Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

fc Harlingen wint niet van Warga

05-12-2016

HARLINGEN - Na de mooie overwinning vorige week thuis tegen Udiros, waren de verwachtingen deze zondag uit tegen Warga hooggespannen.

fc Harlingen wint niet van Warga Foto: Hielke Jager.

Met die inzet en het goede spel, zou Warga voor de fc Harlingen niet de moeilijkste tegenstander zijn. De praktijk bleek even anders. fc Harlingen was geen schim van vorige week en mag tevreden zijn met het gelijke spel. Bijna elke speler speelde een klasse minder. Bovendien ligt het spelletje dat Warga speelt de Harlingers niet. Het waren bijna allemaal lange ballen, hoog en hard die het de verdediging moeilijk maakten. Zo kwam fc Harlingen daardoor en door eigen falen niet in haar spel.

 

De wedstrijd was nog maar twee minuten oud of fc Harlingen keek al tegen een achterstand aan. Op rechts kon de rechtermiddenvelder vrij opkomen, niemand legde hem een strobreed in de weg, hij speelde de bal naar Anton Hobert en die scoorde zomaar met een lage schuiver door het midden. Een behoorlijke tegenvaller. fc Harlingen moest dus aan de bak. Maar er werd nogal slordig gepasst, mede door het hobbelige veld. Voorstopper Sjouke Bootsma kopte na een voorzet van Freek Töpfer net naast en een solo van diezelfde Freek strandde in schoonheid. Na een tien minuten hadden Freek en Jorge Pirez meer moeten doen met een prima pass van Janbauke Tolsma. Warga bleef met de lange ballen en snelheid van Hobert gevaarlijk. Doelman Tetze Helvrich moest redding brengen op een laag ingeschoten bal. In de 14e minuut komt de bal op zo'n twintig meter van het Wargadoel in bezit van Ane Schaap. Zijn pass wordt door Daniël Matakupan door de benen van de keeper in het doel geschoten en zo wordt het tamelijk onverwacht 1-1. Dit zou de spelers van fc Harlingen rust moeten geven, maar het bleef slordig voetbal. Even later bereikt een mooie pass van Niels Outhuyse Freek, maar diens schot in kansrijke positie verdwijnt ruim naast en dat zou later nog een paar keer gebeuren. Op links begint Janbauke aan een solo, geeft een voorzet, maar de voorwaartsen doen er niets mee. Na een half uur bleek dat fc Harlingen toch wel enkele goede mogelijkheden niet benutte, hoewel de Wargaaster doelman een paar keer goed redde. Er kwamen wel een groot aantal corners voor de Harlingers, maar die waren meestal ongevaarlijk. Het bleef een moeilijke wedstrijd en het middenveld van fc Harlingen kwam er niet aan te pas, ook vanwege de lange halen van Warga. Jorge Pirez kreeg ook wat kansjes, maar het wilde maar niet lukken met hem. Het duo Arjan Outhuyse, die vorige week nogal beter speelde en Sjouke Bootsma hadden het niet gemakkelijk deze middag. De rust brak aan met een 1-1 stand.

 

Je zou denken dat er na de rust een toch beter fc Harlingen begon aan de tweede helft, maar dat bleek verre van waar. Wel werd Kenneth Dijkstra, ook wat ongelukkig spelend als linksachter, gewisseld en kwam Lee-Roy Purvis in de ploeg. Janbauke werd linksachter en Lee-Roy op het middenveld. Warga nam wel weer het initiatief en in 50e minuut redt Tetze op een harde inzet. In de 55e minuut krijgt de fc Harlingen op 20 meter recht voor het doel van Warga een vrije trap na een overtreding. Freek en Janbauke stonden beide bij de bal. Het was de laatstgenoemde die trapte en de bal verdween feilloos in de rechterbovenhoek en werd het 1-2 voor fc Harlingen. Een geweldige vrije trap van Janbauke. fc Harlingen bleef wel de gevaarlijkste ploeg, maar kansen benutten was deze middag het zwakke punt. In de 60e minuut wordt Daniël gewisseld en komt Sander Zeilmaker in de ploeg. Vijf minuten later liet de achterhoede van fc Harlingen zich geheel onnodig verschalken Op rechts kon Anton Hobert ongehinderd voorzetten, bij de tweede paal leek de bal achter te gaan, maar Bart Boersma dacht daar anders over en kopte over de handen van de mis stompende Tetze de 2-2 binnen. Een domper voor fc Harlingen, die allang zelf eerder had moeten scoren. Niels Outhuyse, niet helemaal fit, werd vervangen door Niels Vlottes. De thuisclub krijgt in de slotfase nog een paar vrije trappen rand zestien. Gelukkig zonder gevolgen. Sjouke krijgt nog geel voor een lichte overtreding en Mateusz Ype moet een paar keer goed verdedigen. Na een paar goede aanvallen van fc Harlingen leek Sander toch nog de winnende treffer te maken. Helaas keerde een verdediger zijn harde schot. Zo bleef het 2-2. Er had meer ingezeten. Zaterdagavond 10 december dan de derby thuis tegen Franeker en dat is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop.

 

 

Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bezoek Harlingen: dé Kerststad van het Noorden

05-12-2016

HARLINGEN - Zaterdag 10 december staat Harlingen weer geheel in het teken van de sfeervolle Zoutsloter Kerstmarkt en is daarmee dé Kerststad van het Noorden.

Dames 1 gaat knallend de winterstop in

05-12-2016

HARLINGEN - Afgelopen vrijdagavond speelde Dames 1 haar laatste (inhaal)wedstrijd op het veld tegen Lemmer.

Zeerobben te gast bij Cambuur

05-12-2016

HARLINGEN - Alweer enig tijd geleden ontving het jeugdbestuur een uitnodiging van sc Cambuur om de line-up te verzorgen bij de thuiswedstrijd van Cambuur tegen Jong Ajax.

Reacties

Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats
Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus