Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fc Harlingen VR 1 pakt de draad weer op.

06-12-2016

HARLINGEN - De dames van fc Harlingen VR 1 moesten na het toch wel enigszins teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Stiens VR3, nu opnieuw thuis spelen en wel tegen de dames van WWS VR 1.

Fc Harlingen VR 1 pakt de draad weer op. Routinier Ingrid Hoekstra staat nog steeds haar "mannetje" in de wedstrijden, zoals hier tegen de dames van WWS. Foto: P. IJdema

Op Mariska, Laura B, Laura H en Deveny na (blessure en werk) was de VR 1 selectie compleet en na wat plussen en minnen tegen elkaar te hebben weggestreept werd er door trainer/coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf besloten om deze wedstrijd als volgt te gaan starten: Op doel Marissa. De achterhoede werd gevormd door Sascha, Audrey, Sabine en Tracey. Op het middenveld werden Marleen, Ingrid en Demi geposteerd en in de voorhoede stonden deze keer Ilse, Astrid en Ashley. Als wisselspelers begonnen Jessica, Sjoukje en Fleur.

 

Direct vanaf de aftrap nam VR 1 het initiatief en na een paar vroege aanvallen die werden gestuit, was het in de 3e minuut Ingrid die Marleen de diepte in stuurde. Marleen ging goed door en schoot de bal onder de uitkomende keeper door maar de bal ging helaas net naast het doel. VR 1 bleef de druk op WWS hoog houden waardoor de gasten zich louter moesten beperken tot een spaarzame counter in deze fase van de wedstrijd. In de 11e minuut was het Ashley die goed op snelheid doorging over de linkerkant en voorzette op Marleen. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Marleen de bal knap binnen en was het 1-0 voor VR 1. Na dit doelpunt mocht WWS aftrappen en uit deze aftrap kwam de bal bij Tracey. Zij speelde de bal goed door op Ashley welke op snelheid doorging maar zij werd ten koste van een corner door een WWS-verdedigster afgestopt.  Marleen belastte zich met deze corner maar de bal werd door de keeper buiten de 16 meter weg gewerkt. Echter, de bal viel voor de voeten van de mee opgekomen rechtsachter Sascha die de bal ineens op de pantoffel nam en de keeper het nakijken gaf 2-0.

 

VR 1 bleef aandringen en had duidelijk een veldoverwicht en kreeg daardoor ook enkele mooie kansen. Maar de inzetten van Astrid, Marleen, Demi, Ashley en Ilse werden door de WWS-keeper en vaak met hulp van haar verdediging steeds weer onschadelijk gemaakt. Ook WWS kreeg via de counter nog wel een paar kansen maar de VR 1 defensie stond steeds weer goed en wist dit vaak met een voetballende oplossing ongedaan te maken. En anders was keepster Marissa weer attent onder de lat en wist zij het ontstane gevaar dan wel te keren. In de 38e minuut was er een mooi opgezette aanval van VR 1 toen de bal via Audrey en Ingrid bij Ilse kwam. Zij speelde een verdediger uit en zette vanaf de rechtervleugel voor op Ashley en deze schoot de bal hard en hoog in de touwen en was het 3-0. Na beiden nog een paar kleine kansjes te hebben gehad was het tijd voor de welverdiende thee voor de dames en kon de weer in grote aantallen opgekomen schare trouwe fans van VR 1 even genieten van een versnapering in de kantine.

 

De rust was nog maar nauwelijks voorbij toen de dames van VR 1 en hun supporters in de 49e minuut weer konden juichen toen Tracey een pass van WWS onderschepte en Fleur aanspeelde. Zij kapte een tegenstander uit en gaf een mooie dieptepass op Ashley. Op volle snelheid ging Ashley door en sneed de 16 meter in en schoot op de goal. Via een verdedigster én de paal verdween de bal buiten bereik van de keeper in het net 4-0. De VR 1 dames roken dat er mogelijk een hoge uitslag te behalen was en voerden de druk steeds meer op. Maar schoten van Fleur, Demi, Jessica, Marleen, Astrid en Ashley, die vaak na mooi opgezette aanvallen in positie werden gebracht, gingen net naast of over of werden soms met kunst en vliegwerk door de WWS-keepster of verdediging onschadelijk gemaakt. Ook de fc Harlingen verdedigsters en middenvelders bemoeiden zich steeds meer met de aanval en schoven steeds verder door tot ver over de middenlijn en probeerden het met schoten uit de tweede lijn van Audrey, Sabine, Ingrid en Sascha. Maar ook deze inzetten wisten helaas nog geen doel te treffen. Doordat VR 1 steeds meer de druk opvoerde en verder opdrong richting het WWS-doel kreeg WWS af en toe de ruimte voor een felle counter.  Maar deze werden meestal goed door Audrey, Sjoukje en Tracey onschadelijk gemaakt doordat zij steeds attent als slot op de deur achterbleven. En anders toonde keepster Marissa zich wel weer als een betrouwbaar sluitstuk tussen de palen deze middag.

 

Nadat ook Jessica, Demi en Ashley nog een keer net naast had geschoten of hun schot door de keepster zagen worden gekeerd, was het inmiddels al in de 89e minuut toen een mooie aanval tussen Fleur en Jessica ten koste van een corner door de WWS-verdediging werd afgestopt. Astrid belastte zich met deze corner en zij schoot de bal over alles en iedereen heen. Onhoudbaar, waarbij de bal bij de tweede paal ineens in het doel verdween en het was 5-0. Na de aftrap van deze goal vond scheidsrechter Evan van Sertima, die goed floot, het genoeg in de 90e minuut en was VR 1 na een als collectief goed gespeelde wedstrijd weer 3 punten rijker en zetelde het zich door deze overwinning op de 3e plaats op de ranglijst.

 

En zo konden de dames van fc Harlingen, gesponsord door schilderspecialist R. de Jong, na de warme douche nog even met z’n allen gezellig nazitten en genieten van de overwinning. Daarna werd het nog een erg gezellige Sinterklaasavond waarbij het complete team in de kantine pakjesavond hield. Hier werd nog eens duidelijk wat een fantastische groep dames en meisjes dit zijn waarbij de teamspirit en saamhorigheid een grote rol spelen.

 

  • Foto's: P. IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bluesnight Midlum en de Zeeuwse band The Juke Joints

06-12-2016

HARLINGEN - Voor de 18e keer hield de organisatie van Bluesnight Midlum haar jaarlijkse Blues avond, dit keer in het muziekhart van Harlingen, Muziekcafé "de Lichtboei".

Wiebe: een dijk van een biertje!

06-12-2016

HARLINGEN - Er is een nieuw Harlinger biertje verkrijgbaar: Wiebe!

De gemeente Harlingen wordt een hartveilige gemeente

06-12-2016

HARLINGEN - De gemeente Harlingen gaat inzetten op het vergroten van de hartveiligheid in de gemeente.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus
De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor