CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fikse nederlaag fc Harlingen

28-02-2017

HARLINGEN - Na twee mooie overwinningen moest fc Harlingen het in een inhaal wedstrijd opnemen uit tegen sc Bolsward.

Fikse nederlaag fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Keller ging het al mis met de Harlingers en het zou zo de gehele wedstrijd blijven. Was fc Harlingen in de voorgaande wedstrijden fanatiek, kort dekkend en gaand voor de punten, in Bolsward ontbrak dat totaal. Het werd dan ook een kansloze nederlaag grotendeels door eigen onvermogen, maar ook door de snelle en behendige voorwaartsen van sc Bolsward. Opnieuw kon trainer Mulder niet beschikken over een flink aantal spelers en moest dus weer in een andere opstelling spelen, zo langzamer hand wel om moedeloos van te worden.

 

Fc Harlingen was meteen na de aftrap het spoor al bijster. Laatste man Arjan Outhuyse verspeelde de bal en er ontstond meteen een kans voor de gevaarlijke spits Ozgür Akkus. sc Bolsward begon ook slecht, een verre terugspeelbal kon maar net door de keeper tot corner worden verwerkt. Uit de corner, genomen door Daniël Matakupan miste Jeroen van Dellen. Na een uitworp van de doelman veroverde Nils Podt de bal en werd ten koste van een overtreding afgestopt. De door Niels Outhuyse genomen vrije trap werd een prooi voor de keeper. In de zestiende minuut gaat men achterin bij de fc Harlingen in de fout, Arjan Outhuyse en Ane Schaap gaan beiden onder de bal door en Akkus kan vrij op doelman Tetze Helvrich afgaan en de 1-0 scoren. Fc Harlingen probeerde er wel wat tegenover te zetten, maar bij een schot van Janbauke Tolsma, net naast en een kleine kans voor Niels Outhuyse, daar bleef het bij. In de 25e minuut kreeg men in de achterhoede binnen het vijf meter gebied de bal niet weg en tussen vijf verdedigers wist Akkus in balbezit te blijven en te scoren, 2-0. In de 35e minuut werd Ane gewisseld en kwam Mateusz Ype het veld in. Dit leidde tot wat omzettingen, Sjouke Bootsma werd laatste man en Arjan schoof door naar het middenveld. Fc Harlingen probeerde het wel, maar door slordige passes en het verliezen van veel duels, bleef Bolsward de betere ploeg. Op het eind van de eerste helft werd sc Bolsward via een klutsbal nog gevaarlijk, maar het bleef bij 2-0.

 

Na de rust kwam na een lange blessuretijd Jorik Erents weer binnen de lijnen als vervanger van Daniël. Het was duidelijk weer even wennen voor Jorik. Niels Outhuyse kwam nu in de spits en Niels Vlottes werd rechter spits. Janbauke kreeg meteen al geel na een pittige overtreding. Na balverlies op het middenveld kon Akkus de thuisclub simpel op 3-0 zetten, zijn derde doelpunt. Hierna was de wedstrijd definitief beslist.

 

In de 58e minuut werd er in het doelgebied een overtreding gemaakt op Jeroen, de scheids liet eerst doorspelen, floot toen af en fc Harlingen kreeg alsnog de verdiende strafschop (dit voor verbaal op speler van fc Harlingen). Arjan schoot de bal onberispelijk in de beneden rechter hoek en zo werd het 3-1. In de 64e minuut strandde een goede fc Harlingen aanval in de handen van de keeper. Bij sc Bolsward is de achterhoede niet het sterkste deel. Even later leidt Nils balverlies op de achterlijn en Mounir Bouasrar maakte er 4-1 van in de 66e minuut. Diezelfde Nils werd vervangen door de 17 jarige Martin van Andel. Janbauke schiet hierna vanaf 30 meter snoeihard op de lat, dit schot had een beter lot verdiend. In de 77e minuut mag Bolsward een corner nemen en de lage bal wordt via Sjouke in de korte hoek geschoten en werd het door Maarten Botermans 5-1. Nog was het niet gedaan met scoren. In blessuretijd werd het ook nog 6-1 door invaller Jurjen Altenburg. Een terechte nederlaag voor een niet goed spelend fc Harlingen.

 

Hopelijk gaat het zondag aanstaande beter tegen Oerterp, deze ploeg schoot tegen Warga met scherp, het werd 9-0, dus de Harlingers zijn gewaarschuwd.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Hosanna graag gezien in Mönchengladbach

28-02-2017

HARLINGEN - Dinsdagmorgen 28 februari vertrok om acht uur Waddentours met een bus vol Hosanna spelers, supporters en begeleiders.

Oproep: Steun het initiatief de L4L 'Pleewagon' naar Midlum

28-02-2017

HARLINGEN - Het organisatieteam van het benefietconcert Live4Life heeft na maanden van wikken en wegen de knoop doorgehakt en afgelopen weekend het besluit genomen om de 'Pleewagon' ter overname aan te bieden...

Even voorstellen: Guus Roos, Dirk Kracht en het Ter Cleeff Kwartet

28-02-2017

HARLINGEN - Om iedereen alvast in de 'Proms' sfeer te brengen stellen we de komende weken de artiesten voor die jullie zaterdag 25 maart a.s. een muzikale topavond gaan bezorgen!

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus