Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen wint degradatieduel

12-03-2018

HARLINGEN - Het was best aardig weer afgelopen zondag toen fc Harlingen hun degradatieduel met Warga uit moesten vechten.

Fc Harlingen wint degradatieduel Foto: Dorus Breidenbach.

Warga stond met nog maar 1 puntje stief onderan en Harlingen moest dit kunnen winnen. Nou en het werd duidelijk een strijd uit de laagste regionen. Het voetbal was niet best maar toch kon je je vermaken door de spanning en de inzet, want die was er zeker.

 

Harlingen mistte wat spelers maar daar zijn we inmiddels aan gewend geraakt. De start was goed voor de fc Harlingen, al in de 7e minuut onderschepte Jeroen van Dellen een pass van een tegenstander. Hij zette de aanval op kreeg de bal terug en scoorde 1-0 voor Harlingen. Twee minuten later leek Warga alweer gelijk te komen hun stevige spits A. Zwerver moest de diepte in maar de snelheid ontbrak en zijn schot van afstand was een gemakkelijke prooi voor keeper v d Werf. Meteen hierop wist Harlingen ook weer een dot van een kans te missen. Het spel bleef zwak van beide kanten alhoewel Harlingen wat meer balbezit had en verzorgder speelde.

 

Een schot van Arjan Outhuyse vloog maar net over de kruising, en een vrije trap van Ane Schaap en Arjan Outhuyse had meer weg van een circusact dan een kansrijke vrije trap. De vrije trap die Ane Schaap daarna nam was stukken beter maar helaas net naast. Warga kon niet echt een vuist maken en Harlingen leek het verdedigend in de macht te hebben. En toen was daar een stevig duel tussen Wietze Wybrandi en Jeroen van Dellen waarna de Warga speler Wybrandi duidelijk in het gezicht sloeg van v Dellen. Scheids Achtien had het gezien maar waar rood op z’n plaats leek gaf hij heel verrassend 2 keer geel. En wat gebeurd er, laat nou vlak voor de rust die Wybrandi een bal toevallig goed op sien skoen krije en hoppa het was 1-1. Hartelijk dank scheids Achtien maar het was ook eigen schuld want het had zeker al 3-0 moeten staan maar o.a. Zandbergen net als Sander Zeilmaker miste leuke kansjes.

 

De start in de 2e helft was weer aardig in de 53e minuut belande een goed genomen vrije trap van Arjan Outhuyse voor het doel. De bal werd weggewerkt maar met een knappe omhaal bracht Ane Schaap de bal weer voor het doel terug en daar stond Sander Zeil maker die de bal knap inkopte 2-1. Warga had nu de aardig stevige wind mee en kwam wat vaker naar voren. En het verdedigen van fc Harlingen was niet al te best. Zo kon Wietze Wibrandi, daar is ie weer, een stuiterende bal helemaal vrijstaand hard en hoog inschieten 2-2. Dat was natuurlijk tegen alle verwachtingen in. Maar Harlingen bleef doorvechten voor de volle winst en dat met inzet. Er volgde een aanval via Remco Zandbergen zijn voorzet bereikte, Age Zijlstra sien kleinseun, Jelmer Kooistra en die zijn pass leek Sander Zeilmaker te bereiken maar die werd onderuit geschoffeld. Scheids Achtien gaf Harlingen terecht een strafschop en Iwan Potijk rood en dat had misschien wel kunnen volstaan met geel. Arjan Outhuyse nam de strafschop en dat deed hij goed 3-2 voor Harlingen.

 

Warga probeerde het met lange halen en gauw thuus en Harlingen kreeg nog wat kansjes. Middenveld had Harlingen bijna niet meer en ze bleven spelen met drie spitsen op een rij, maar ja dat mut kanne. Niels Vlottes kwam er in voor Remco Zandbergen, die had z’n best gedaan. Sander Zeilmaker speelde zich nog 2 keer mooi vrij maar schoot jammerlijk net naast. Er liepen een of twee spelers bij Harlingen met ut eind in e bek maar die werden niet gewisseld. Wel moest Jeroen van Dellen eruit voor Marco Zeilmaker en ook Jelmer Kooistra die goed speelde werd gewisseld voor Martin van Andel. Aan de stand veranderde niets meer en zo won het jeugdige team van Harlingen op inzet en gewoon omdat ze beter waren met 3-2, en dat is mooi.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Dijkstra en Geelhoed airco service squash competitie 09-03-2018

12-03-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

De eerste van 5 ‘batches’ van de kandidaten van de VVD

12-03-2018

HARLINGEN - De VVD presenteert een flinke lijst met mensen uit alle geledingen van de samenleving, en van alle leeftijden.

Jazz-O-Matic-Five speelt onvermoeibaar strak

12-03-2018

HARLINGEN - Jazz-O-Matic-Five verzorgde zondagmiddag 11 maart in stadsschouwburg Trebol in Harlingen het derde concert van dit seizoen dat het Centrum Traditionele Jazz Harlingen in samenwerking met Friejam had georganiseerd (CTHJ).

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio