Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fc Harlingen VR 1 laat dure punten liggen in doelpuntenfestijn

06-03-2017

HARLINGEN - Voor de dames van het VR 1 team van de FC Harlingen stond na een maand van competitie loos voetbal zaterdag eindelijk weer een wedstrijd om het eggie op het programma.

De tegenstander was deze keer het op de laatste plaats van de ranglijst bivakkerende Frisia VR 2. Met een bijna voltallige selectie, alleen Astrid en Laura B., beiden geblesseerd en Ilse wegens werk ontbraken, werd er naar sportpark De Magere Weide de thuisbasis van LAC Frisia 1888 afgereisd. Door enkele omzettingen in het elftal werd er begonnen in de volgende opstelling: op doel Marissa, achter: Tracey, Sabine, Sascha en Sjoukje, middenvelders: Jessica, Ingrid, Deveny en Laura H en de voorhoede werd gevormd door Ashley en Demi. Op de bank begonnen deze keer Audrey, Marleen en Fleur, maar door het systeem van doorlopend mogen wisselen kwamen deze dames al weer snel binnen de lijnen.

 

Er was vooraf door trainer Catrinus Bouwhuis en zijn staf bij de dames op gehamerd om de tegenstander niet te onderschatten, want de onderste ploegen zijn vaak de gevaarlijkste tegenstanders en ook Frisia VR 2, of misschien beter genoemd de Frisia VR 2 /VR 1 combinatie, want voor deze wedstrijd werden maar liefst 5 speelsters ingezet die normaal in het 1e dames team van de Leeuwarders dat in de 3e klas uitkomt en dus A categorie is spelen, waarbij dan ook de vraag reist of deze dames wel speelgerechtigd zijn voor Frisia VR 2 en dit waren zeker ook niet de minste speelsters aan Frisia kant, was er op gebrand om de punten thuis te houden. Maar helaas was deze waarschuwing niet bij iedereen van VR 1 doorgedrongen want er werd te vaak veel te nonchalant gespeeld en ook ontbrak de scherpte en concentratie bij sommige speelsters en dan weet je dat je een zeer lastige middag krijgt tegen dit soort tegenstanders die zich dan ook nog danig hebben versterkt voor deze wedstrijd.

 

Direct na de aftrap was het Frisia dat al enkele speldenprikjes gaf en kleine kansjes kreeg, maar deze werden door de FC Harlingen dames onschadelijk gemaakt. In de 6e minuut was het uit een counter op een Frisia aanval Laura die de bal op Ashley speelde, welke op volle snelheid vanaf eigen helft op de Frisia keepster afging en deze met een stiftbal passeerde, maar de bal ging rakelings over de goal. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak toen een Frisia speelster, welke normaal in Frisia VR 1 speelt zoals de teamfoto`s van de Leeuwarders ook bewezen en ook overduidelijk de beste speelster aan Frisia kant was, een pass van FC Harlingen onderschepte en alleen op Marissa afging en deze in de verre hoek passeerde 1-0. Ondanks deze domper herpakte VR 1 zich goed en in de 12e minuut onderschepte Tracey een pass van Frisia en speelde Jessica aan, deze gaf de bal mee aan Ashley die het 16 meter gebied van Frisia binnen sneed, uithaalde en de 1-1 op het scorebord zette. Maar binnen de minuut was het Frisia dat opnieuw scoorde toen zij vanaf de aftrap door konden gaan richting goal en de bal in het doel verdween en dit doelpunt was zeer onnodig want met een beetje meer reactie aan VR 1 kant had dit voorkomen kunnen worden en was er niet onnodig tegen een 2-1 achterstand aangekeken. VR 1 leek hierdoor wel een beetje van slag, het spel werd slordiger en het was dan ook Frisia dat de beste en meeste kansen kreeg in deze fase, waarbij aan Harlinger zijde af en toe met kunst en vliegwerk tegendoelpunten werden voorkomen.

 

Langzaam maar zeker kwam VR 1 weer wat beter in hun spel en kreeg toen ook weer wat meer vat op de wedstrijd en in de 35e minuut was het Deveny die uit een vrije trap vanaf de rand van het 16 meter gebied leek te scoren, maar de bal ging via de keeper maar net corner. Marleen belastte zich met deze corner en bracht de bal bij de tweede paal strak voor de goal en via de schouder van een Frisia speelster verdween de bal in het doel 2-2. In de 37e minuut was het Fleur die goed doorging op een verre trap van Sabine en na een verdedigster te hebben uitgespeeld ging zij het 16 meter gebied in en liet de Frisia keepster met een schot in de verre hoek kansloos 2-3. Frisia was hierna even de draad kwijt en VR 1 ging goed door en kreeg enkele kansen onder andere via Ashley, Fleur en Demi maar de bal wilde er maar niet in. Op slag van rust kreeg VR 1 in de 44e minuut nog een corner welke door Demi werd genomen en hieruit belandde de bal bij Ingrid die van een metertje of 18 de bal ineens op de pantoffel nam en de bal hard en hoog in de kruising jaagde 2-4. En dat dit zo vlak voor de rust een mooie opsteker was daar waren de weer trouw meegereisde VR 1 supporters het wel over eens, zodat zij gerust aan de koffie konden gaan.

 

Maar de supporters hadden nog maar nauwelijks hun gang naar het veld weer gemaakt om de tweede helft te gaan aanschouwen toen binnen de minuut Frisia profiteerde van persoonlijke fouten aan VR 1 kant en het 3-4 werd. En het werd nog erger voor de VR 1 dames, want in de 49e minuut counterde Frisia op een Harlinger aanval en ging hun beste ( lees Frisia VR 1 speelster) alleen op de niet uitkomende Marissa afging en zo de hoek voor het uitkiezen had en 4-4 scoorde. De VR 1 dames waren al gauw weer over deze teleurstelling heen gekomen en wisten ook doordat er ook aan Harlinger kant wat agressiever werd gespeeld weer beter in de wedstrijd te komen en nadat Demi na goed aangeven van Sjoukje de keeper al eens had getest en even later was het ook de mee opgekomen Audrey die de keepster kansloos liet met een schot, maar deze keer werd zij door de lat gered. In de 53e minuut ging Fleur goed door op een pass van Deveny en na een verdedigster te hebben uitgespeeld zette zij zichzelf vrij voor de keepster en liet deze kansloos 4-5 en stond VR 1 weer op voorsprong. De Harlinger dames leken de wedstrijd weer in de handen te hebben gekregen, de verdediging met Sascha, Sabine, Audrey en Sjoukje gaf vrijwel niets meer weg en de middenvelders Tracey, Laura, Marleen en Jessica kleunden onder aanvoering van de routiniers Deveny en Ingrid lekker in. De spitsen Ashley, Demi, Fleur bleven loeren op hun kansjes en werden een paar keer goed gevaarlijk maar de keepster hield met kunst en vliegwerk stand.

 

VR 1 domineerde in deze fase van de wedstrijd al moest er wel op de counters van Frisia worden gelet en uit één zo`n counter was er in de 77e minuut een negatieve hoofdrol voor scheidsrechter Postma toen deze een Frisia speelster in duidelijk buitenspel liet doorgaan en daarmee geheel onterecht het vlagsignaal van grensrechter Evan van Sertima negeerde, de Frisia speelster ging hierdoor alleen op keepster Marissa af en scoorde de 5-5 welk doelpunt natuurlijk nooit goedgekeurd had mogen geworden. De Harlinger dames probeerden het hierna nog wel en kregen in de slotfase ook nog wel enkele kansen, welke overigens ook niet geheel toevallig door de scheidsrechter, wanneer het echt gevaarlijk werd regelmatig voor vermeend buitenspel werden afgefloten.

 

En dus eindigde deze wedstrijd, waar na het laatste fluitsignaal aan VR 1 kant enkele dames van kramp en teleurstelling op het veld neer vielen en de meeste andere speelsters teleurgesteld hun supporters en de kleedkamer opzochten, toch wel enigszins in een deceptie voor de Staf en speelsters van FC Harlingen VR 1 want ook al deden er bij Frisia veel VR 1 speelsters mee en had de scheidsrechter misschien niet zijn beste dag, persoonlijke fouten en een vorm van onderschatting van de tegenstander waren ook voor een groot deel schuldig aan dit toch wel enigszins onnodige puntenverlies. Maar volgende week zaterdag is er de kans op revanche want dan komt Frisia VR 2? op bezoek bij de dames van VR 1, aanvang 14.00 uur op sportpark Vierkantsdijk.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlingen verliest van sterker Oerterp

06-03-2017

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen reisde zondag af naar Ureterp voor het duel tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

Uitslag derde winterviswedstrijd

06-03-2017

STIENS - Op zaterdagmorgen 4 maart is de derde winterwedstrijd op gewicht gevist van HSV de Voorn, HSV De Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen in de Stienser vaart bij Stiens, ook wel Kletsefaert genoemd.

Bekersucces Zeerobben JO11-1

06-03-2017

HARLINGEN – Terwijl Zeerobben 1 vorige week nog werd uitgeschakeld voor de KNVB-beker door hoofdklasser MSC uit Meppel gaat het bekeravontuur voor Zeerobben JO11-1 nog even door.

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.
Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona