Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Finale weekend Haltoernooi T.V. Ready

05-04-2017

HARLINGEN - Op zaterdag één april werden de buitenbanen van de tennisvereniging Ready opgeleverd door de groep immer enthousiaste vrijwilligers.

Finale weekend Haltoernooi T.V. Ready Finale Damesdubbel C

Terwijl de ouders zich laafden aan de stralende voorjaarszon op het terras, speelden een kleine 50 kinderen onder het toeziend oog van onze ervaren trainer Fenno Leeuwerke hun Tenniskids World Tour op het nieuwe gravel. Binnen, in de ballonhal, heerste een zinderende spanning. Het is zondag twee april 2017, de finaledag van de 33ste Open Harlinger Halkampioenschappen.

 

Maar eerst even terug naar de zaterdagavond waarop een aantal laatste poulewedstrijden werden afgewerkt die vaak ook het karakter van een finale bleken te hebben.

 

Bij de herendubbel A bleken Jilke Alkema en Dirk-Jan Polman oppermachtig. Zij wonnen alle wedstrijden, al was er tegen Peter Hamstra en Remco Postma een super tiebreak voor nodig. In de dames enkel B won Alicia Vonk, u zult deze naam vaker zien in dit verslag, haar beide wedstrijden en dus de titel. In de herendubbel C waren Ben Jan Rensink en Johnny Gjaltema te sterk voor al hun opponenten en gingen dus met de beker naar huis, die daarvoor gelukkig nog even vastgehouden mocht worden door schrijver dezes.

 

Dan de gemengd dubbel C. In de laatste poulewedstrijd moest het echtpaar Karla en Eddy van Dijk het opnemen tegen Eddy’s NS- collega Sven Brattinga en diens vriendin Marlies Hoogland uit Sneek. Beide stellen maakten nog kans op de titel, maar uiteindelijk trokken Karla en Eddy met 6-3 en 6-2 overtuigend aan het langste eind en sloten daarmee ook hun derde wedstrijd winnend af.

 

Terug naar de zondag. Na een jarenlange afwezigheid, maakte op baan twee Leroy Purvis zijn comeback. Meteen in de finale van de heren enkel A, na zolang niet getennist te hebben, is een prestatie van formaat. Opponent was Willem Boersma uit Leeuwarden. Leroy schreef met 7-5 de eerste set op zijn naam, maar kon het in de tweede set en de daaropvolgend beslissende super tiebreak niet bolwerken tegen de sterk spelende Willem.

 

Op de baan ernaast moesten Joke Schipper en Saskia Zuiderhof uitmaken wie zich beste mocht noemen in de dames enkel A. Tegen ieders verwachting in won de altijd vast spelende Joke toch wel redelijk eenvoudig met 6-2 en 6-1. “Saskia heeft haar dag niet” klonk het in het publiek. Later die dag bewees Saskia overtuigend het tegendeel.

 

De finale in de damesdubbel B was een close finish. Bestuursleden Tieneke Veltman en Marion Verruijt kwamen een set achter tegen Tineke Hobma en Truus Kuiken. De tweede set ging, na een spannende tiebreak wel naar Tieneke en Marion, die daarna ook met kleinst mogelijk verschil, namelijk 10-8, de super tiebreak wisten te winnen.

 

In de categorie gemengd dubbel B leken Hans Smedema en Mascha Gongrijp hard op weg naar de overwinning toen ze de eerste set met 6-4 wisten te winnen van Chris “jij speelt goed, hoe vond je mij?” van Erp en Paulien Lemstra. Maar Chris en Paulien zetten er in de tweede set een tandje bij en kwamen zelfs met 4-1 voor te staan. Daarop herpakten Hans en Mascha zich en stoomden door naar een 7-5 zege in de tweede set en wonnen daardoor de wedstrijd.

 

De finale herendubbel B was er ééntje van uitersten. Voor Aron van Remmerden en Jan Stellingwerf leek er geen vuiltje aan de lucht toen ze de eerste set met 6-0 op hun naam schreven. In de tweede set een omgekeerde situatie. Die was met 6-1 voor Jelle de Boer en Erik Velting. De super tiebreak werd tenslotte beslist in het voordeel van Aron en Jan met 10-6

 

De finale damesdubbel A ging tussen de zusjes Marjolein en Marlies Wachter aan de ene en aan de andere kant Jildau Zijsling met Saskia Zuiderhof, die zich volledig herpakt had na het verlies in de dames enkel eerder die dag. Het werd overtuigend 6-3 en 6-0. Ook vorig jaar verloren de zusjes Wachter de finale, is hiermee hun jarenlange hegemonie definitief gebroken? We wachten het af.

 

Na een korte pauze mocht Saskia zich opmaken voor haar derde finale van die dag. Samen met maat Dirk-Jan Polman, wiens dochter Carmen overigens op de baan ernaast, haar finale speelde, tegen Jilke Alkema en Marjolein Wachter. Ook hier droop de spanning er af. De eerste set ging met 6-4 naar Dirk-Jan en Saskia, de tweede met 6-3 naar Jilke en Marjolein. En alweer moest dus een super tiebreak de beslissing brengen, zo klein blijken de verschillen gedurende alle finales te zijn. Het werd 10-8 voor Dirk-Jan en Saskia. Saskia schreef hiermee de tweede titel van dit toernooi op haar naam.

 

We noemden haar al eerder, Carmen Polman, 15 jaar, stond samen met vriendin Alicia Vonk, ook 15 jaar, in de finale van de damesdubbel C. De jongste finalisten ooit in het 33 jaar oude haltoernooi. Ze moesten het opnemen tegen Baukje Boskma en Yfke Tigchelaar die vermoedelijk al minstens 33 jaar tennissen. Het werd een bloedstollend spannende apotheose van dit toernooi. Carmen en Alicia trokken de eerste set met 6-4 naar zich toe. Maar in de tweede set sloegen de zenuwen toe, of was het de ervaring bij Baukje en Yfke die de doorslag gaf? De inderhaast opgeroepen trainer van de beide jonge dames, Fenno Leeuwerke, zorgde nog voor een kleine opleving, maar ook hij kon niet voorkomen dat de tweede set met 6-2 naar het oudste tweetal ging. Ook deze finale moest dus beslist worden door een super tiebreak. Al snel stond het in dit potje tot tien punten 4-1 voor de ervaren oudere dames. Maar Alicia en Carmen kwamen geweldig terug en kregen op 9-7 hun allereerste Championships punt. Nog gaven Baukje en Yfke niet op. Het werd 9-8. Maar toen, eindelijk, viel het beslissende punt in het voordeel van Carmen en Alicia en kon een dolgelukkige vader Ronald Vonk zijn dochter feliciteren terwijl moeder Janita het allemaal filmde. Net zo blij met de overwinning was trainer Fenno, die hiermee de zoveelste kampioenen in zijn jarenlange carrière had afgeleverd.

 

Tijdens de prijsuitreiking bedankte Ronald uiteraard nog alle deelnemers én maar vooral ook alle vrijwilligers, die op en rond de baan, in de kantine of waar dan ook bijdroegen aan weer een geslaagd Halkampioenschap. In het slotwoord van voorzitter Marion Verruijt, die uiteraard organisator Ronald Vonk uitgebreid in het zonnetje zette, nog een speciaal dankwoord voor Siebe Helfferich, die er als halbeheerder elke winter voor zorgt dat de kachel en de verlichting brandt, naast al zijn andere werkzaamheden voor de vereniging.

 

De rest van de uitslagen kunt u op uw gemak nog eens doorlezen op toernooi.nl en voor foto’s (vooral die van Wies Procee, heel mooi) kijkt u op tvready.nl of op de Facebook pagina.

 

De dag na het toernooi, afgelopen maandag, werd de ballonhal al weer afgebroken en opgeborgen in de stalling. De tennissers maken zich op voor de voorjaarscompetities die deze week van start gaan en natuurlijk voor het openingstoernooi op 9 april. En Ronald? Die gaat niet op zijn lauweren rusten. Hij gaat met zijn team bezig met de voorbereiding van het Tobbedans toernooi in week 27, het grootste en gezelligste toernooi van Friesland, dat ook gespeeld zal worden op het mooie Cleem Heegerpark aan de Achlumerdijk in Harlingen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 13

05-04-2017

HARLINGEN - Met een prachtig weekend achter de rug staan de meeste teams alweer te popelen om komend weekend weer te mogen gaan genieten van hun allerliefste spelletje.

Scheepvaartberichten Havendienst Harlingen

05-04-2017

HARLINGEN - Scheepvaartbericht Zoutsloot en Rozengracht.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 14-2017

05-04-2017

HARLINGEN - Iedere week publiceert de gemeente Harlingen de officiële bekendmakingen.

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien