Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
RSH Radio Marathon!

RSH Radio Marathon!

54 uren live radio in het weekend van 27, 28 en 29 oktober 2017! Kom langs of luister via 104.1 FM, 106.2 FM!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fc Harlingen VR 1 sleept punt binnen in slotfase

29-11-2016

HARLINGEN - Na een periode van vier weken zonder competitievoetbal moesten de dames van VR 1 dan eindelijk eens weer aantreden voor een wedstrijd.

Fc Harlingen VR 1 sleept punt binnen in slotfase Ashley Nauta een van de jonkies van VR 1 in duel met twee tegenstanders. Foto: Peter IJdema.

Dit kwam door dat driemaal omdat de tegenstander zich voor de wedstrijd afmeldde en één wedstrijd ging niet door in verband met het overlijden van Werry Hoffman. Tegenstander op het eigen veld aan de Vierkantsdijk was deze keer Stiens VR 3, dat de tweede plaats op de ranglijst bezet. Bij de VR 1 dames ontbraken deze wedstrijd Ilse en Mariska wegens vakantie en blessure en Laura H. en Sjoukje moesten werken, maar daartegenover stond de terugkeer in de selectie van Laura B. na enkele weken blessureleed.

 

Coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf begonnen met de volgende opstelling aan de wedstrijd: op doel Marissa. Achter: Sascha, Audrey, Sabine en Tracey. Middenveld: Marleen, Ingrid en Deveny en de voorhoede werd gevormd door Ashley, Fleur en Demi. Als wisselspelers begonnen Jessica, Laura en Astrid.

Na elkaar even te hebben afgetast was het in de 4e minuut als een donderslag bij heldere hemel 0-1 toen een counter van Stiens niet goed werd verwerkt en zij hieruit konden scoren. Hierna ontstond een strijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Beide teams lanceerden via de lange bal de spitsen en hieruit ontstonden voor beide ploegen wel kansen maar echt gevaarlijk werd het niet voor de keepers. Stiens met enkele fysiek sterke spelers ging hierna aanvallend wat meer hun krachten gebruiken in de duels maar de beide lichtgewicht backs van VR 1 Sascha en Tracey wisten dit toch steeds weer goed op te vangen. En anders waren het wel de robuuste centrumverdedigers Sabine en Audrey die de helpende hand toestaken en wanneer er alsnog een doelpoging werd gedaan door Stiens dan was keepster Marissa wel op haar post. Het middenveld met Marleen, Ingrid en Deveny zwoegde en sleepte en moest vele duels aangaan. Maar Harlingen kwam regelmatig als winnaar uit de bus zodat de spitsen Fleur, Ashley en Demi in stelling konden worden gebracht. Deze dames werden fel op de huid gezeten door de Stienser verdedigers zodat dit nog niet het gewenste resultaat had en doelpunten nog even uitbleven voor VR 1.

 

Het spel golfde wat op en neer waarbij dan de één en dan de ander een klein overwicht had en er ook wel kansjes kwamen. Maar het moet gezegd worden dat af en toe de scherpte ook wel een beetje ontbrak bij de VR 1 dames. Dat is geen verwijt richting de speelsters maar dit komt door gewoon het feit dat het wedstrijdritme ontbrak, want hoewel er goed en lekker is getraind de echte scherpte krijg je door het spelen van wedstrijden. En ondanks dat VR 1 behoorlijk aandrukte in de slotfase van de eerste helft en ook nog een aantal aardige kansen kreeg, welke maar ternauwernood door de Stiens keepster onschadelijk konden worden gemaakt, werd het vijandelijke doel niet getroffen. De dames konden aan de warme thee van Klaas werd beginnen met de ongewenste 0-1 achterstand.

 

Na de thee was het VR 1 dat direct druk op de verdediging van Stiens zette en zo kwam er af en toe ook wat meer ruimte om te schieten, maar de door VR 1 gewenste goal wilde maar niet vallen. Doordat de Harlinger dames de druk opvoerden en veelal met zijn allen tot op of net over de middenlijn aansloten, kreeg Stiens de ruimte voor een counter. Maar deze werden door de steeds weer attent reagerende verdedigsters van fc Harlingen goed opgevangen zodat dit gevaar kon worden gekeerd. De tijd tikte weg in het nadeel van VR 1 en ondanks dat de dames het probeerden met schoten van Astrid, Fleur, Demi, Ashley en Ingrid werd het doel niet gevonden. Ook vanuit de tweede lijn wisten Deveny en Jessica geen doel te treffen en bleef de hatelijke nul op het scorebord staan voor VR 1. Maar in de 68e minuut was er dan eindelijk loon naar werken voor de dames toen de bal via Jessica bij Ingrid kwam. Zij speelde Ashley aan en die stuurde op haar beurt Fleur de diepte in. Fleur ging goed door, sneed naar binnen de 16 meter in en met een bekeken inzet in de korte hoek liet zij de keepster kansloos 1-1. De VR 1 dames bleven hierna goed geconcentreerd spelen en probeerden combinerend nogmaals een opening te vinden. Maar de Stienser dames regeerden steeds attent op de Harlinger aanvallen. In de 75e minuut leek het of VR 1 dan eindelijk de gewenste en ook wel verdiende leiding zou nemen maar de pegel van zeker 25 meter van Deveny spatte via de onderkant van de lat aan de voor de fc Harlingen dames verkeerde kant van de doellijn het veld weer in. Fc Harlingen VR 1 bleef het proberen maar het geluk van een treffer zat niet mee deze middag. Ook de Stienser dames probeerden het nog een paar keer via een counter maar deze actie werd door de verdediging goed opgevangen en anders stond keepster Marissa wel op haar post.

 

Na in de slotminuut beide nog een paar kleine kansjes te hebben gehad, zaten de 90 +3 minuten erop en kon de goed leidende scheidsrechter Willem Jan Kimp voor het einde fluiten. De dames konden onder de warme douche en de trouwe aanhang aan de warme koffie of een hartversterkertje.

 

Zaterdag 3 december speelt VR 1 weer thuis en dan zijn de dames van WWS VR 1 te gast op het Vierkantsdiekje.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nu bij Kamsma Schoenen: 20% korting op de Gabor collectie

29-11-2016

HARLINGEN - De gevarieerde collectie omvat alle typen vrouwelijke schoenen, pumps en laarzen.

D66 Harlingen: Schriftelijke vraag aan college

29-11-2016

HARLINGEN - In navolging van de op 6 oktober jl. door D66 Harlingen gestelde vragen over de risico’s van het sporten op kunstgras na de uitzending van Zembla heeft D66 Harlingen enkele aanvullende vragen.

Ontwikkelingen rondom het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden

29-11-2016

HARLINGEN - De gemeente Harlingen volgt alle ontwikkelingen rondom het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden.

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine