Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen verrast vc Trynwalden

04-12-2017

HARLINGEN - Het veel hoger op de ranglijst staande Trynwalden kwam op bezoek bij de fc Harlingen.

Fc Harlingen verrast vc Trynwalden Foto: Dorus Breidenbach.

Afgaand op die stand zou het voor de thuisclub een zware opgave kunnen worden. Toch lieten de spelers van fc Harlingen vanaf de eerste minuut zien waar ze voor gingen, nl. voor de overwinning. Er werd met veel inzet en durf gespeeld en daar schrokken de gasten wel een beetje van. Ook nu weer moest trainer Duco Mulder schuiven met spelers, omdat door blessures en ziekte een paar vaste krachten ontbraken.

 

Sylvester Feenstra maakte zijn debuut als basisspeler. De overwinning van de thuisclub had qua score veel ruimer kunnen zijn als de kansen waren benut en de keeper van de tegenstander een aantal zeker schijnende doelpunten uit zijn doel wist te tikken en als de scheids zeker nog twee zuivere penalty's had gegeven.

 

De eerste aanval van fc Harlingen was meteen vanaf de aftrap, het was Sjouke Bootsma die opstoomde en zijn schot kwam op de arm van een verdediger, voor iedereen een duidelijke handsbal, de leidsman wuifde het weg, zeker nog te vroeg in de wedstrijd. Hierna komt er een kans voor Trynwalden, het schot gaat ver over. Het centrale duo deze middag Ane Schaap en Drewes Janssen had goed grip op de tegenstander, moest steeds alert blijven. Sylvester kwam ook in schietpositie. Zijn goede schot werd door de keeper gepakt. Na tien minuten wordt er balverlies geleden op het middenveld en krijgt de spits van Trynwalden de kans om door te breken, maar doelman Vincent van der Werf redt bekwaam en hij zou de gehele wedstrijd een sta in de weg zijn voor de tegenstanders. Prima keeperswerk. De Harlingers bleven de gevaarlijkste ploeg en toen Sander Zeilmaker in de 20e minuut in het strafschopgebied werd neergelegd kon de scheids niet anders dan voor een penalty fluiten. Het was Arjan Outhuyse die met een droge knal in de rechter benedenhoek de 1-0 op het scorebord zette.

 

Jeroen van Dellen, weer als vanouds vechtend voor elke bal en de duels niet schuwend, schoot van afstand keihard op het doel, de doelman was weer paraat. Robert van der Zee werd gewisseld, hij had veel moeite met zijn directe tegenstander en had ook al geel op zak. Zij vervanger werd Daniël Matakupan. Zo af en toe werd Trynwalden wel gevaarlijk. Scoren was voor hen deze middag moeilijk zou blijken. Linksachter Marco Zeilmaker gaf zijn tegenstander weinig ruimte, maar moest soms wel even aan de noodrem trekken. De gevaarlijkste man voorin bij fc Harlingen was Jorge Pirez, deze middag prima op dreef, hij bezorgde zijn tegenstander een onprettige dag. De achterhoede moest nog een paar keer goed in grijpen na een paar corners en Vincent deed de rest. Ruststand 1-0.

 

Begin tweede helft ging Jorge op links er weer van door en werd behoorlijk getackeld, de vrije trap leverde niets op. Een uitval van Trynwalden werd ten koste van een corner onderbroken. Na ruim 50 minuten leek fc Harlingen te gaan scoren omdat de keeper de bal los liet, Daniël probeerde te scoren, liggend redde doelman Sybren Dijkstra, Jorge en Jeroen probeerden het ook, maar de keeper redde drie keer fantastisch en herstelde zo zijn fout. Een vrije trap van Drewes vanaf dertig meter werd uit het doel gekopt. De bal wilde er dus niet in, wat de spelers ook probeerden. Sylvester wordt gewisseld en Nick van der Kooi neemt zijn plaats in.

 

In de 70e minuut lijkt dan toch het tweede doelpunt te vallen. Een prima kopbal van Sander wordt door keeper Dijkstra uit de hoek getikt. Kort hierna maakt Marco een behoorlijke overtreding en wordt met rood van het veld gestuurd, een zware straf. Dit betekende wel dat de thuisclub nog twintig minuten met tien man verder moest. Trynwalden rook zijn kans. De thuisclub, met inzet van iedereen en werken voor elkaar bleef overeind en was meestal met tien man de betere ploeg. Tien minuten voor het einde werd de moegestreden Sander vervangen door Remko Zandberg. Vijf minuten voor het einde had Jorge de twee nul binnen moeten tikken, hij wilde dat mooi met een hakje doen, maar dat ging dus mis. Het bleef de gehele wedstrijd een spannend gebeuren, vooral in de laatste minuten. Met goed voetbal, een enorme drive en de wil om te winnen sloot fc Harlingen de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop af met een dik verdiende, maar magere 1-0 overwinning.

 

Opstelling: Vincent van der Werf, Robert van der Zee (Daniël Matakupan), Drewes Janssen, Ane Schaap, Marco Zeilmaker, Arjan Outhuyse, Sjouke Bootsma, Jeroen van Dellen, Sylvester Feenstra (Nick van der Kooi), Jorge Pirez, Sander Zeilmaker (Remko Zandberg).

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Stremming Zoutsloter Kerstmarkt

04-12-2017

HARLINGEN - Zaterdag 9 december 2017 wordt de Zoutsloter Kerstmarkt georganiseerd hierdoor zijn de volgende straten vanaf 11.00 uur tot 24.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Huisregels Zoutsloter Kerstmarkt 2017

04-12-2017

HARLINGEN - Om de Zoutsloter Kerstmarkt voor iedereen veilig, leuk en gezellig te houden heeft de organisatie een aantal huisregels opgesteld die van toepassing zijn op iedereen die het evenement bezoekt.

Bouw multifunctionele steiger Willemshaven op schema

04-12-2017

HARLINGEN - De bouw van de drijvende steiger voor de schepen van de historische bruine vloot en zee- en riviercruiseschepen ligt op schema.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda