Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

fc Harlingen wint opnieuw

20-02-2017

HARLINGEN - Zondag behaalde fc Harlingen een mooie en verdiende overwinning.

fc Harlingen wint opnieuw Foto: Hielke Jager.

Slachtoffer werd het Leeuwarder Nicator. In een zogenoemde zes punten wedstrijd was fc Harlingen de bovenliggende partij. De overwinning had veel ruimer uit kunnen vallen als er in de tweede helft niet zo slordig omgesprongen was met de vele mogelijkheden, een paar maal drie aanvallers tegen één verdediger werd slecht uitgespeeld door verkeerde keuzes of slechte passes. Ook dit maal moest trainer Duco Mulder weer schuiven met spelers in de opstelling wegens het ontbreken van, bijvoorbeeld de beide backs. Hun vervangers deden het uitstekend. Al met al drie belangrijke punten voor de thuisclub. Hiermee namen de Harlingers revanche voor de zware uit nederlaag.

 

Zoals hierboven al genoemd moest er weer in een andere opstelling worden gespeeld. Patrick van der Waard, in vorige wedstrijden laatste man, werd nu rechtsachter. Op die linker plaats speelde een gedreven Janbauke Tolsma. Arjan Outhuyse speelde weer laatste man met als voorstopper de sterk spelende Sjouke Bootsma. Doelman Tetze Helvrich hield prima zijn doel schoon. De wedstrijd begon als zo vaak wat aftastend. Nicator hanteerde vanuit de verdediging vaak de hoge, lange bal en dat is soms moeilijk te verdedigen. De gasten schuwden het duel niet en zo werden er nogal wat overtredingen gemaakt. In de 15e minuut krijgt spits Niels Vlottes geel wegens een vermeende overtreding op doelman Jeffrey Jonkman van Nicator die zelf vreemd uit kwam. Na twintig minuten leek het erop dat een overtreding op Jorge Pirez binnen de zestien een penalty op zou leveren voor de fc Harlingen, vriend en vijand waren het daarover eens, maar de scheidsrechter Hazelhoff dacht er anders over. Nicator werd alleen maar gevaarlijk uit standaard situaties, zoals corners en vrije trappen. Eén zo'n vrije trap aan de zijlijn werd door Patrick goed uitverdedigd. Even later werd een door Daniël Matakupan goed genomen corner door Jorge net over gekopt. In de 28e minuut speelde linksachter Mitchell Hempenius te zacht terug op zijn keeper. Jorge ging er met de bal vandoor en schoot via de doelman op de paal, de rebound was voor Niels Vlottes en hij scoorde de 1-0. Niels ging even later op de solotoer, maar passte helaas verkeerd. Aan de andere kant viel de bal tussen doelman Helvrich en de verdediging. Een Nicator speler was een fractie eerder bij de bal, hij raakte de bal maar net. Gelukkig was Arjan aanwezig om de bal uit het doel te werken. Op het middenveld deden Sander Zeilmaker en aanvoerder Niels Outhuyse het goed, Niels heeft in een wedstrijd nog nooit zoveel kopduels gewonnen en op rechts speelde Jeroen van Dellen een uitstekende partij. Nog voor de rust moest er gewisseld worden door fc Harlingen, de aangeslagen Daniël werd vervangen door de van een blessure herstelde Nils Podt. In de stand kwam geen verandering en zo werd er gerust met een 1-0 voorsprong voor de Harlingers.

 

De tweede helft begon met een paar corners voor fc Harlingen, goed genomen door Niels Outhuyse en Jeroen. Sander schiet maar net over en Jorge stuit op de keeper. Bij een uitbraak van Nicator pakt Tetze de hard ingeschoten bal. Hij gooit de bal uit naar de vrijstaande Janbauke, deze gaat met de bal aan de voet er van door en lobt de bal over de verdediging waar Niels Vlottes de bal bemachtigt en beheerst de 2-0 maakt. Diezelfde Niels maakt in de 50e minuut plaats voor Stefan Adema. Die wordt voorstopper en Sjouke schuift door naar het middenveld. Een goede voorzet van Janbauke wordt door de voorwaartsen niet op waarde geschat.

 

Nicator zet aan de laatste twintig minuten en Stefan moet daarom met zijn lengte veel ballen weg koppen en dat doet hij prima. Jorge kan ook een keer alleen op de doelman af gaan, maar verliest de controle over de bal. Na 80 minuten wordt Niels Outhuyse gewisseld en neemt Robert van der Zee zijn plaats in. In de 85e minuut is er een cruciale redding van doelman Helvrich. Hij stompt een van dichtbij hard ingeschoten bal uit zijn doel en voorkomt hiermee de aansluitingstreffer van de gasten. In de 89e minuut maakt Jorge, die zelf nogal wat schoppen overleefde, een overtreding van achteren op Melvin Hempenius en wordt met direct rood zonder aarzeling door de scheids eruit gestuurd. Met tien man moet de fc Harlingen verder. Er werd behoorlijk wat blessuretijd bij getrokken, maar de zege van fc Harlingen kwam niet meer in gevaar. Belangrijke punten en de thuisclub steeg weer een plaatsje op de ranglijst. Volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen sc Bolsward.

 

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Elise en Sjoerd uit Harlingen in Droomhuis gezocht

20-02-2017

HARLINGEN - Maandagavond 20 feb. gaat Sybrand Niessen in het programma Droomhuis gezocht met Elise en Sjoerd op zoek naar een droomhuis in Zweden.

Sasbrug te Harlingen gestremd voor voetgangers / fietsers

20-02-2017

HARLINGEN - In verband met een defect in het aandrijfwerk is de Sasbrug te Harlingen tot nader bericht gestremd voor voetgangers en fietsers.

Vrolijke opening gerestylde Wereldwinkel Harlingen

20-02-2017

HARLINGEN - Het werd voor Wereldwinkel Harlingen een vrolijke Valentijnsdag.

Reacties

Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona