Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fc Harlingen VR 1 sluit eerste seizoenshelft af met winst op CVO VR 1

20-12-2016

HARLINGEN - Zaterdag 17 december moesten de dames van fc Harlingen VR 1 voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft thuis spelen tegen het VR 1 team van de voetbalvereniging CVO uit Vrouwenparochie.

Fc Harlingen VR 1 sluit eerste seizoenshelft af met winst op CVO VR 1 Marleen Bergsma wurmt zich tussen de keeper en verdedigsters door, maar treft helaas geen doel. Foto: Peter IJdema.

Dit was de eerste wedstrijd voor de VR 1 dames na een zeer emotionele week bij de fc Harlingen en met name voor de familie Metz na het overlijden van hun zoontje Twan, waarin op begrijpelijke wijze niet werd gespeeld en getraind door de teams van de fc Harlingen. Om hun respect aan Twan en de familie Metz te tonen was er door de dames en begeleiding van VR 1 besloten om hier op een waardige manier bij stil te gaan staan, voor en tijdens de wedstrijd, waar tegenstander CVO  VR 1 dan ook op een zeer welwillende en respectvolle manier hun medewerking aan verleende.

 

De selectie van VR 1 was bijna compleet voor deze wedstrijd, Astrid was afwezig deze wedstrijd en Laura H moest werken maar zij was voor haar werk eerst wel naar de fc Harlingen gekomen om bij het eerbetoon aan Twan aanwezig te zijn. Doordat iedereen verder aanwezig was, moest trainer-coach Catrinus Bouwhuis, met zijn staf een keuze maken en aldus werd besloten om met de volgende dames te starten, op doel Marissa de achterhoede werd gevormd door Sascha, Sabine, Audrey en Tracey op het middenveld was een plaatsje ingeruimd voor Ingrid, Deveny en Marleen en Ilse, Fleur en Demi vormden met zijn drieën de voorhoede. Als wisselspeelsters begonnen deze keer Ashley, Sjoukje, Jessica en Laura de B en non playing captain MO13-1 speelster Gwen Metz completeerde de selectie deze middag.

 

Na de warming up gingen beide teams eerst weer naar binnen voor de laatste voorbereidingen, waarna onder leiding van arbiter WillemJan Kimp en zijn assistenten de beide teams met rouwbanden om de arm en witte ballonnen in de hand gezamenlijk het speelveld weer betraden. Waarna er na de toss een zeer respectvolle minuut stilte volgde van beide teams, arbitrage en het publiek, waarna de ballonnen werden opgelaten. Na de aftrap was het voor het beide ploegen eerst elkaar wat aftasten zonder dat er echt kansen ontstonden voor beide teams. De eerste echte doelpoging was in de 6e minuut van Marleen maar haar schot ging net naast. Nadat het spel wat over en weer was gegaan legde scheidsrechter Kimp het spel in 8e minuut stil en volgde er een minuut lang een ovationeel applaus van beide teams, arbitrage en het talrijke publiek om nogmaals hun respect aan Twan en de familie Metz te tonen en hun hiermee een steun in de rug te geven in deze moeilijke periode. In een fase waarin VR 1 een paar kansjes kreeg via Fleur, Demi en Ilse was het in de 12e minuut geheel tegen de verhouding in CVO dat de leiding nam.

 

Na enkele slordig aangespeelde ballen op de rechterflank werd de bal niet goed op Marissa teruggespeeld en kreeg zij deze bal niet goed onder controle en kon een CVO-speelster hiervan profiteren en de 0-1 aantekenen. Maar de VR 1 dames waren door deze domper niet uit het veld geslagen en zochten direct de aanval weer en nadat in de 14e minuut Deveny de paal al had getroffen was het in de 15e minuut Marleen die goed doorging en voorzette op Fleur en deze liet de keepster met een schuiver kansloos 1-1. Even later was het bijna weer raak toen in de 18e minuut Demi goed voorzette op Fleur, maar haar inzet werd knap door de CVO-keepster tot corner verwerkt.

 

Hierna golfde het spel wat op en neer waarbij de strijd zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde en de beide verdedigingen de aanvallen zonder al te veel moeite konden pareren en de keepsters aan beide zijden niet of nauwelijks in actie hoefden te komen. In de 27e minuut was het Sascha die Ingrid goed aangooide en deze wist met een mooi steekpassje Ashley te bereiken en zij liet de CVO-keepster opnieuw de gang naar het net maken en de 2-1 te scoren.

 

Het spelbeeld bleef hierna dat VR 1 domineerde, maar dat het ook  lastig was om door de compacte CVO verdediging te komen waarbij er ook rekening gehouden moest worden met de af en toe scherpe counters van CVO , maar deze werden door de VR 1 verdedigsters Sascha , Sabine , Audrey en Tracey steeds goed gepareerd, zodat de rust aanbrak zonder dat er nog werd gescoord en konden de dames aan de warme thee en konden de weer massaal opgekomen trouwe supporters van VR 1 zich in de kantine even opwarmen met een bakje koffie of  een andere hartversterking.

 

De tweede helft liet een vanaf de aftrap aanvallend VR 1 zien dat direct druk op de CVO-verdediging zette en na al schoten van Ashley, Fleur en Demi te hebben verwerkt was het in de 53e minuut Tracey die Jessica goed aanspeelde, deze snelle buitenspeelster ging goed door en legde de bal terug op Fleur welke de bal voorzette op Ashley die dit kansje maar wat graag verzilverde en er 3-1 van maakte. VR 1 bleef goed doorgaan en kreeg nog wat kansjes via Demi en Jessica maar de bal wilde er niet in, aan de andere kant was het ook scherp blijven voor de fc Harlingen defensie op de CVO-counters maar zij wisten dit goed op te lossen en anders was daar wel Marissa die attent haar doel verdedigde.

 

In de 64e minuut anticipeerde Audrey goed op een CVO-counter en speelde Sabine aan, deze bracht de bal op en passte op Fleur, deze ging goed op snelheid door en oog in oog met de CVO-keepster liet zij deze kansloos 4-1. Nauwelijks twee minuten later konden de fc Harlingen VR 1 speelsters, begeleiding en trouwe aanhang weer juichen toen Jessica Ingrid goed aanspeelde, deze ging goed door en zij liet met een droge knal de keepster opnieuw de bal uit het net halen 5-1.

 

Nadat eerst Audrey, de op één na oudste speelster van het veld, in de 71e minuut een lange rush van achteruit afgerond met een schot door de CVO-keepster gepakt zag worden, waarna de lange weg terug naar de verdediging volgde, was het CVO dat enkele kansjes kreeg maar de VR 1 verdediging loste dit weer goed op.

 

Het was in de 76e minuut Laura de B. die de bal goed op Ashley aanspeelde welke de bal in één keer doorspeelde op Ingrid en met een schitterend schot van zeker 25 meter in de kruising, liet de nestor van VR 1 de keeper kansloos en deze 6-1 was zonder de andere doelpunten te kort te doen ongetwijfeld de mooiste van deze middag naar de bescheiden mening van schrijver dezes.

 

In de 82e minuut leek Sascha ook nog te scoren, maar de bal werd van de doellijn gewerkt door een CVO-verdedigster. Hierna waren er van beide ploegen nog enkele speldenprikjes zonder dat er echt gevaar uit voort kwam en kabbelde de wedstrijd naar het einde, waarna de leidende scheidsrechter WillemJan Kimp er na exact 90 minuten spelen voor het einde van deze beladen maar zeer sportieve wedstrijd floot en namen de speelsters van beide teams na elkaar voor de sportieve wedstrijd te hebben bedankt afscheid van elkaar.

 

En dus konden de dames van VR 1 na eerst een lekker warme douche te hebben genomen in de kantine nog even met hun begeleiders, sponsor Riekele de Jong en trouwe supporters nagenieten van de overwinning onder het genot van een hapje en een drankje.

 

De dames en begeleiding van fc Harlingen VR 1 wensen al hun trouwe fans, sponsor R. de Jong, bestuur en leden van fc Harlingen, familieleden, vrienden en bekenden hele Fijne Kerstdagen en een Sportief maar bovenal Gezond 2017 toe.

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

OPA Harlingen bij de tijd

20-12-2016

HARLINGEN - In de laatst gehouden raadsvergadering heeft Johan Erents, raadslid van OPA Harlingen, onderstaande vraag gesteld.

Gezonken en verwaarloosde boten in Harlingen

20-12-2016

HARLINGEN - Op het binnenwater zijn de afgelopen tijd diverse boten aangetroffen waaraan lange tijd geen aandacht is geschonken.

Basketbalvereniging Green Lions organiseert basketbalclinics voor basisscholen in Harlingen

20-12-2016

HARLINGEN - Basketbalvereniging Green Lions organiseert voor basisscholen in Harlingen een leuke "Basketbalclinic" voor de groepen 3 en 4!

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen