Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Feikje van Drooge zegt "Dag" na 50 jaar lesgeven

17-02-2017

HARLINGEN - Na 50 jaar van bevlogen lesgeven neemt de vereniging deze week met pijn in het hart afscheid van gymnastiek docente Feikje van Drooge.

Ze heeft met bijzonder veel inzet duizenden Harlinger kinderen les gegeven en bijna iedereen die in Harlingen is opgegroeid heeft wel in het gymlokaal gestaan bij Feikje.

 

Als klein meisje van 4 is ze als lid begonnen bij Vlugheid & Kracht, ze had toen les van de heer Blom. Toen is de liefde voor het vak geboren. In 1967 is ze op 17-jarige leeftijd zelf begonnen met lesgeven bij de Chr. gymnastiekvereniging DINDUA, in 1971 vloeide deze club over in Vlugheid & Kracht, welke in 1990 samengevoegd werd met de Stenenman. De lessen van Feikje waren niet alleen recreatief gymnastiek, waarbij plezier in sporten voorop stond. Het was ook een kweekschool voor talenten die doorstroomden naar de afdeling turnen. Veel talenten hebben hun eerste handstand geleerd bij Feikje en hebben deze later met succes laten zien tijdens een wedstrijd NK turnen. Feikje zegt zelf over het lesgeven dat het altijd een heerlijk ontspannen bezigheid is geweest. Tijdens de lessen vergeet ze de wereld buiten de zaal en is ze alleen bezig met de sport en de leerlingen. De liefde voor de gymnastiek, de ontspanning die het gaf en het contact met de mensen heeft er voor gezorgd dat ze met veel plezier 50 jaar heeft lesgegeven.

 

Eigenlijk mocht ze vorig jaar al met pensioen, maar Feikje wilde nog graag even door met lesgeven en er moest natuurlijk ook goede vervanging komen voor de vele groepen die ze les gaf. En nu, na een jaar van afbouwen van de lessen, is afgelopen donderdag dan toch echt de laatste keer geweest dat ze haar enthousiasme voor de gymnastiek heeft overgebracht op de kinderen. Gelukkig zijn er twee goede vervangers voor haar gevonden. De gymnastieklessen zijn overgenomen door Petra Borsch en Marleen Bergsma. Ook zij staan met veel plezier voor de groepen en zetten zich in om de Harlinger jeugd de mooie gymnastiek sport bij te brengen.

 

Helemaal dag zeggen kan Feikje nog niet. Ze blijft nog wel langs de zijlijn betrokken bij de vereniging. Ze houdt zich namelijk nog bezig met de ledenadministratie van de vereniging en blijft op deze manier toch nog een beetje bij de club.

 

De vereniging neemt afscheid van een zeer betrokken docente, een docente die altijd een zeer belangrijk gezicht van de club is geweest. De hele week wordt ze overladen met bloemen, kadootjes en tekeningen van de leden en gisteren heeft de voorzitter haar bedankt met een bos bloemen tijdens de laatste les. Hij heeft haar bedankt, namens de leden van het bestuur, de docenten en de leden, voor alles wat ze voor de vereniging heeft betekend. De vereniging zal haar als docent gaan missen.


Zelf wil ze via deze weg dag zeggen: "Na 50 jaar wil ik DAG zeggen tegen leden en oud-leden, collega's en oud-collega's, bestuursleden en oud-bestuursleden, assistenten en oud-assistenten. Vooral de laatste groep wil ik extra bedanken. Zonder hun hulp tijdens de lessen had ik het echt geen 50 jaar kunnen doen."

 

Algemeen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Scoutinggroep ‘de Ontdekkers’ Harlingen op de muzikale toer

17-02-2017

HARLINGEN - Maandagavond 13 februari als woensdagavond 15 februari, stond de muziek centraal tijdens de beide opkomsten van de twee scoutinggroepen.

Gemotiveerde Runners voor Strandpaviljoen ’t Badhuys op Vlieland gezocht!

17-02-2017

HARLINGEN - Wanneer de zon ondergaat is het strand op zijn mooist.

Cupido helpt een handje mee op de rsg

17-02-2017

HARLINGEN - Net als voorgaande jaren konden leerlingen in het geheim voor vandaag (Valentijnsdag) een roos aanvragen voor een medeleerling.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Visie Events Visie Events Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen