Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Feikje van Drooge zegt "Dag" na 50 jaar lesgeven

17-02-2017

HARLINGEN - Na 50 jaar van bevlogen lesgeven neemt de vereniging deze week met pijn in het hart afscheid van gymnastiek docente Feikje van Drooge.

Ze heeft met bijzonder veel inzet duizenden Harlinger kinderen les gegeven en bijna iedereen die in Harlingen is opgegroeid heeft wel in het gymlokaal gestaan bij Feikje.

 

Als klein meisje van 4 is ze als lid begonnen bij Vlugheid & Kracht, ze had toen les van de heer Blom. Toen is de liefde voor het vak geboren. In 1967 is ze op 17-jarige leeftijd zelf begonnen met lesgeven bij de Chr. gymnastiekvereniging DINDUA, in 1971 vloeide deze club over in Vlugheid & Kracht, welke in 1990 samengevoegd werd met de Stenenman. De lessen van Feikje waren niet alleen recreatief gymnastiek, waarbij plezier in sporten voorop stond. Het was ook een kweekschool voor talenten die doorstroomden naar de afdeling turnen. Veel talenten hebben hun eerste handstand geleerd bij Feikje en hebben deze later met succes laten zien tijdens een wedstrijd NK turnen. Feikje zegt zelf over het lesgeven dat het altijd een heerlijk ontspannen bezigheid is geweest. Tijdens de lessen vergeet ze de wereld buiten de zaal en is ze alleen bezig met de sport en de leerlingen. De liefde voor de gymnastiek, de ontspanning die het gaf en het contact met de mensen heeft er voor gezorgd dat ze met veel plezier 50 jaar heeft lesgegeven.

 

Eigenlijk mocht ze vorig jaar al met pensioen, maar Feikje wilde nog graag even door met lesgeven en er moest natuurlijk ook goede vervanging komen voor de vele groepen die ze les gaf. En nu, na een jaar van afbouwen van de lessen, is afgelopen donderdag dan toch echt de laatste keer geweest dat ze haar enthousiasme voor de gymnastiek heeft overgebracht op de kinderen. Gelukkig zijn er twee goede vervangers voor haar gevonden. De gymnastieklessen zijn overgenomen door Petra Borsch en Marleen Bergsma. Ook zij staan met veel plezier voor de groepen en zetten zich in om de Harlinger jeugd de mooie gymnastiek sport bij te brengen.

 

Helemaal dag zeggen kan Feikje nog niet. Ze blijft nog wel langs de zijlijn betrokken bij de vereniging. Ze houdt zich namelijk nog bezig met de ledenadministratie van de vereniging en blijft op deze manier toch nog een beetje bij de club.

 

De vereniging neemt afscheid van een zeer betrokken docente, een docente die altijd een zeer belangrijk gezicht van de club is geweest. De hele week wordt ze overladen met bloemen, kadootjes en tekeningen van de leden en gisteren heeft de voorzitter haar bedankt met een bos bloemen tijdens de laatste les. Hij heeft haar bedankt, namens de leden van het bestuur, de docenten en de leden, voor alles wat ze voor de vereniging heeft betekend. De vereniging zal haar als docent gaan missen.


Zelf wil ze via deze weg dag zeggen: "Na 50 jaar wil ik DAG zeggen tegen leden en oud-leden, collega's en oud-collega's, bestuursleden en oud-bestuursleden, assistenten en oud-assistenten. Vooral de laatste groep wil ik extra bedanken. Zonder hun hulp tijdens de lessen had ik het echt geen 50 jaar kunnen doen."

 

Algemeen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Scoutinggroep ‘de Ontdekkers’ Harlingen op de muzikale toer

17-02-2017

HARLINGEN - Maandagavond 13 februari als woensdagavond 15 februari, stond de muziek centraal tijdens de beide opkomsten van de twee scoutinggroepen.

Gemotiveerde Runners voor Strandpaviljoen ’t Badhuys op Vlieland gezocht!

17-02-2017

HARLINGEN - Wanneer de zon ondergaat is het strand op zijn mooist.

Cupido helpt een handje mee op de rsg

17-02-2017

HARLINGEN - Net als voorgaande jaren konden leerlingen in het geheim voor vandaag (Valentijnsdag) een roos aanvragen voor een medeleerling.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen