Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Foutenlast nekt VVH in Sneek

30-01-2018

SNEEK - Afgelopen zaterdag stond in Sneek de streekderby tussen VC Sneek en Casco Montage/ VVH op het programma.

In Harlingen waren de mannen van VVH de sterkere (3-1 winst), dus dat de mannen uit Sneek gebrand waren om het nu beter te doen was vooraf al duidelijk. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede, waarin VVH zich te kort deed door eigen fouten.

 

In set 1 begonnen Johannes Bult, Reinier Kwast, Meindert Paul Kwast, Stefan de Jong, Koen Sikkema en Hedzer Wiersma binnen de lijnen voor Harlingen. Ewout Schat was erbij als libero en op de bank begonnen Rients Leijenaar, Rik Sijtsma en Sjoerd Tekstra. Het spel golfde in de beginfase over en weer. Via de buitenkanten kwam VVH vaak tot scoren; Sneek gebruikte daarentegen ook vaak middenaanvaller Klaas Hoekstra om hun punten te verzilveren. De servedruk van Harlinger zijde was aan het begin te laag, maar werd richting het einde van de set beter. Met name de Sneker passer-loper Rowan Heikoop was een vaak gezocht doelwit. Geen van beide teams wist van elkaar los te komen, waardoor het boven de twintig beide kanten op kon. Op 26-25 sloeg Koen een bal via de Sneker blokkering ruim uit, maar dit werd door het arbitraal duo niet gezien waardoor de set over was. Na hevige protesten van Harlingen, besloot de eerste scheids toch dubbelfout te geven. Hierna waren de Skûtsjeboys scherper en scoorden ze drie punten op rij, waardoor de set met 26-28 werd gewonnen.

 

Het knappe spel van vooral het einde van de eerste set, wist VVH in set twee niet door te trekken. Het werd een foutenfestijn aan Harlinger zijde. Na de serve van Meindert Paul, serveerden de volgende 5(!) Harlinger spelers wanneer de side-out werd teruggepakt allemaal fout waardoor Sneek het eenvoudig had om uit te lopen in de score. De servepass bij Harlingen werd ook wat minder en ook de aanvallers van de Harlingers waren wat van hun overtuiging kwijt. Hierdoor werden de aanvallen meermaals een prooi waren voor de Sneker blokkering.  Aan het einde kwam Harlingen nog wat terug, maar voor de setwinst kon niet meer meegedaan worden (25-19 voor VC Sneek). 

 

Harlingen probeerde in set drie wat te wisselen en bracht Sjoerd en Rik binnen de lijnen op diverse momenten. Ook deze set rendeerden de Harlingers helaas niet. De servedruk was te laag in verhouding tot het aantal servefouten, terwijl ze bij Sneek juist hun fouten heel laag hielden. Servepassend was dit verreweg de slechtste set van de Harlingers. Sneek scoorde hierdoor meerdere directe servepunten en wanneer de serve wel verwerkt werd, was het zodanig dat Johannes zijn aanvallers niet meer kon vrijspelen. Sneek daarentegen bleef hun punten zakelijk binnen slaan en won daarmee de set met 25-17.

 

VVH maakte voorafgaande set vier wederom wat aanpassingen, maar de start was ronduit dramatisch. Een serveserie van ex-VVH spelers Jan Schurer zorgde er gelijk voor dat VVH onnodig op een 9-1 achterstand kwam te staan. Geen enkele speler aan Harlinger zijde wist de kar te trekken; het spel oogde moedeloos. In deel twee van de set wisten de mannen van VVH zich te herstellen. Via Reinier kwam VVH nu vaker tot scoren en door goed serveerwerk van Rik en Meindert Paul op met name Niels Wienbelt en Rowan Heikoop kwam VVH helemaal terug (22-22). Het werd een zeer spannende eindfase. Sneek bleek in tegenstelling tot set één nu wel bij de les. Harlingen liet een paar kansen onbenut en Sneek deed dit simpelweg niet. Met 29-27 ging de set en daarmee de wedstrijd naar Sneek.

 

Over het geheel gezien een verdiende overwinning voor VC Sneek, die hun foutenlast een stuk lager hielden dan de Harlingers. Het grote verschil tussen beide teams zat hem met name in het serveren en passen. De Harlingers maakten te veel fouten maakten in de serve, terwijl de servedruk die geproduceerd werd ook te laag was. Hierdoor konden de Sneker aanvallers vaak te gemakkelijk hun ballen scoren. Daarnaast bleef bij Harlingen de pass in sommige fases van de wedstrijd erg hangen, waardoor de aanvallers alle moeite hadden om langs de hoge Sneker blokkering te komen.   

 

Komende zaterdag staat om 19.00 uur de thuiswedstrijd tegen Lycurgus 2 op het programma voor VVH. Dit team uit Groningen staat op de tweede plek op de ranglijst, dus het belooft wederom een zware pot te worden.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP Gemeente Harlingen

30-01-2018

HARLINGEN - Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staat ingeschreven.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona