Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fikse nederlaag fc Harlingen

28-02-2017

HARLINGEN - Na twee mooie overwinningen moest fc Harlingen het in een inhaal wedstrijd opnemen uit tegen sc Bolsward.

Fikse nederlaag fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Keller ging het al mis met de Harlingers en het zou zo de gehele wedstrijd blijven. Was fc Harlingen in de voorgaande wedstrijden fanatiek, kort dekkend en gaand voor de punten, in Bolsward ontbrak dat totaal. Het werd dan ook een kansloze nederlaag grotendeels door eigen onvermogen, maar ook door de snelle en behendige voorwaartsen van sc Bolsward. Opnieuw kon trainer Mulder niet beschikken over een flink aantal spelers en moest dus weer in een andere opstelling spelen, zo langzamer hand wel om moedeloos van te worden.

 

Fc Harlingen was meteen na de aftrap het spoor al bijster. Laatste man Arjan Outhuyse verspeelde de bal en er ontstond meteen een kans voor de gevaarlijke spits Ozgür Akkus. sc Bolsward begon ook slecht, een verre terugspeelbal kon maar net door de keeper tot corner worden verwerkt. Uit de corner, genomen door Daniël Matakupan miste Jeroen van Dellen. Na een uitworp van de doelman veroverde Nils Podt de bal en werd ten koste van een overtreding afgestopt. De door Niels Outhuyse genomen vrije trap werd een prooi voor de keeper. In de zestiende minuut gaat men achterin bij de fc Harlingen in de fout, Arjan Outhuyse en Ane Schaap gaan beiden onder de bal door en Akkus kan vrij op doelman Tetze Helvrich afgaan en de 1-0 scoren. Fc Harlingen probeerde er wel wat tegenover te zetten, maar bij een schot van Janbauke Tolsma, net naast en een kleine kans voor Niels Outhuyse, daar bleef het bij. In de 25e minuut kreeg men in de achterhoede binnen het vijf meter gebied de bal niet weg en tussen vijf verdedigers wist Akkus in balbezit te blijven en te scoren, 2-0. In de 35e minuut werd Ane gewisseld en kwam Mateusz Ype het veld in. Dit leidde tot wat omzettingen, Sjouke Bootsma werd laatste man en Arjan schoof door naar het middenveld. Fc Harlingen probeerde het wel, maar door slordige passes en het verliezen van veel duels, bleef Bolsward de betere ploeg. Op het eind van de eerste helft werd sc Bolsward via een klutsbal nog gevaarlijk, maar het bleef bij 2-0.

 

Na de rust kwam na een lange blessuretijd Jorik Erents weer binnen de lijnen als vervanger van Daniël. Het was duidelijk weer even wennen voor Jorik. Niels Outhuyse kwam nu in de spits en Niels Vlottes werd rechter spits. Janbauke kreeg meteen al geel na een pittige overtreding. Na balverlies op het middenveld kon Akkus de thuisclub simpel op 3-0 zetten, zijn derde doelpunt. Hierna was de wedstrijd definitief beslist.

 

In de 58e minuut werd er in het doelgebied een overtreding gemaakt op Jeroen, de scheids liet eerst doorspelen, floot toen af en fc Harlingen kreeg alsnog de verdiende strafschop (dit voor verbaal op speler van fc Harlingen). Arjan schoot de bal onberispelijk in de beneden rechter hoek en zo werd het 3-1. In de 64e minuut strandde een goede fc Harlingen aanval in de handen van de keeper. Bij sc Bolsward is de achterhoede niet het sterkste deel. Even later leidt Nils balverlies op de achterlijn en Mounir Bouasrar maakte er 4-1 van in de 66e minuut. Diezelfde Nils werd vervangen door de 17 jarige Martin van Andel. Janbauke schiet hierna vanaf 30 meter snoeihard op de lat, dit schot had een beter lot verdiend. In de 77e minuut mag Bolsward een corner nemen en de lage bal wordt via Sjouke in de korte hoek geschoten en werd het door Maarten Botermans 5-1. Nog was het niet gedaan met scoren. In blessuretijd werd het ook nog 6-1 door invaller Jurjen Altenburg. Een terechte nederlaag voor een niet goed spelend fc Harlingen.

 

Hopelijk gaat het zondag aanstaande beter tegen Oerterp, deze ploeg schoot tegen Warga met scherp, het werd 9-0, dus de Harlingers zijn gewaarschuwd.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Hosanna graag gezien in Mönchengladbach

28-02-2017

HARLINGEN - Dinsdagmorgen 28 februari vertrok om acht uur Waddentours met een bus vol Hosanna spelers, supporters en begeleiders.

Oproep: Steun het initiatief de L4L 'Pleewagon' naar Midlum

28-02-2017

HARLINGEN - Het organisatieteam van het benefietconcert Live4Life heeft na maanden van wikken en wegen de knoop doorgehakt en afgelopen weekend het besluit genomen om de 'Pleewagon' ter overname aan te bieden...

Even voorstellen: Guus Roos, Dirk Kracht en het Ter Cleeff Kwartet

28-02-2017

HARLINGEN - Om iedereen alvast in de 'Proms' sfeer te brengen stellen we de komende weken de artiesten voor die jullie zaterdag 25 maart a.s. een muzikale topavond gaan bezorgen!

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn