Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

fc Harlingen VR 1 onnodig hard onderuit

02-11-2016

HARLINGEN - Het eerste damesteam van de fc Harlingen moest afgelopen zaterdag als de trotse nummer twee van de ranglijst thuis spelen tegen de dames van de FC Birdaard/Wardy/Marrum combinatie, welke tot dan op de vierde plaats van de ranglijst stonden met ook slechts één verliespartij.

fc Harlingen VR 1 onnodig hard onderuit Foto: Peter IJdema.

Door blessures waren Marissa en Laura B. niet beschikbaar en Ashley en Mariska ontbraken door schoolreis en werk, maar verder konden coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf over een fitte selectie beschikken. Direct vanaf de aftrap zocht VR 1 de aanval en kreeg enkele kansen maar hier werd te slordig mee omgegaan zodat dit niets opleverde.

 

In de 4e minuut was het wederom VR 1 dat in scoringspositie kwam maar door besluiteloosheid en te lang doorbreien werd er balverlies geleden en plaatste FC BWM een vlijmscherpe counter waarop VR 1 geen antwoord had en was het 0-1. Twee minuten later was het opnieuw FC BWM dat van balverlies in het rechterverdedigingsblok van VR 1 profiteerde en er opnieuw gevaarlijk uitkwam en deze aanval afrondde met een loeihard schot op de lat, in de rebound schoot de FC BWM spits opnieuw hard in maar keepster Marleen wist gelukkig ten koste van een corner redding te brengen.

 

VR 1 leek hierna wakker te zijn geschut en ging wat compacter spelen zodat de gevaarlijke counters wat beter konden worden beantwoord en langzaam maar zeker bouwde VR 1 weer een veldoverwicht op, de verdedigsters Sascha, Audrey, Sabine en Tracey wisten geholpen door de middenvelders Deveny, Ingrid en Laura H. de FC BWM aanvallers af te stoppen en anders was Marleen wel steeds attent om gevaar te voorkomen. Ook de aanvallers Fleur, Astrid en Ilse kregen voldoende aanvoer van ballen, maar de FC BWM verdediging zat er boven op zodat zij steeds snel moesten handelen, maar af en toe viel er toch wel een gaatje in de verdediging van de gasten en kwam er de gewenste ruimte maar deze werd niet altijd goed genoeg benut door de VR 1 spitsen omdat de juiste richting ontbrak.

 

In de 14e minuut was het laatste dame Audrey die in een rush van achteruit de aanval zocht en dit afrondde met een schot maar de bal ging helaas centimeters naast het doel. Nadat VR 1 enkele malen dicht bij een doelpunt was geweest door schoten van Ingrid op aangeven van Laura en Deveny op een pass van Ilse, welke beide maar net door de keeper werden gepakt en ook Fc BWM een paar kleine kansjes had gehad was het in de 21e minuut dan eindelijk loon naar werken voor VR 1 toen de bal via Tracey en Ingrid bij Laura kwam, deze zette goed voor op Fleur en met een schot vanaf de rand 16 meter trok zij de stand weer gelijk 1-1. De fc Harlingen dames kregen het idee dat er meer inzat en voerden de druk op maar schoten van Astrid en Fleur misten de kracht en precisie om gevaarlijk te worden.

 

In de 38e minuut kreeg FC BWM een corner en hieruit werd de bal uit een scrimmage voor het doel achter de kansloze Marleen in het net gewerkt en stond VR 1 onnodig met 1-2 achter. Maar de gifbeker was nog niet leeg want in de 42e minuut was het fc Harlingen VR 1 dat de tegenstander zover terug drong, dat zelfs de verdedigsters van VR 1 op of over de middenlijn stonden, maar schot na schot van de Harlinger dames smoorde in de FC BWM verdediging en in een ultieme poging om rust te krijgen werd de bal naar voren gerost op de scherp staande spits van de gasten, deze wist Audrey- welke nog wel alles uit de kast haalde om haar terug te halen- te passeren en oog in oog met Marleen liet zij deze kansloos 1-3.

 

Na de rust probeerde VR 1 door direct de aanval te zoeken de bakens te verzetten, maar er werd opnieuw te slordig met de geboden kansen om gegaan zodat de FC BWM verdediging dit gevaar steeds weer wist op te lossen. De dames van Fc BWM konden door het hebben van deze mooie 1- 3 voorsprong rustig achterover hangen en op de counter loeren wetende dat VR 1 wanneer het nog wat wilde, de aanval moest zoeken.

 

En in de 60e minuut was het uit counter dat de FC BWM dames een corner kregen en hieruit wisten zij te gemakkelijk te scoren en de 1-4 op het score bord te zetten.

Maar de VR 1 dames wilden zich nog niet gewonnen geven en bleven het proberen, maar schoten van Demi, Ilse en Jessica gingen net naast. In de 76e minuut was er een mooie aanval van VR 1 via Demi en Jessica waaruit de bal bij Fleur kwam, deze haalde van zeker 25 meter hard uit en liet de keeper kansloos 2-4. Twee minuten later ging Fleur opnieuw goed door, maar oog in oog met de keeper schoot zij de bal net naast. De Harlinger dames gingen er weer in geloven en in de 80e minuut was het Tracey die de bal over de voor haar doel staande keepster schoot maar deze net naast het doel zag belanden.

 

VR 1 bleef gaan en in de 81e minuut ging Fleur opnieuw alleen op de keepster af, maar haar inzet werd door de keeper gepakt en hier had mogelijk meer ingezeten als de bal breed op de mee opgekomen Demi en Jessica was gespeeld. De Harlinger dames verdienden in deze fase zeker een derde treffer en wanneer deze was gevallen had een gelijkspel er mogelijk ook nog wel ingezeten, maar helaas ging de bal er niet in en dan gebeurt dat waar je op kan wachten dat de tegenstander van de geboden ruimte profiteert en hieruit nog twee keer weet te scoren zodat de uitslag uiteindelijk op 2-6 word bepaald, als de goed leidende scheidsrechter Marcel Touwslager na 90 minuten spelen voor de laatste keer in deze wedstrijd fluit en de meeste van de VR 1 meiden hierna teleurgesteld elkaar op het veld opzoeken om na dit verlies elkaar weer proberen op te beuren want winnen en verliezen doe je als team.

 

Coach Bouwhuis heeft dus weer wat huiswerk meegekregen zoals hij het zelf verwoorde want naast een aantal lichtpunten zagen hij en zijn staf toch ook weer dingen waar zij niet tevreden over waren en met deze in het achterhoofd wacht volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen Frisia.

 

  • Foto's: Peter IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Tilly van der Schoot volleybal toernooi

02-11-2016

HARLINGEN - Op zondag 20 november 2016 vanaf 11.30 uur gaat het Tilly van der Schoot volleybaltoernooi weer plaats vinden in de Harlinger Waddenhal.

Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen

02-11-2016

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op Radio Stad Harlingen.

Extra opknap korting bij Expert Harlingen

02-11-2016

HARLINGEN - Expert Harlingen wordt opnieuw ingedeeld en om het ongemak te verzachten profiteert u van extra opknap korting!

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad