Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

fc Harlingen VR 1 pakt zwaar bevochten punt

02-05-2017

HARLINGEN - Na de mooie puntendeling tegen koploper Tzum VR 1 en daarna een weekje vrij moesten de dames van fc Harlingen VR 1 zaterdag 29 april uit spelen tegen de dames van Stiens VR 3.

fc Harlingen VR 1 pakt zwaar bevochten punt Foto: Peter IJdema.

Het zonnetje scheen overdadig, het veld lag er goed bij en dus leek niets een mooi voetbalmiddagje voor de dames van VR 1 en hun weer in grote getallen meegereisde vaste schare supporters in de weg te staan. Maar wie dit had verwacht kwam, op het mooie weer na, bedrogen uit want wat kregen de dames van VR 1 het zwaar te verduren deze middag.

 

Bij de fc Harlingen ontbraken nog steeds Astrid, Laura B. en Fleur wegens blessures en werd er door coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf voor gekozen om te starten met Marissa op doel. Achter van rechts naar links Sascha, Audrey, Sabine en Sjoukje. Op het middenveld begonnen Tracey, Ingrid en Deveny en in de voorhoede stonden Ilse, Marleen en Demi.  Laura H., Ashley, Jessica en Marjan begonnen deze keer als wisselspelers.

 

Nadat Stiens al direct na de aftrap had laten zien dat er op het scherpst van de snede ging worden gespeeld, was het in de 7e minuut fc Harlingen dat voor het eerste hoogtepuntje van de wedstrijd zorgde. De bal, welke via Audrey, Tracey en Ingrid ging, kwam bij Marleen en zij ging vanaf eigen helft goed door maar haar inzet ging net naast. Nadat beide teams hierna enkele kansen hadden gekregen, was het in de 24e minuut Stiens dat uit een counter gevaarlijk werd maar Marissa redde ten koste van een corner.

 

In de 32e minuut was het Demi die de bal goed doorspeelde op Ilse die op de goal afging, maar de uitkomende keepster torpedeerde haar op zeker 15 meter buiten het strafschopgebied en deze overtreding, neerleggen van doorgebroken speler, was dan ook goed voor een donker rode kaart voor de keepster van Stiens. Maar dit werd door de scheidsrechter afgedaan met slechts een vrije trap. Nadat de Stienser dames zich nog enkele malen hadden laten gelden met enkele pittige overtredingen op enkels en op de tenen en voeten trappen bij de dames van fc Harlingen was het in de 43e minuut Stiens dat gevaarlijk werd maar Marissa wist de inzet te keren. En met een snelle spelhervatting wist diezelfde Marissa de scherp staande Demi te bereiken. Demi ging goed door naar de achterlijn en zette voor op de mee opgekomen Ilse en zij schoot de bal met de binnenkant voet geplaatst binnen, 0-1!

 

Na de rust was het in de 49e minuut Sjoukje die Sascha goed aanspeelde. Sascha zette de bal voor op Ashley die goed inschoot maar de keepster wist de bal te pakken. Stiens ging hierna steeds meer het fysieke spel spelen en fc Harlingen kreeg het hierdoor even moeilijk. In de 56e minuut wist Stiens dan ook vanuit een corner langszij te komen, 1-1. Maar fc Harlingen ging direct na deze tegengoal weer in de aanval en in de 60e minuut was er een mooie aanval via Demi, Ilse en Jessica maar het schot van laatste ging net naast.

 

Het spel van Stiens kant werd steeds ruwer. Al meerdere VR 1 speelsters van fc Harlingen waren voor een behandeling naar de kant geweest. Gelukkig konden de dames na behandeling en een korte rustperiode weer terug in het veld keren. Alleen Ashley moest geblesseerd het veld verlaten. Zij werd in een duel om de bal zwaar door de tegenstander aangepakt en hierbij raakte zij flink geblesseerd en moest ze noodgedwongen van het veld worden gesjouwd. Na een noodzakelijk bezoek aan het ziekenhuis is het voor Ashley waarschijnlijk einde seizoen door een forse enkelband blessure.

 

Het spel gaat verder en in de 85e minuut werd er door de spits van Stiens een pass van fc Harlingen onderschept en deze kon vrij op Marissa afgaan. Ondanks dat zij goed uitkwam, schoot de Stiens speelster de bal onhoudbaar binnen 2-1. Maar opnieuw rechten de dames van fc Harlingen hun rug. In de 87e minuut werd een mooie aanval via Sabine, Sjoukje, Laura en Marleen opgezet waarbij de bal op de snelle Ilse werd gespeeld. Er werd een overtreding begaan op Ilse en fc Harlingen kreeg een vrije trap op 25 meter van de goal. Deveny belastte zich hiermee en onhoudbaar voor de keeper jaagde zij de bal in de kruising, 2-2! En waar werd verwacht dat de beide ploegen hiermee de eindstreep gingen halen, besloot de scheidsrechter anders. Want uit een eerlijk duel om de bal, wat zeker een meter buiten het strafschopgebied plaatsvond, zag hij een overtreding en gaf hij Stiens tot verbazing van vriend en vijand een penalty. Bij het nemen van de strafschop stelde de beste man zichzelf op tussen de 16 meterlijn en de middenlijn, in plaats van in het 16 metergebied zoals het hoort. Een Stiens speelster nam de strafschop, waarbij de bal niet op de stip lag en schoot de bal in het net. En terwijl de Stiens speelsters en hun aanhang al juichten, appelleerde de grensrechter van fc Harlingen, dat de bal niet op de stip lag. Hierop kon de scheids niets anders doen dan de penalty over te laten nemen. Dezelfde speelster zou het klusje wel even opnieuw klaren, maar daar dacht Marissa even anders over. De fc Harlingen VR 1 keepster die overigens weer een beste partij keepte, wist de penalty tot grote vreugde van haar team en hun meegereisde supporters te stoppen!

 

En met deze redding werd er in een zeer zwaar bevochten wedstrijd het o zo verdiend punt mee naar huis genomen. Complimenten voor de jonge fc Harlingen VR 1 ploeg! Zij lieten zich niet meeslepen in het spel van de tegenstander en bleven netjes en sportief spelen.

 

  • Foto's: Peter IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vernieuwde Trekpleister Harlingen viert feestelijke heropening

02-05-2017

HARLINGEN - Trekpleister Harlingen krijgt een complete make-over.

Binnenkort is het weer Moederdag!

02-05-2017

HARLINGEN - Een dag om moeder te verwennen met een leuk of lief cadeautje.

Zaterdag 7e speelronde Waddenrobkes

02-05-2017

HARLINGEN - Zaterdag 6 mei gaan de Waddenrobkes van Zeerobben weer verder met de landencompetitie.

Reacties

Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot