdtoon zal voeren, maar ook zichtbaarheid wordt gerealiseerd voor de Businessclub die immers ook in sterke mate de jeugdafdeling steunt. “Een mooie combi”, aldus Rint Henstra, voorzitter van de Businessclub. “Op deze manier kunnen we zichtbaar maken dat wij als Businessclub een accent leggen op de jeugdopleiding van Zeerobben. En dat één van onze leden daar nu bovenuit stijgt met het Hoofdjeugdsponsorschap vinden we alleen maar mooi en we hopen dat het een stimulans is voor andere bedrijven om zich ook bij dit nuttige zakennetwerk aan te sluiten”.

Naast de aankleding van de Froonacker Arena, zal de sponsoring door Froonacker ook tot uiting komen in diverse andere zaken, zoals tenues voor een of meerdere jeugdteams, coachjassen voor leiders en trainers, vlaggen en andere promotiemiddelen die de club ter beschikking staan.
Het contract met Froonacker start in het seizoen 2017-2018, maar de aftrap is reeds voorzien voor 10 juni tijdens de Familiedag van Zeerobben. De commissie heeft een spectaculaire openingsact voor ogen, maar daarover in een later stadium meer.

Het slotwoord is voor de voorzitter van Zeerobben, Johannes Woudstra: “Geweldig nieuws voor onze club natuurlijk. Maar het maakt ons ook en vooral trots dat een prachtig bedrijf als Froonacker zich wil verbinden aan Zeerobben. Het past wat ons betreft precies in de puzzelstukjes die we dagelijks aan het leggen zijn. Weer een stap voorwaarts in de opbouw van deze mooie familieclub, waar we graag de stelregel hanteren dat sponsoring een middel is om tezamen met onze sponsoren verenigings- en voetbaldoelen te bereiken. Dat we dit als Harlinger vereniging kunnen doen met de steun van een bedrijf uit De Waadhoeke past wat ons betreft helemaal in het beeld dat wij van Froonacker hebben en zij van ons. Open naar de eigen regio en gericht op interregionaal voetballen en zaken doen.”


 

Bedrijfsleven Sport & Recreatie

Meer nieuws

fc Harlingen VR 1 pakt zwaar bevochten punt

02-05-2017

HARLINGEN - Na de mooie puntendeling tegen koploper Tzum VR 1 en daarna een weekje vrij moesten de dames van fc Harlingen VR 1 zaterdag 29 april uit spelen tegen de dames van Stiens VR 3.

Vernieuwde Trekpleister Harlingen viert feestelijke heropening

02-05-2017

HARLINGEN - Trekpleister Harlingen krijgt een complete make-over.

Binnenkort is het weer Moederdag!

02-05-2017

HARLINGEN - Een dag om moeder te verwennen met een leuk of lief cadeautje.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events
De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen