Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Friese scouts en zeekadetten naar Nationale Dodenherdenking

04-04-2018

HARLINGEN - Op 4 mei leveren 90 scouts en zeekadetten uit Friesland een bijdrage aan de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

Scouting Nederland en het Zeekadetkorps Nederland vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de Dodenherdenking. Scouts en zeekadetten voelen zich betrokken bij de maatschappij en leveren hun bijdrage aan de samenleving, onder andere door middel van het helpen bij maatschappelijke activiteiten. Op deze manier krijgen jongeren de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen.

 

De scouts en zeekadetten ondersteunen het Nationaal Comité 4 en 5 mei op een aantal manieren. Zo reiken ze kransen aan, hijsen en bewaken ze de vlaggen, ondersteunen ze mensen die slecht ter been zijn en reiken ze bloemen uit tijdens het defilé.

 

De deelnemende scouts en zeekadetten bereiden zich uitgebreid voor op deze bijzondere taak. Tijdens een voorbereidingsweekend (6, 7 en 8 april) bezoeken ze het Verzetsmuseum in Leeuwarden, daar zullen ze ook spreken met een verzetsstrijder uit Leeuwarden en bezoeken ze historisch belangrijke plekken uit de Tweede Wereldoorlog in Leeuwarden. Later in het weekend spreken twee oorlogsoverlevenden over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een cameraman en een veteraan vertellen over hun ervaringen in Uruzgan. De projectleider van het Nationaal Comité 4 en 5 mei geeft een toelichting over de opzet van de herdenking en het belang van herdenken. Ook bezoeken de deelnemers een toneelstuk over de keuzes waar mensen tijdens een oorlog voor komen te staan. Het weekend maakt altijd veel indruk op de deelnemers. Het biedt ze niet alleen veel achtergrondinformatie over de gebeurtenissen in de oorlog, de persoonlijke verhalen maken dat de deelnemers extra gemotiveerd zijn om een bijdrage te leveren aan de Nationale Herdenking.

 

De groep is te gast bij het Zeekadetkorps Lemmer. Ze overnachten op de schip van het korps Lemmer en het korps Urk, die samen afgemeerd liggen aan de Sluisweg in Lemmer.

Algemeen

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

04-04-2018

Harlingen – Vanwege Pasen was er afgelopen weekend maar een zeer beperkt programma voor de jeugdafdeling.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 13 - 2018

04-04-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van week 13 - 2018

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant